5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων

Με την ενδοχώρα να φοράει τα πάλλευκα χειμωνιάτικά της, τώρα είναι η καλύτερη ώρα για αποδράσεις του σαββατοκύριακου με ένα συνδυασμό urban vibe, εξοχής και hotelling σε κομψά ξενοδοχεία πόλης.

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων

Με την ενδοχώρα να φοράει τα πάλλευκα χειμωνιάτικά της, τώρα είναι η καλύτερη ώρα για αποδράσεις του σαββατοκύριακου με ένα συνδυασμό urban vibe, εξοχής και hotelling σε κομψά ξενοδοχεία πόλης.

#1 Ιωάννινα: Tα vibes της λίμνης

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 1

Η πόλη: Ζωντανή μεγαλούπολη και γραφική καστροπολιτεία, η πόλη των Ιωαννίνων είναι ένας γοητευτικός γρίφος, με Ιστορία που πηγαίνει πίσω στους θρύλους του Αλή Πασά και της Κυρά-Φροσύνης αλλά και σύγχρονο παλμό, που την τραβά στο μέλλον. Οι βόλτες στο κάστρο, ανάμεσα σε στενάκια και σπίτια μας άλλης εποχής, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, ενώ έξω από τα τείχη οι ταβέρνες, τα μοντέρνα εστιατόρια και τα πολυάριθμα τσιπουράδικα συνθέτουν ένα γευστικό τοπίο εξίσου ζωηρό με τη νυχτερινή ζωή μιας πόλης που δονείται σε φοιτητικούς ρυθμούς.

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 2

Το ξενοδοχείο: «Φρόντζου Πολιτεία» Προορισμός από μόνο του, αυτό το πλήρως αναστυλωμένο συγκρότημα αρχοντικών έχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κάποιος για να μην ξαναβγεί (καλό εστιατόριο, καφέ, παιδότοπος, καταπράσινο τοπίο) αλλά κι εκπληκτική θέα στη λίμνη, που τραβάει για βόλτες.

#2 Το γοητευτικό χαρμάνι της Ξάνθης

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 3

Η πόλη: Πλακόστρωτα σοκάκια και παλιά τούβλινα αρχοντικά συνθέτουν το αρχιτεκτονικό προφίλ της Ξάνθης, κουκλίστικη και γραφική, με το παλιό ρολόι στην κεντρική πλατείας να υπογραμμίζει απλώς την αγέρωχη διαχρονικότητά της. Η Δημοτική Αγορά (διατηρητέο μνημείο), οι επιβλητικές Καπναποθήκες και το σαββατιάτικο παζάρι είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της γοητείας μιας πόλης που βουίζει από τη ζωηράδα των φοιτητών της, ενώ περικυκλώνεται από μύριες αφορμές φυσιολατρικών εξορμήσεων: από το πυκνόφυτο δάσος του Δρυμού μέχρι τα Πομακοχώρια.

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 4

Το ξενοδοχείο: «Elisso» Το παλιό «Ξενία», ανακαινισμένο με φινέτσα και κομψότητα, είναι φαβορί στις επιλογές της πόλης, στρατηγικά τοποθετημένο απέναντι από το πανεπιστήμιο και προικισμένο με ένα κομψότατο wine bar-bistro, που λειτουργεί ως ιδανικό ξεκίνημα της βραδιάς.

#3 Αναγέννηση τώρα για την Καλαμάτα

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 5

Η πόλη: Με την εθνική οδό να έχει δώσει επιπλέον ώθηση στην ανανέωσηπου ζει η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει αναδειχτεί σε προορισμό παντός καιρού, με ενδια­φέρον που δεν περιορίζεται στην παραλιακή περαντζάδα (το επονομαζόμενο «Χιλιόμετρο» με τα ρομαντικά vibes), αλλά διαχέεται και στα ενδότερα. Σταρ είναι πλέον η Παλιά Πόλη, τα πλακόστρωτα της οποίας εξελίσσονται σε σοφιστικέ πιάτσες με κομψά cafes, προσεγμένα wine bars και restos με άποψη κι αισθητική, ενώ ένα ζωντανό ψηφιδωτό είναι η πλούσια κεντρική αγορά της.

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 6

Το ξενοδοχείο: «Elite City Resort» Μοντέρνο urban resort στον παραλιακό, με άνετα μίνιμαλ δωμάτια, μπανγκαλόους και όμορφο κήπο, συγκεντρώνει έξτρα ενδιαφέρον χάρη στις ελληνικές και διεθνές γεύσεις του ανανεωμένου φέτος resto «Yiamas», το οποίο χρησιμοποιεί εκλεκτά μεσσηνιακά προϊόντα.

#4 Η Θεσσαλονίκη στα καλύτερα της

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 7

Η πόλη: Καταμεσής της νέας νιότης της, με ανανεωμένη όψη χάρη στην αναπλασμένη παραλιακή αλλά και αναζωογονημένες τις παραδοσιακές γωνιές της, η Θεσσαλονίκη μας καλεί να την ανακαλύψουμε ξανά! Η νεανική καρδιά της χτυπά στα ξενυχτάδικα των Λαδάδικων και τα νέα café και wine bars της Βαλαωρίτου, η Μητροπόλεως και η Προξένου Κορομηλά φορούν καθημερινά τα καλύτερά τους στις καλογυαλισμένες βιτρίνες, ενώ νέα γκουρμέ ταβερνάκια εμφανίζονται από τη Ναυαρίνου στο Μπιτ Παζάρ, προσφέροντας την ελληνική απάντηση στις gastropubs του εξωτερικού.

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 8

Το ξενοδοχείο: «Makedonia Palace» Με το «Salonica Restaurant» και τον Σωτήρη Ευαγγέλου στο τιμόνι να βάζει τη δική του πινελιά στη resto-αναγέννηση της Θεσσαλονίκης, όπως και με ένα ολοκαίνουργιο χαμάμ, το ιστορικό ξενοδοχείο στην καρδιά της Νέας Παραλίας είναι προορισμός από μόνο του.

#5 Απόλαυση με ιστορία στην Αλεξανδρούπολη

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 9

Η πόλη: Με σήμα της έναν από τους πιο επιβλητικούς φάρους της χώρας, η Αλεξανδρούπολη είναι ένα μωσαϊκό πολιτισμών, όπου Δύση και Ανατολή συναντιούνται καθημερινά στα στενάκια και στις αγορές. Ανοιχτή κι εξωστρεφής, μοστράρει τον κοσμοπολιτισμό της στα cafés και τα εστιατόρια της παραλιακής και θυμάται την πλούσια ιστορία της στην αρμένικη εκκλησία και στο κουκλίστικο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Σχεδιασμένη από Ρώσους το 1870, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τα φυσικά «μουσεία» βιοποικιλότητας, το Δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου.

5 προτάσεις για city breaks εντός συνόρων - εικόνα 10

Το ξενοδοχείο: «Astir Egnatia Hotel» Μοντέρνα αισθητική, φωτεινά δωμάτια και μοναδική θέα στο Θρακικό Πέλαγος σφραγίζουν την κομψή εμπειρία διαμονής που προσφέρει το σύμπλεγμα της Grecotel, ακριβώς δίπλα στο κέντρο της πόλης, με την αύρα του κλασικού να αγκαλιάζει τους χώρους του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.