Σε αυτά τα bar του Λονδίνου θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ

Στο Λονδίνο, μία από τις μητροπόλεις του κοκτέιλ, θα ανακαλύψεις τόσα διαφορετικά και πρωτότυπα κονσεπτικά μπαρ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Ιδού τέσσερα από τα καλύτερα.

Σε αυτά τα bar του Λονδίνου θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ

Στο Λονδίνο, μία από τις μητροπόλεις του κοκτέιλ, θα ανακαλύψεις τόσα διαφορετικά και πρωτότυπα κονσεπτικά μπαρ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Ιδού τέσσερα από τα καλύτερα.

#1 «Opium»

Σε αυτά τα bar του Λονδίνου θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ - εικόνα 1

Το σκηνικό: Η δράση μοιράζεται σε τρία διαφορετικά bar stations. Στο πρώτο επίπεδο το Apothecary μοιάζει με εργαστήριο. Στο επάνω μέρος ο κεντρικός χώρος, ονόματι Academy, παραπέμπει σε ρουστίκ κινέζικο σαλονάκι με ενσωματωμένα σύγχρονα δυτικά στοιχεία. Πίσω από μια κόκκινη κουρτίνα, τέλος, κουρτίνα βρίσκεται το πριβέ Peony.

Τα κοκτέιλ: Κάθε bar station διαθέτει τη δική του προχωρημένη cocktail list. Στο Apothecary το μενού περιλαμβάνει twists κλασικών συνταγών με την προσθήκη ακόμη ενός υλικού, στο Academy τρέχει το Attic menu με τις ευρηματικές μείξεις, ενώ στο Peony κάνεις ένα ταξίδι μέχρι την Κίνα.

Highlights: Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε κάποιο από τα Mysterious shots (σφηνάκια με ένα spirit και φρέσκα υλικά) παρέα με τα νόστιμα dim sum. Σημειώστε επίσης ότι κάθε μήνα διοργανώνονται masterclasses για την ιστορία των κοκτέιλ από το 18 αιώνα μέχρι σήμερα.

Περισσότερα εδώ: https://opiumchinatown.com/

#2 «Callooh Callay»

Σε αυτά τα bar του Λονδίνου θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ - εικόνα 2

Το σκηνικό: Ένα από τα πιο όμορφα μπαρ του Λονδίνου μοιράζεται σε τρεις χώρους, το Frond Bar με τη μεγάλη μπάρα και τους δερμάτινους καναπέδες, το Back Lounge με το κλασικό στιλ που συνοδεύεται από pop art κομμάτια και τον πιο παιχνιδιάρικό χώρο Jubjub με τις στρογγυλές μπεζ πολυθρόνες.

Τα κοκτέιλ: Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από έναν κατάλογο με είκοσι καινοτόμα και δημιουργικά signature cocktails. Είναι must για εκείνους που έχουν αδυναμία σε pisco, mezcal, ρούμι και ουίσκι.

Highlights: Τα punches, ιδίως τα Dina Rum, Monkey House και Pisco Punch. Οι λάτρεις του Martini, πάλι, ας προτιμήσουν το Cold Brew Martini με βότκα, ρούμι, cold brew καφές, λικέρ καφέ και ζάχαρη Demerara.

Περισσότερα εδώ: https://www.calloohcallaybar.com/

#3 «The American Bar Savoy»

Σε αυτά τα bar του Λονδίνου θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ - εικόνα 3

To σκηνικό: Μπαίνεις και νιώθεις ότι βρίσκεται σε σκηνικό του «Great Gatsby». Εντυπωσιακή και λαμπερή μπάρα με λευκό μάρμαρο, καθρέφτες και χρυσές λεπτομέρειες, πιάνο αλλά και πανέμορφες μπλε δερμάτινες πολυθρόνες – σε απόλυτη αρμονία και με το λευκοντυμένο προσωπικό.

Τα κοκτέιλ: Η νέα cocktail list «Every moment tells a story» αντλεί έμπνευση από είκοσι ασπρόμαυρα πορτρέτα σταρ του σινεμά των ’60s-’70s από τον Βρετανό διάσημο φωτογράφο Terry O’Neil. Κάθε πορτρέτο αποκαλύπτει μια κρυφή ιστορία κι ένα ευρηματικό κοκτέιλ.

Highlights: Δοκιμάστε το ελαφρύ κι ευχάριστο Behind Closed Doors και το ενδιαφέρον long drink The Goodly Before Finishing. Έρχονται σερβιρισμένα σε υπέροχα χειροποίητα ποτήρια και ο σερβιτόρος αποκαλύπτει τα μυστικά που κρύβουν.

Περισσότερα εδώ: https://www.thesavoylondon.com/

#4 «Termini Bar»

Σε αυτά τα bar του Λονδίνου θα πιείτε τα καλύτερα κοκτέιλ - εικόνα 4

Το σκηνικό: Η ιταλική φινέτσα καταφέρνει να χωρέσει μέσα σε λίγα τετραγωνικά και να δώσει αέρα κομψότητας στο Soho. Η μαρμάρινη μπάρα και τα λίγα στρογγυλά τραπέζια, σε λευκό και μαύρο φόντο, είναι πάντα γεμάτα παρέες.

Τα κοκτέιλ: Το ίδιο μίνιμαλ και προσεγμένη είναι και η λίστα κοκτέιλ, που περιέχει 7 signature aperitivi όπως το Spritz Termini, το Marcala Martini και το Death in Venice με Campari, γκρέιπφρουτ bitters και prosecco. Εκτός από την cocktail list όμως, αξίζουν και η ενδιαφέρουσα συλλογή από αρωματικά χαρμάνια εσπρέσο και ιταλικά κρασιά.

Highlights: Το «Termini Bar» είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για την ιδιαίτερη συλλογή του σε εμφιαλωμένα Negroni: τα classic, τα superior, τα rosato και τα robust. Αξίζει να τα δοκιμάσετε όλα – διαφοροποιούνται μεταξύ τους βάσει υλικών και χρόνου παλαίωσης.

Περισσότερα εδώ: http://www.bar-termini-soho.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.