Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα!

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, μπορεί να μην κερδίσει την καρδιά σου από την πρώτη στιγμή, όπως η Βαρκελώνη, αλλά αν περιπλανηθείς λίγο σε αυτή σίγουρα θα την ερωτευτείς.

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα!

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, μπορεί να μην κερδίσει την καρδιά σου από την πρώτη στιγμή όπως η Βαρκελώνη αλλά αν περιπλανηθείς λίγο σε αυτή σίγουρα θα την ερωτευτείς. Μια πόλη που παραμένει ζωντανή όλες τις ώρες με μεγάλη ποικιλία αρχιτεκτονικών ρυθμών με τα κτίρια της εποχής των Αψβούργων να «μπλέκονται» με τα μπαρόκ της εποχής των Βουρβόνων και τις νεοκλασικές γραμμές αυτών του 18ου αιώνα. Προορισμός που καλύπτει όλα τα γούστα: ακριβό shopping, street fashion, μεγάλο παζάρι. Βόλτα στο «μίλι των μουσείων». Από Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, μέχρι Πικάσο, Νταλί και Μιρό.

Να χαθείς στην Παλιά Πόλη

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 1

Η μικρή πόλη της Καστίλης η οποία επιλέχθηκε από τον Φίλιππο Β’ ως πρωτεύουσα του κράτους. Εκτείνεται από τη μεσαιωνική Plaza de la Villa μέχρι την πολυσύχναστη Puerta del Sol. Ιδανική διαδρομή για περίπατο, διαθέτοντας πολλά ιστορικά μνημεία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Αξιόλογο κτίριο είναι και ο καθεδρικός La Colegiata de San Isidro (πολυούχος της πόλης) και το Palacio de Santa Cruz.

Μυήσου στη μοντέρνα τέχνη στο Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 2

Ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, το Mουσείο Mοντέρνας Tέχνης δίνει έμφαση στην τέχνη του 20ου αιώνα με έργα των Μιρό, Νταλί και, βέβαια, την πολυσυζητημένη Guernica του Πικάσο.

Κάνε focus στο Caixa Forum

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 3

Ένα νέο διαμάντι της μοντέρνας τέχνης που έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη δημοφιλή Prado και Reina Sofia. Διεκδικεί το ενδιαφέρον σου όχι μόνο για τις περιοδικές του εκθέσεις αλλά και για την αρχιτεκτονική του.

Ετοιμάσου να ρεμβάσεις στο Parque del Buen Retiro

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 4

Με τη Rosaleda, τον πανέμορφο κήπο με τριανταφυλλιές και την τεχνητή λίμνη έχεις το απόλυτο ρομαντικό και ήρεμο τοπίο για να χαλαρώσεις και να πάρεις το κολατσιό σου.

Περπάτησε στην Plaza Mayor

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 5

Μπαλκόνια, πυργίσκοι, φεγγίτες και κάθετες στέγες που δημιουργούν μια αίσθηση σκηνικού. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1617 και ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια. Αξίζει η Casa de la Panaderia (αρτοποιείο) με διακόσμηση έργων ζωγραφικής. Είναι η περιοχή που μπορείς να πιεις τον καφέ σου, μιας και η πλατεία πλέον είναι γεμάτη με υπαίθρια καφέ, ενώ τις Κυριακές φιλοξενεί την αγορά των συλλεκτών.

Food shopping στο Mercado de San Miguel

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 6

Το σιδερένιο κτίριο της αγοράς, χτισμένο την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα θα κερδίσει το ενδιαφέρον με την υπέροχη αρχιτεκτονική του αλλά και με τα άπειρα τρόφιμα που μπορείς να βρεις.

Meeting στην Puerta del Sol

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 7

Κλασσικό μέρος συνάντησης, όπου βρίσκεται στην τοποθεσία της πρώτης εισόδου στην πόλη. Εκεί κάποτε υπήρχε μια πύλη και ένα κάστρο τα οποία έχουν αντικαταστήσει πια εκκλησίες. Στα τέλη του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε πλατεία και έχει σχήμα ημισελήνου.

Shopping therapy για όλα τα γούστα

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 8

Για πιο ακριβά ψώνια πήγαινε στην αριστοκρατική γειτονιά Salamanca, ενώ για street fashion και εναλλακτικούς σχεδιαστές κατευθύνσου στις οδούς Hortaleza και Fuencarral. Δεν τελειώνει εδώ. Τις Κυριακές, οι λάτρεις του street shopping έχουν την ευκαιρία να χαζέψουν και να ψωνίσουν στο μεγάλο παζάρι στους δρόμους της μποέμ συνοικίας Lavapies.

Γαστρονομικές απολαύσεις χωρίς τελειωμό

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 9

Η ποικιλία των τοπικών πιάτων είναι μεγάλη. Η θέση της πόλης στο κέντρο της χώρας και το γεγονός ότι εδώ μένουν άνθρωποι από όλα τα μέρη της επηρέασαν την τοπική κουζίνα. Εκτός από την ποικιλία βραστών, είναι γνωστή για την πληθώρα πιάτων με κοτόπουλο και την tortilla de patatas (ομελέτα με πατάτες). Άλλες τοπικές γεύσεις είναι το callos madrilenos (πατσάς με πικάντικη σος) αλλά και τα σαλιγκάρια και το αρνί που μαγειρεύονται με διαφορετικούς τρόπους. Αν και παράξενο τα θαλασσινά είναι κύριο στοιχείο της τοπικής γαστρονομίας και φτάνουν φρεσκότατα στην ψαραγορά.

Έφυγες για Τολέδο

Ταξίδι στη Μαδρίτη; Vamos στα καλύτερα! - εικόνα 10

Σε απόσταση 70χλμ. από τη Μαδρίτη, το Τολέδο είναι χτισμένο ψηλά σε ένα βράχο και το διασχίζει ο ποταμός Τάγος. Ίσως η ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Ισπανίας γνωστή και ως «Ρώμη της Ιβηρικής», είναι πραγματικός λαβύρινθος με στενά δρομάκια, πλατείες, μουσεία, πάτιο αλλά και τζαμιά. Must είναι η επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο του Ελ Γκρέκο, όπου υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί πίνακες του ζωγράφου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Μαδρίτη στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.