5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο

Ρομαντικά τετραήμερα, πανέμορφα πανοράματα ευρωπαϊκών χωρών ή ταξίδια που θυμάσαι για μια ζωή... Σκανάραμε τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων και σας προτείνουμε αποδράσεις για κάθε γούστο.

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο

#1 Χαλαρωτική Βουδαπέστη

Destination ID: Λουτρόπολη με ιστορία αιώνων, η Βουδαπέστη μετατρέπεται σε παράδεισο χαλάρωσης χάρη στο 4ήμερο πρόγραμμα του Cosmorama, το οποίο, εκτός από ξενάγηση στην ειδυλλιακή πόλη και διαμονή σε τετράστερα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή, περιλαμβάνει επισκέψεις στα ολοήμερα θερμά λουτρά Rudas Thermal Spa αλλά και στο φημισμένο Gellert Bath.

Highlights: Η αρ νουβό διακόσμηση­ του Gellert Bath είναι χάρμα­ οφθαλμών από μόνη της. Τα βράδια στην πόλη η αντανάκλαση του Κοινοβουλίου στην επιφάνεια­ του Δούναβη είναι μια ζωντανή καρτ ποστάλ, ενώ η βόλτα στη μεσαιωνική γειτονιά του κάστρου Varnegyed θα σας αφήσει ανάμνηση πιο γλυκιά και από τη διάσημη ουγγαρέζικη τούρτα Dobos,την οποία θα δοκιμάσετε στο ιστορικό café «Ruszwurm» (από το 1824).

Info: Αναχωρήσεις έως 31/10 , τιμές από € 405, 2103642707

#2 Shopping therapy στο Λονδίνο

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο - εικόνα 1

Destination ID: Με τη λίρα να βρίσκεται στην καλύτερη ισοτιμία με το ευρώ, οι αγορές του Λονδίνου γίνονται φέτος έξτρα δελεαστικές. Το τετραήμερο ή πενθήμερο πρόγραμμα του Manessis περιλαμβάνει διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία καθώς και ξεναγήσεις σε βασικά αξιοθέατα αλλά και στους φωτισμένους νυχτερινούς δρόμους μιας πόλης που ντύνεται χριστουγεννιάτικη από νωρίς.

Highlights: Απολαύστε εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις στην κινέζικη γειτονιά πάνω από την Πλατεία Λέστερ, κάντε την υπέροχη βόλτα δίπλα στον Τάμεση, από το εμβληματικό Μπιγκ Μπεν μέχρι το Tate Modern, δοκιμάστε πληθωρικά σάντουιτς με πάπια κονφί στο «Le Marché du Quartier» του Borrough Market· και αν προλάβετε, τσεκάρετε τις προβολές του London Film Festival (10-21/10), με μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που έρχεται.

Info: Αναχωρήσεις από 9/11 έως και 14/12, τιμές από € 395, 2112340927

#3 28η Οκτωβρίου στη Μάλτα

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο - εικόνα 2

Destination ID: Με την ανανεωμένη Βαλέτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018 στο επίκεντρο, η Μάλτα είναι στα πάνω της. Το ταξιδιωτικό γραφείο Ginis συνδυάζει δύο ξεναγήσεις στη Βαλέτα και την ευρύτερη περιοχή και μια χορταστική βόλτα στις πόλεις και στα αξιοθέατα της κεντρικής Μάλτας, με τοπία που συνδυάζουν το φως της Μεσογείου, την ομορφιά της Ελλάδας, την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα της Αφρικής και το αυθεντικό ταμπεραμέντο της Ιταλίας.

Highlights: Στη Βαλέτα μην αμελήσετε τον συγκαθεδρικό του Αγίου Ιωάννη, με το εντυπωσιακό ταμπλό του «Αποκεφαλισμού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή», το αριστούργημα του Καραβάτζο με φιγούρες σε φυσικό μέγεθος. Στην ενδοχώρα απολαύστε τον περίπατο στο εθνικό πάρκο Τα Αλί, χαζέψτε τον επιβλητικό τρούλο του καθεδρικού της Μόστα και μη χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε τα μεσαιωνικά σοκάκια της Βικτόρια, πρωτεύουσας του πανέμορφου νησιού Γκόζο.

Info: Αναχώρηση στις 25/10, τιμές από € 419, 2112112111

#4 Ελβετικό best of

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο - εικόνα 3

Destination ID: Εντυπωσιακό αλπικό τοπίο, κοσμοπολίτικες πόλεις με μεσαιωνικό χρώμα, πολυάριθμες λίμνες, γαστρονομία υψηλού επιπέδου και τόσα άλλα... Η Ελβετία είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες παγκοσμίως όχι μόνο με οικονομικούς όρους αλλά και με όρους φυσικής ομορφιάς. Το Smile Acadimos κορφολογεί τα καλύτερα της χώρας σε ένα πενθήμερο οδοιπορικό με διαμονή σε τετράστερα ξενοδοχεία.

Highlights: Πολλά είναι αυτά που δεν πρέπει να χάσετε. Στη Λοζάννη τις διάσημες σοκολάτες της σοκολατοποιίας Brondel από το 1850. Στη Γενεύη τη θέα προς τις Άλπεις από το καμπαναριό του καθεδρικού του St Pierre. Στη Ζυρίχη τις βόλτες στις μπουτίκ της συνοικίας Schipfe δίπλα στον ποταμό Limmat και τη νυχτερινή πανοραμική θέα στην πόλη από την κορυφή των δίδυμων πύργων της εκκλησίας Grossmunster.

Info:
Αναχωρήσεις έως 24/10, τιμές από € 495, 2103738000

#5 Ατμοσφαιρική Ιορδανία

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο - εικόνα 4

Destination ID: Πόλεις λαξευμένες στα βράχια, γρανιτένια βουνά σμιλεμένα από τον άνεμο, βεδουίνικες σκηνές και νύχτες κάτω απ’ όλα τ’ αστέρια... Ο οκταήμερος γύρος της Ιορδανίας από το Versus Travel είναι ταξίδι-εμπειρία ζωής, με στάσεις στο Αμάν, στην Άκαμπα, την εμβληματική Πέτρα, τη Νεκρά Θάλασσα και τη Βηθανία και σαφάρι στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ, την έρημο που μάγεψε τον Λόρενς της Αραβίας.

Highlights: Ρουφήξτε αρώματα Ιορδανίας απολαμβάνοντας καφέ με κάρδαμο και αρωματικό ναργιλέ στο Αμάν. Ατενίστε τη Νεκρά Θάλασσα ως άλλος Μωυσής από το Όρος Νέμπο. Πατήστε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς περνώντας τη στενωπό του Αλ Σικ για την Πέτρα αλλά και σε αυτά του Λόρενς της Αραβίας, θαυμάζοντας τα γρανιτένια όρη της Ουάντι Ραμ, ένα μέρος «απέραντο και θεόμορφο».

Info: Αναχωρήσεις έως και 7/12, τιμές από € 779, 2103232800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.