Τα highlights του Πόρου

Από τη νεοκλασική πρωτεύουσα και τις πευκόφυτες πλαγιές ως τις παραλίες και τη γαλήνια λιμνοθάλασσα, το αγαπημένο νησί του Σαββατοκύριακου έχει πολλές ομορφιές.

Τα highlights του Πόρου

Από τη νεοκλασική πρωτεύουσα και τις πευκόφυτες πλαγιές ως τις παραλίες και τη γαλήνια λιμνοθάλασσα, το αγαπημένο νησί του Σαββατοκύριακου έχει πολλές ομορφιές.

Μια Χώρα με ατμόσφαιρα

Τα highlights του Πόρου - εικόνα 1

Περιηγηθείτε στη νεοκλασική πρωτεύουσα-λιμάνι, με τα όμορφα νεοκλασικά, βολτάρετε στα σοκάκια και στα στενά δρομάκια που κρύβουν ουκ ολίγες εκπλήξεις, αλλά και στις γειτονιές της «Παλιάς Χώρας». Must είναι και η επίσκεψη στο Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927. Χτισμένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, έχει πανοραμική θέα σε όλο το κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου. Στη Χώρα θα βρείτε βέβαια και καλές επιλογές για φαγητό και night fun.

Σαφάρι παραλίας

Τα highlights του Πόρου - εικόνα 2

Επισκεφτείτε το τουριστικό Ασκέλι, με τα θαλάσσια παιχνίδια που αγαπούν μικροί και μεγάλουι. Θαλάσσια σπορ επίσης, έχει και το Νεώριο από την άλλη πλευρά του νησιού. Κάτω από το μοναστήρι της πευκόφυτης Ζωοδόχου πηγής βρίσκεται ένας κολπίσκος, ο οποίος είναι γεμάτος με κόσμο το καλοκαίρι αλλά πιο απολαυστικός τώρα το φθινόπωρο. Ωραίοι κολπίσκοι υπάρχουν και στην άλλη μεριά του νησιού στο Λιμανάκι της Αγάπης. Το μικροσκοπικό νησάκι του Δασκαλειού είναι ξεχωριστή τοποθεσία αλλά ο βυθός είναι κάπως βαλτώδης. Λιγότερο γνωστή και πιο δυσπρόσιτη η βοτσαλωτή παραλία της Βαγιωνιάς στον βορρά του νησιού.

Πάμε μουσείο

Επισκεφτείτε το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Κορύζη, πρωθυπουργού της χώρας το 1941, με ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και αρχαία ναυάγια. Ωραία αρχαιολογική βόλτα και διαδρομή, είναι αυτή προς τον Ναό του Ποσειδώνα.

Κοντινές εκδρομές

Τα highlights του Πόρου - εικόνα 3

Περάστε στην απέναντι όχθη της Πελοποννήσου για να καταλήξετε σε μια.. πανδαισία από πορτοκαλιές και λεμονιές, αυτή του Λεμονοδάσους. Ο Αρχαιολογικός χώρος της Τροιζήνας 9χλμ. βορειοδειτικά του Γαλατά και το γειτονικό εντυπωσιακό φυσικό γεφύρι του Διαβαλογέφυρου, στην κοίτη ενός καταπράσινου ρέματος περιμένουν τους αρχαιο/φυσιο-λάτρες.

Know-how

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια του Πόρου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία του Πόρου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.