Θα κοιμόσασταν σε μια δεξαμενή κρασιού;

Σε μια καλοκαιρινή σεζόν όπου το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα μεγάλα κι εντυπωσιακά resorts που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, το ολοκαίνουργιο boutique ξενοδοχείο «Dexamenes» είναι μια ιδιαίτερη πρόταση που δίνει νέα ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο οινοποιείο πάνω στην αμμουδιά της Κουρούτας.

Θα κοιμόσασταν σε μια δεξαμενή κρασιού;

Σε μια καλοκαιρινή σεζόν όπου το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα μεγάλα κι εντυπωσιακά resorts που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, το ολοκαίνουργιο boutique ξενοδοχείο «Dexamenes» είναι μια ιδιαίτερη πρόταση που δίνει νέα ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο οινοποιείο πάνω στην αμμουδιά της Κουρούτας.

Θα κοιμόσασταν σε μια δεξαμενή κρασιού; - εικόνα 1

Η προνομιακή τοποθεσία πάνω στη μαγική αμμουδιά της Κουρούτας δεν είναι το μοναδικό χάρισμα του ολοκαίνουργιου «Dexamenes Seaside Hotel» που ανοίγει τις πόρτες του στις 25/7. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως «αναπνέει» στις παλιές δεξαμενές ενός οινοποιείου που χτίστηκε όπως και άλλα τη δεκαετία του 1920, για να απορροφηθούν τα απούλητα αποθέματα σταφίδας μεσούσης της λεγόμενης Σταφιδικής Κρίσης της Ελλάδας. «Από την απελευθέρωση και μέχρι τότε, η σταφίδα ήταν το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν της χώρας, φτάνοντας να καλύπτει περισσότερο από το 60% των εξαγωγών κατά τη δεκαετία του 1880, και ταξιδεύοντας κυρίως προς τους γαλλικούς αμπελώνες που τότε μαστίζονταν από μεγάλη φυλλοξήρα» λέει ο ιδιοκτήτης του νέου και τολμηρού ξενοδοχειακού project Νίκος Καραφλός, συμπληρώνοντας πως το σημείο καμπής ήρθε «όταν καρποφόρησαν οι νέοι γαλλικοί αμπελώνες που φυτεύτηκαν, η γαλλική αγορά έκλεισε και άρχισε για την Ελλάδα η περίφημη Σταφιδική Κρίση».

Θα κοιμόσασταν σε μια δεξαμενή κρασιού; - εικόνα 2

Οι εγκαταστάσεις του παλιού οινοποιείου (δεξαμενές, μηχανοστάσιο, αποθήκες, ζυγιστήριο, καθώς και το διώροφο νεοκλασικό κτίριο-κατοικία του τότε ιδιοκτήτη) περιήλθαν στην οικογένεια το 2003, ωστόσο «η αξιοποίηση τους καθυστέρησε γιατί μας πρόλαβε η σύγχρονη κρίση» εξηγεί χαριτολογώντας ο κος Καραφλός. Η ανακατασκευή τους ξεκίνησε τελικά πριν από περίπου 1,5 χρόνο, αρχής γενομένης από οκτώ τσιμεντένιες δεξαμενές που μεταμορφώθηκαν σε ισάριθμες σουίτες από τους ειδήμονες του ατμοσφαιρικού design K-Studio. Tο γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο που μας έχει εντυπωσιάσει πολλές φορές με τον «χαμαιλεοντικό» χαρακτήρα της δουλειάς του, επέλεξε σοφά την οδό της ήπιας παρέμβασης στις κυβόσχημες κατασκευές – «φανταστείτε πως επί της ουσίας επρόκειτο για “τυφλούς” χώρους με ένα μόνο άνοιγμα στην οροφή σαν την τάπα ενός βαρελιού» λέει ο κος Καραφλός.

Θα κοιμόσασταν σε μια δεξαμενή κρασιού; - εικόνα 3

Οι τρεις από τους τέσσερις τοίχους των δεξαμενών διατηρήθηκαν αναλλοίωτοι, ενώ στις νέες επιφάνειες που δημιουργήθηκαν έγινε χρήση υλικών της εποχής του οινοποιείου, όπως το μωσαϊκό και τα ανάγλυφα τζάμια. Οι σουίτες (30 τ.μ) είναι μονόχωρες, με ανοικτές ντουλάπες και το κρεβάτι στο μέσο του χώρου, ακριβώς απέναντι από τις μεγάλες τρίφυλλες μπαλκονόπορτες που έχουν πλέον τη θέση του τέταρτου τοίχου^ ανοίγουν διάπλατα ενώνοντας το μέσα με το έξω, και βγάζουν σε πριβέ βεραντούλα και από εκεί απευθείας στη θάλασσα με αποκλειστική χρήση στις ομπρέλες και στις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου. Για μεγαλύτερες παρέες ή οικογένειες ιδανική επιλογή είναι το παλιό νεοκλασικό, που πλέον λειτουργεί ως βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Την εικόνα συμπληρώνουν ακόμα η semi open air reception που ενώνεται με το lounge bar και την παραλία.

Θα κοιμόσασταν σε μια δεξαμενή κρασιού; - εικόνα 4

Εδώ σερβίρεται και το a la carte πρωινό, που διανθίζεται με a la minute παρασκευές από τον σεφ, ο οποίος επιμελείται και τις υπόλοιπες γευστικές προτάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας (σαλάτες, ζυμαρικά, πιάτα ημέρας κλπ), ενώ υπάρχει και cocktail list με signature δημιουργίες που έχουν ως βάση τη σταφίδα. Στα σκαριά έχουν μάλιστα και events, όπως βραδιές οινογνωσίας και γνωριμίας με τον τοπικό αμπελώνα αλλά και επισκέψεις στα οινοποιεία της περιοχής. Για αυτήν την πρώτη περίοδο λειτουργίας του ξενοδοχείου οι τιμές ξεκινάνε από € 266 ανά ημέρα, ενώ από τον Οκτώβριο τα πλάνα περιλαμβάνουν την μετατροπή ακόμα οκτώ δεξαμενών σε σουίτες αλλά και την αξιοποίηση του παλιού μηχανοστασίου σε χώρο με ανοικτή κουζίνα όπου θα παραδίδονται cooking classes.

«Dexamenes Seaside Hotel», 2622025999, https://dexamenes.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.