Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές

Το αγαπημένο νησί των Σποράδων σας καλεί να γνωρίσετε τις ομορφιές του.

Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές

Το αγαπημένο νησί των Σποράδων σας καλεί να γνωρίσετε τις ομορφιές του.

Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές - εικόνα 1

Όλα ξεκινούν από το λιμάνι
Το Πατητήρι, το λιμάνι, είναι πολύβουο και πολύχρωμο, αλλά με άναρχη αρχιτεκτονική. Εδώ βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και αρκετές ταβέρνες, cafes και μπαράκια. Από δω ξεκινούν και καΐκια με τα οποία μπορείτε ξεκούραστα να επισκεφτείτε τις πολλές και διαφορετικές παραλίες και ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται στο άγριο βόρειο και δυτικό τμήμα του νησιού και δεν προσεγγίζονται διαφορετικά.

Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές - εικόνα 2

Εξερευνήστε τη χώρα
Η Χώρα, ο παλιός οικισμός της Αλοννήσου, χτισμένη σε στρατηγικό σημείο με εξαίσια θέα από ψηλά, διατηρεί την παραδοσιακή φυσιογνωμία των σπιτιών και των στενών πλακόστρωτων δρόμων της.

Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές - εικόνα 3

Το ξέρατε ότι η Αλόννησος έχει Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο;
Το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της χώρας και ένα από τα τελευταία καταφύγια της μεσογειακής φώκιας monachus-monachus, του σπανιότερου θηλαστικού στην Ευρώπη και ενός από τα πλέον απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση στον κόσμο. Περιλαμβάνει, εκτός από την Αλόννησο, έξι μικρότερα νησιά και είκοσι δύο ξερονήσια, ορισμένα από τα οποία εκτός από οικολογικό έχουν και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Είναι προσβάσιμα με καΐκι.

Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές - εικόνα 4

Ανακαλύψτε τις Εκκλησίες του Παλιού Χωριού
Ο Χριστός (Γέννηση), με ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα, ο Άγιος Αθανάσιος, ο Αγ. Γεώργιος και ο Αγ. Δημήτριος είναι ενδιαφέρουσες εκκλησίες στο Παλιό Χωριό.

Αλόννησος: 6 βήματα για ήσυχες και σοφιστικέ διακοπές - εικόνα 5

Διαλέξτε την παραλία σας
Η Χρυσή Μηλιά, οργανωμένη με ψιλή άμμο, το Κοκκινόκαστρο, με εντυπωσιακά κοκκινωπά βράχια και ωραία νερά, το Λεφτό Γιαλό, οργανωμένη παραλία με λευκό βότσαλο, ο Άγιος Δημήτριος, από τις πιο μακρινές, που διαθέτει και οδική σύνδεση, με ωραίο λευκό βότσαλο, ο Μεγάλος Μουρτιάς, δημοφιλής παραλία με βοτσαλάκι, και ο πιο ήσυχος Μικρός Μουρτιάς είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες.

Αφορμή για περιπάτους
Οι πολλές διαδρομές για περιπατητές καθώς και τα σηματοδοτημένα μονοπάτια κάνουν την Αλόννησο έναν προορισμό για ήσυχες διακοπές, με σοφιστικέ χρώμα και οικολογικό ενδιαφέρον.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια της Αλοννήσου, αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αλοννήσου, αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.