Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους

10+1 ιδιαίτερες εμπειρίες για όσους βρεθείτε στο νησί του Ιονίου με τη βενετσιάνικη αύρα, την υπέροχη φύση και τις ξεχωριστές γεύσεις.

Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους

10+1 ιδιαίτερες εμπειρίες για όσους βρεθείτε στο νησί του Ιονίου με τη βενετσιάνικη αύρα, την υπέροχη φύση και τις ξεχωριστές γεύσεις.

Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους - εικόνα 1

Περαντζάδα στο γαλλικό Λιστόν
Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία του νησιού, είναι το κτίριο στη δυτική πλευρά της Πλατείας Σπιανάδα. Η ονομασία του οφείλεται στο ότι εδώ απολάμβαναν τον περίπατό τους μόνο οι ευγενείς των οποίων τα ονόματα υπήρχαν στον κατάλογο «Libro d’oro». Σήμερα στις μεγάλες τοξωτές στοές του θα βρείτε κλασικά spot για καφέ και φαγητό.

Sightseeing στο Αχίλλειο
Το πομπηιανού ρυθμού κτίριο με τα έντονα στοιχεία νεοκλασικισμού είναι από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, στα νότια, σε μια υπέροχη τοποθεσία που επέλεξε η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ (στα τέλη του 19ου αιώνα) για να χτίσει το παλάτι της. Εντυπωσιακοί οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι, με τους υπέροχους κήπους, τα σιντριβάνια, τα αγάλματα από λευκό μάρμαρο ή ορείχαλκο εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία αλλά και την απρόσκοπτη θέα. Κοντά στο παλάτι, στον οικισμό Παχάτικα, βρίσκεται η «βρύση της Ελισάβετ» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι από εκεί έπινε νερό η αυτοκράτειρα.


Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους - εικόνα 2

Το ξέρατε ότι η Κέρκυρα έχει Μουσείο Ασιατικής Τέχνης;
Στην πόλη, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στην τέχνη και στις αρχαιότητες της Ασίας. Το κτίριο όπου στεγάζεται, το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στα βόρεια της Πλατείας Σπιανάδας, είναι αξιοθέατο από μόνο του.

Στο Κανόνι σαν παλιά ελληνική ταινία
Κλασική βόλτα για χάζι στα αεροπλάνα (το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» βρίσκεται κοντά) και για να επισκεφθείτε τη Μονή Βλαχερνών και το πολυτραγουδισμένο, κατάφυτο Ποντικονήσι με τη μονή του Παντοκράτορα.

Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους - εικόνα 3

Βρες την παραλία σου

Οι παραλίες είναι τόσο πολλές, και οι περισσότερες οργανωμένες, που σίγουρα θα βρείτε τη δική σας αγαπημένη. Ξεκινώντας από τα δυτικά, πιο γνωστές είναι η αμμουδερή παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων, η πολυσύχναστη κοσμική αμμουδιά Γλυφάδα, η μικρή και δυσπρόσιτη αμμουδιά της Μυρτιώτισσας (προσφέρεται και για γυμνισμό), το Γιαλισκάρι με τα ρηχά νερά, οι όμορφες παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας, γνωστές για τις σπηλιές και τα πράσινα νερά, αλλά και ο τουριστικά αναπτυγμένος Αϊ-Γόρδης με τη χρυσή αμμουδιά.

Στα βόρεια θα βρείτε τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο προτιμούν οι οικογένειες, τις πολυσύχναστες οργανωμένες παραλίες Ρόδα και Αχαράβη, το φυσικό έργο τέχνης στο Σιδάρι, με τα βράχια του Canal d’Αmour που μοιάζουν με γλυπτά, αλλά και τη μεγάλη αμμουδιά του Αρίλλα με τα ρηχά νερά. Όσο για τα βορειοανατολικά, ξεχωρίζουν μια σειρά από μικρά, γραφικά λιμανάκια, όπως η Κουλούρα και το Αγνί, αλλά και το βοτσαλωτό Μπαρμπάτι, οι τουριστικές αμμουδιές του Ύψου και της Δασιάς. Στα πιο νότια, τέλος, τα αναπτυγμένα παραλιακά θέρετρα Μπενίτσες, Μωραΐτικα και Μεσογγή.

Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους - εικόνα 4

Παραδοσιακή γαστρονομία

Πέρα από τα αστεράτα μοντέρνα εστιατόρια, η κουζίνα της Κέρκυρας έχει ξεχωριστό παραδοσιακό χρώμα. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τα παραδοσιακά πιάτα όπως η παστιτσάδα (χοντρά μακαρόνια με κοκκινιστό κόκορα, μοσχάρι ή και θαλασσινά) και το σοφρίτο (λεπτές φέτες τηγανισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με άσπρη σάλτσα). Όπως επίσης και φρέσκα ψάρια μαγειρεμένα με γνωστές βενετσιάνικες συνταγές, όπως μπουρδέτο, σαβόρο ή μπιάνκο, μπακαλιάρος με αγιάδα (τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά από αμύγδαλα, ψωμί, λάδι και ξίδι), στακοφύσι (ξερός μπακαλιάρος, ο οποίος θεωρούνταν το μπουρδέτο των πλουσίων) και θαλασσινά.

Δοκιμάστε επίσης το τοπικό αναψυκτικό τσιτσιμπύρα (χυμός λεμονιού με φυσικό λεμονέλαιο και τζίντζερ) καθώς και τις ντόπιες Corfu Beers από το ζυθοποιείο του Αρίλλα. Η Κέρκυρα διαθέτει και κρασί καλής ποιότητας από διάφορες ποικιλίες, όπως Κακοτρύγης (λευκό), Μοσχάτο (λευκό) και Πετροκόριθο (κόκκινο μπρούσκο). Επιπλέον, εδώ παράγονται σε μικρές ποσότητες αλλαντικά (αναζητήστε οπωσδήποτε το νούμπουλο, ένα είδος προσούτο) και γαλακτοκομικά προϊόντα. Last but not least, το κουμκουάτ, καρπός που έφεραν οι Άγγλοι από την Ιαπωνία και αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του νησιού (θα το βρείτε σε διάφορες μορφές όπως λικέρ και γλυκό του κουταλιού) και οι συκομαΐδες (πίτες φτιαγμένες με σύκα, μούστο, πιπέρι και ούζο).

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια στην Κέρκυρα αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους - εικόνα 5

Μύηση στην εκκλησιαστική τέχνη στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας
Στεγάζεται σε ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο (από τα τέλη του 15ου αιώνα), στο ναό που είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο Κυρά Αντιβουνιώτισσα. Η μονόχωρη ξυλόστεγη βασιλική με νάρθηκα αποτελεί από μόνη της λόγο επίσκεψης – πόσο μάλλον σήμερα που διαθέτει και μια σημαντική συλλογή εικόνων και κειμηλίων από επώνυμους και ανώνυμους καλλιτέχνες (15ος-20ός αιώνας), τονίζοντας το ρόλο της Κέρκυρας στην εξέλιξη της ελληνικής εκκλησιαστικής ζωγραφικής.

Βόλτες χωρίς τέλος στο Καμπιέλο
Η παλιά συνοικία θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη της Κέρκυρας. Σίγουρα προσφέρει το τέλειο σκηνικό για ρομαντικές βόλτες σε πλακόστρωτα δρομάκια, μικρές γραφικές πλατείες με βενετσιάνικα πηγάδια, σημαντικές εκκλησίες, αρχοντικά και ευωδιαστές μπουγάδες να συμπληρώνουν το σκηνικό.

Φυσιολατρική εξόρμηση στη Λίμνη Κορισσία
Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού η λίμνη Κορισσία –χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura– είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος και πόλος έλξης για πολυάριθμα είδη πουλιών. Προσφέρεται για πεζοπορίες από την παραλία της Χαλικούνας περνώντας ανάμεσα σε αμμόλοφους και διασχίζοντας ένα κεδρόδασος.

Κέρκυρα για αρχάριους και μυημένους - εικόνα 6

Ηλιοβασίλεμα στο Αγγελόκαστρο
Σαν κάποιο θεϊκό χέρι να το ακούμπησε στην κορυφή του βράχου, το Αγγελόκαστρο βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες στα βόρεια του νησιού και χτίστηκε όταν η Κέρκυρα ανήκε στο Δεσποτάτο της Ηπείρου (1214-1267). Είναι ιδανικό για βόλτα στο ηλιοβασίλεμα.

Το παραδοσιακό χωριό Κυνοπιάστες
Οι Κυνοπιάστες με τα παλιά αρχοντικά (μερικά χρονολογούνται από το 17ο αιώνα) και τα χαρακτηριστικά παστέλ χρώματα, το κτίριο της φιλαρμονικής, τον καθεδρικό της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία με τη μαρμάρινη είσοδο και το Μουσείο Ελιάς ενδείκνυνται για περιπάτους.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.