Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους. Οι ωραίες ελληνικές γεύσεις πετάνε τους ξένους φίλους μας μαζί τους.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Χριστόφορος Πέσκιας (φωτό: Μάρα Δεσύπρη)

Ίσως και να μην υπάρχει πιο άμεση γνωριμία με μια χώρα, και με την Ελλάδα φυσικά, για κάποιον από το να γευτεί ωραίες σπεσιαλιτέ της κουζίνας της. Γι αυτό ακριβώς εδώ και χρόνια η γαστρονομία και οι υψηλοί πρεσβευτές της είναι ένα γερό χαρτί που το χρησιμοποιούν οι εθνικές αεροπορικές εταιρείες για να διαφημίσουν τη χώρα τους. Στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά η AEGEAN φέρνοντας για πρώτη φορά τις γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας όπως τις υπογράφουν τρεις κορυφαίοι σεφ σαν τους Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο στις πτήσεις της. Οι τρείς τους δημιούργησαν το νέο μενού της Business Class με 40 σπεσιαλιτέ, δίνοντάς στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Η νέα φιλοσοφία των «Gastronomics» εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα - εικόνα 2
O Κωνσταντίνος Λαζαράκης

Δοκίμασα αρκετές απ αυτές στην ειδική εκδήλωση της παρουσίασής τους στο «Varoulko» και σταχυολογώ μερικές χαρακτηριστικές: φάβα Σαντορίνης με λάδι τρούφας χταπόδι κρασάτο και γλυκόξυνη μαρμελάδα κάπαρης, σαλάτα με αγκινάρες Τήνου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σπιτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας, τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι και ντομάτα μπακλαβάς, πορτοκαλόπιτα, σοκολάτα με μαστίχα Χίου, γαλακτομπούρεκο, χαλβάς σιμιγδαλένιος. Σ' αυτό το γευστικό ταξίδι συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της AEGEAN, Κωνσταντίνος Λαζαράκης που δημιούργησε μια λίστα κρασιών με πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές ποικιλίες για να ταιριάξουν με τα πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.