Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους. Οι ωραίες ελληνικές γεύσεις πετάνε τους ξένους φίλους μας μαζί τους.
Ίσως και να μην υπάρχει πιο άμεση γνωριμία με μια χώρα, και με την Ελλάδα φυσικά, για κάποιον από το να γευτεί ωραίες σπεσιαλιτέ της κουζίνας της. Γι αυτό ακριβώς εδώ και χρόνια η γαστρονομία και οι υψηλοί πρεσβευτές της είναι ένα γερό χαρτί που το χρησιμοποιούν οι εθνικές αεροπορικές εταιρείες για να διαφημίσουν τη χώρα τους. Στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά η AEGEAN φέρνοντας για πρώτη φορά τις γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας όπως τις υπογράφουν τρεις κορυφαίοι σεφ σαν τους Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο στις πτήσεις της. Οι τρείς τους δημιούργησαν το νέο μενού της Business Class με 40 σπεσιαλιτέ, δίνοντάς στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Η νέα φιλοσοφία των «Gastronomics» εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία.
Δοκίμασα αρκετές απ αυτές στην ειδική εκδήλωση της παρουσίασής τους στο «Varoulko» και σταχυολογώ μερικές χαρακτηριστικές: φάβα Σαντορίνης με λάδι τρούφας χταπόδι κρασάτο και γλυκόξυνη μαρμελάδα κάπαρης, σαλάτα με αγκινάρες Τήνου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σπιτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας, τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι και ντομάτα μπακλαβάς, πορτοκαλόπιτα, σοκολάτα με μαστίχα Χίου, γαλακτομπούρεκο, χαλβάς σιμιγδαλένιος. Σ' αυτό το γευστικό ταξίδι συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της AEGEAN, Κωνσταντίνος Λαζαράκης που δημιούργησε μια λίστα κρασιών με πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές ποικιλίες για να ταιριάξουν με τα πιάτα.