Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία;

Με έμφαση στις φυσιολατρικές και θεματικές δραστηριότητες, με ατμοσφαιρικά live σε πετρόχτιστα μπαρ και χαλάρωση στους cosy ξενώνες μας υποδέχονται τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία;

Με έμφαση στις φυσιολατρικές και θεματικές δραστηριότητες, με ατμοσφαιρικά live σε πετρόχτιστα μπαρ, χαλάρωση στους cosy ξενώνες αλλά και open air ρεβεγιόν στις πλατείες τους υποδέχονται τα φετινά Χριστούγεννα τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, μίας από τις τοπ χειμερινές επιλογές για Αθηναίους και μη.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 1
To κουκλίστικο σαλέ στο χιονοδρομικό στο Μαίναλο.

«Πράσινα» ξενοδοχεία που σέβονται το περιβάλλον κι εμπνέονται από αυτό υποσχόμενα ευεξία κι επαφή με τη φύση, θεματικές εμπειρίες με πρωταγωνιστές τα τοπικά προϊόντα αλλά και τις μοναδικές διαδρομές μες στο δάσος ή το φαράγγι του Λούσιου, εξωστρέφεια και συνέργειες, ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων με νέα ματιά, αυτές είναι μερικές από τις νέες τάσεις που ανανεώνουν το ταξιδιωτικό προϊόν ενός από τους κορυφαίους προορισμούς της ορεινής Ελλάδας.

Έχοντας ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τη βεντάλια των ταξιδιωτικών επιλογών της με ορεινά resorts και ξενώνες για κάθε στιλ, φέτος, αντί για νέα openings, η Αρκαδία μάς υποδέχεται πιο κατασταλαγμένη και αναδεικνύει τις ξεχωριστές της εμπειρίες.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 2
Η διαχρονική γοητεία της πετρόχτιστης Δημητσάνας.

Πρωταγωνίστρια η Στεμνίτσα με νέες ιδέες και δράσεις κάθε χρόνο, με τη Δημητσάνα να ακολουθεί, τη Βυτίνα να κρατά τα ηνία του mainstream και το Ελληνικό να αποτελεί δυνατό πόλο έλξης για όσους θέλουν πιο χαλαρούς ρυθμούς δίπλα στη φύση και με την Αρχαία Γόρτυνα σε απόσταση βολής.

Φυσικά, δεν λείπουν κι άλλα χωριά μες στο πράσινο (Βαλτεσινίκο, Ζάτουνα, Χρυσοβίτσι, Αλωνίσταινα κ.λπ.), με ζεστούς ξενώνες και ρουστίκ ταβέρνες για στάση μεταξύ των αυτοκινητάδων ή ως βάση για όσους αναζητούν την «αλπική» εκδοχή του dolce far niente.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 3
To off-Broadway Χρυσοβίτσι διεκδικεί την προσοχή μας στο γύρο του Μαινάλου.

Στη Στεμνίτσα, στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού που κερδίζει διαρκώς έδαφος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εργαστήρι Συλλέγω - Μαγειρεύω, το οποίο διοργανώνει η πάντα δραστήρια Νένα Γκριντζιά, ψυχή του ξενώνα «Μπελλαίικο».

Με την πολύτιμη βοήθειά της θα συλλέξετε, όταν ο καιρός το επιτρέπει, φρέσκα προϊόντα κάνοντας έναν περίπατο στα γύρω μονοπάτια και ύστερα θα φτιάξετε τις δικές σας σπεσιαλιτέ στις εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του.

Με την αλλαγή του χρόνου, η κεντρική πλατεία του χωριού ζωντανεύει με ένα πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Στα must και η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 4
Το πρότυπο Μουσείο Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ.

Αν η Δημητσάνα δεν αποτελέσει τη βάση σας, σίγουρα θα περάσετε από αυτή για μια βόλτα στα λιθόχτιστα σοκάκια και στο μοναδικό στο είδος του Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ.

Όπως κι αν επιλέξετε να περάσετε την ημέρα, η νύχτα θα σας βρει στο νέο café-bistrot «Τα Πάνω Κάτω» (2795029216), το οποίο φημίζεται για την ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα γευστικά πιάτα και την ατμοσφαιρική jazz κι έντεχνη μουσική του.

Τις Παρασκευές γνωστοί DJs ανεβάζουν το κέφι των ντόπιων και των τουριστών με τις μουσικές τους, ενώ με πάρτι διάθεση θα υποδεχτούν και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 5
Ράφτινγκ στον Λούσιο, μια από τις must action εμπειρίες.

Για road trips μέσα στα πυκνά ελατοδάση, η Dimitsana Paths, εκτός από πεζοπορίες και ποδηλασίες, οργανώνει περιηγήσεις με εξειδικευμένα αυτοκίνητα (buggies) που κινούνται ακόμη και μέσα στο χιόνι.

Το ράφτινγκ τόσο στον Λούσιο όσο και στον Αλφειό συνεχίζεται και το χειμώνα, ενώ το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα, το Menalon Trail, μαγνητίζει τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Ο Βασίλης Αρβανίτης (6980528687) στη Στεμνίτσα παραδίδει μαθήματα ιππασίας και ο Χρήστος Σημόπουλος (6977022173), με ορμητήριο την Ελάτη, διοργανώνει μαγικές ιππικές διαδρομές παντός καιρού στα γύρω μονοπάτια του Μαινάλου ή κατά μήκος των ποταμών.

Το χιονοδρομικό του Μαινάλου συμπληρώνει το πακέτο.

Πού να μείνετε

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 6
Κλασική πολυτέλεια στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη».

Αρχοντικό Καλτεζιώτη (Κάψια, από € 100) Από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αρκαδίας, σε κερδίζει με την πολυτέλεια και την ατμόσφαιρά του.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 7
Σπιτική ζεστασιά στον ξενώνα «Μπελλαίικο» στη Στεμνίτσα.

Μπελλαίικο (Στεμνίτσα, από € 65) Ζεστός ξενώνας σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 17ου αιώνα.

Τι νέα από την Ορεινή Αρκαδία; - εικόνα 8
Ορεινή κομψότητα στο «Elafos Resort & Spa» στο Ελληνικό.

Elafos Resort & Spa (Ελληνικό, από € 130) Κομψή μονάδα με eco προδιαγραφές, café-resto και σπιτική φιλοξενία.

Πού να φάτε

Δειπνοσοφιστές (Βυτίνα, 2795022200) Καλοβαλμένο εστιατόριο στο ξενοδοχείο «Art Mainalon», με σύγχρονη ελληνική κουζίνα κι έμφαση στις πρώτες ύλες.

Ζέρζοβα (Παναγιά, 2795031753) Οι καλύτερες τοπικές γεύσεις: σούπα γίδας και προβατίνα στη λαδόκολλα.

Κληματαριά (Βυτίνα, 2795022226) Πατροπαράδοτο λαδοριγανάτο κατσικάκι και κοκκινιστός κόκορας σε μια ιστορική ταβέρνα.

Αρχοντικό Ανυφαντή (Ζάτουνα, 2795029202) Comfort γεύσεις στο ομώνυμο ξενοδοχείο, που ξεφεύγουν από το ρεπερτόριο της περιοχής.

Περισσότερα για τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ, εδώ κι εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.