Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο

Είναι η πόλη όπου, ακόμη και να θες, είναι αδύνατον να προλάβεις τις εξελίξεις, όμως το προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε τα τελευταία hotel & gastro news για όσους σχεδιάζουν ταξιδάκι στη μητρόπολη των μητροπόλεων.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο

Είναι η πόλη όπου, ακόμη και να θες, είναι αδύνατον να προλάβεις τις εξελίξεις, όμως η Πένυ Γεωργακοπούλου το προσπάθησε και συγκέντρωσε τα τελευταία hotel & gastro news για όσους σχεδιάζουν ταξιδάκι στη μητρόπολη των μητροπόλεων.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 1
Η διάσημη λεωφόρος του Μπρόντγουεϊ.

Στην πόλη που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ αφίξεων μετά το άλλο κάθε χρόνο, δεν προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Εδώ και λίγο καιρό εγκαταστάθηκαν 700 (!) stands σε όλη την πόλη, αντικαθιστώντας τους τηλεφωνικούς θαλάμους, και προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δυνατότητα χρήσης τηλεφώνου για δωρεάν κλήσεις εντός ΗΠΑ, φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών και χρήση του tablet που είναι ενσωματωμένο στο stand για αναζήτηση πληροφοριών, πρόσβαση σε χάρτες και οδηγίες. Έως το τέλος του 2024 πρόκειται να έχουν εγκατασταθεί 7.500 τέτοια stands.

Επίσης, πλέον προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi και στους 279 σταθμούς του μετρό και πλήρη κάλυψη από τέσσερα δίκτυα κατά μήκος όλου του δικτύου του NYC Subway. Ένα νέο δρομολόγιο των NYC Ferry ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, συνδέοντας το Rockaways στο Queens με το Manhattan. Τα ferries, με εισιτήριο όσο ένα one-way εισιτήριο του μετρό ($2,75), είναι η εναλλακτική πρόταση μετακίνησης από και προς συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης όπως Brooklyn, Astoria & Williamsburg, ενώ το 2018 θα προστεθούν δύο ακόμη διαδρομές, μία για Long Island City και μία για Bronx.

Ακόμα και αν επιλέξετε να κινηθείτε στην πόλη με ποδήλατο, το πρόγραμμα Citi Bike διαθέτει 10.000 κοινόχρηστα ποδήλατα (θα αυξηθούν κατά 2.000 μέχρι το τέλος του έτους), σταθμευμένα σε περισσότερους από 600 σημεία σε 55 γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Hotel news

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 2
Σικ μποεμία στο «1 Hotel Brooklyn Bridge».

Η τάση στα νέα ξενοδοχεία φαίνεται να είναι η έμφαση στην ευχάριστη, ίσως και «εναλλακτική» διαμονή του πελάτη, όχι μέσα από την προσφορά κλισέ υπηρεσιών και προϊόντων αλλά εμπειριών που θα του προσφέρουν έναν ευχάριστο χώρο και εμπειρία διαμονής, χωρίς υπερβολές στις τιμές διανυκτέρευσης (βέβαια είμαστε στη Νέα Υόρκη), έναν φιλόξενο χώρο εργασίας για τους business travellers και μια πλούσια ατζέντα προτεινόμενων δραστηριοτήτων εντός (αλλά και εκτός) των χώρων του ξενοδοχείου.

Το eco-luxury 1 Hotel Brooklyn Bridge, το τρίτο του σχετικά νέου πολυτελούς hotel brand με τις οικολογικές ευαισθησίες στην Pier 1, στα νότια της γέφυρας του Brooklyn, άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο και προσφέρει 194 δωμάτια που περιλαμβάνουν 29 σουίτες από δύο έως έξι δωμάτια. Στους χώρους του - ότι πρέπει για χαλάρωση αλλά και δουλειά σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον – έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς φυσικά υλικά, πολλά από τα οποία προέρχονται από ανακύκλωση όπως για παράδειγμα το δάπεδο από ξύλο πεύκου από ένα αποστακτήριο στο Κεντάκι, τα ξύλινα δοκάρια από ένα εργοστάσιο ζάχαρης κλπ. Για την διακόσμηση των χώρων, κλήθηκαν ντόπιοι καλλιτέχνες που επίσης χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένα υλικά, δημιουργώντας δυναμικά αντικείμενα τέχνης.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 3
Το «50 Bowery» εμπνέεται διακοσμητικά από την πόλη.

Tο 50 Bowery είναι ένα από τα πιο νέα boutique ξενοδοχεία της πόλης και έχει αιχμαλωτίσει την ενέργεια της Νέας Υόρκης, παίρνοντας έμπνευση από το σταυροδρόμι πολιτισμών στο οποίο βρίσκεται: Η ιστορία της Chinatown, η ατμόσφαιρα της αλλαγής, οι έντονοι παλμοί του SoHo, η Μικρή Ιταλία, το Brooklyn… Το ξενοδοχείο φιλοξενεί μια μόνιμη συλλογή έργων τέχνης, εμπνευσμένη από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης. 229 δωμάτια και σουίτες, WiFi (χωρίς έξτρα χρέωση), pet friendly.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 4
Καλωσορίσατε στο ξενοδοχείο «Made».

Το ολοκαίνουριο (άνοιξε τις πόρτες του 1η Σεπτεμβρίου) Made στη γειτονιά NoMad (North of Madison Square Park) – είναι ένα ξενοδοχείο με μοντέρνα αισθητική και αστική, ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και στοιχεία απλότητας. Μοντέρνο, αλλά και τόσο δυναμικό, είναι μια ευχάριστη «παραφωνία» σε όλα τα φανταχτερά της πόλης. Κοιτάζοντάς το εξωτερικά φαντάζεσαι ότι πρόκειται για ένα μικρό ξενοδοχείο, στην πραγματικότητα όμως διαθέτει 108 δωμάτια διαφόρων τύπων. Στο χώρο του lobby υπάρχει ένα ωραίο καφέ με ένα μεγάλο, κοινόχρηστο τραπέζι, που δηλώνει τις «προϋποθέσεις» της χρήσης του: Κοινωνικότητα. Οι αξίες όμως του ξενοδόχου, που τις προσφέρει απλόχερα στους φιλοξενούμενούς του, είναι πολλές ακόμη: Ποιότητα (στα υλικά, στις υπηρεσίες, στις εικόνες), άνεση (στους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς), εμπειρία.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 5
Το ξενοδοχείο «Moxy NYC Times Square».

To Moxy NYC Times Square είναι η εναλλακτική πρόταση διαμονής στη τυπική ξενοδοχειακή εμπειρία. Το ξενοδοχείο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον Σεπτέμβριο υπό το εμπορικό σήμα Moxy της Marriott International, απευθύνεται στους millennials και προσφέρει οικονομικές τιμές χωρίς αυτό να σημαίνει συμβιβασμό στο στυλ ή την άνεση. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ιδανικοί για συνεργασία και… κοινωνικοποίηση. Προσφέρει 612 δωμάτια διαφόρων κατηγοριών και τον μεγαλύτερο καθιστικό χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό) σε ταράτσα στην πόλη.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 6
Η εντυπωσιακή είσοδος του «Public: an Ian Schrager Hotel».

Το Public: an Ian Schrager Hotel αυτοσυστήνεται ως «εκλεπτυσμένο, έξυπνο και απλό, αλλά συνάμα φανταχτερό και προκλητικό». Με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στην τεχνολογία, ώστε ο πελάτης να την έχει στην άκρη των δακτύλων του και να απολαύσει στο έπακρο τη διαμονή του, προσφέρει το τετράπτυχο σέρβις/στυλ/διασκέδαση/τιμή στις σωστές αναλογίες. Στις εγκαταστάσεις του, ένας από τους πιο προοδευτικούς χώρους εκδηλώσεων, το Public Arts, θα φιλοξενεί μουσικές παραστάσεις, προβολή ταινιών, εκθέσεις, κλπ.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 7
Οι κοινόχρηστοι χώροι του «Whitby Hotel».

Το Whitby Hotel στην καρδιά του SoHo, είναι το δεύτερο ξενοδοχείο της Firmdale Hotels στη Νέα Υόρκη, μετά το πολύ δημοφιλές Crosby Street Hotel: 86 δωμάτια και σουίτες σε 16 ορόφους, με πολλά από αυτά να διαθέτουν μεγάλες ιδιωτικές βεράντες – όχι κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο για την συγκεκριμένη πόλη. Η διακόσμηση δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς για ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Αλλά αυτός είναι όμως ο τρόπος που εμπνέεται και λειτουργεί η Kit Kemp, που μαζί με τον σύζυγό της δημιούργησαν τα Firmdale Hotels, και τα οποία η ίδια διακοσμεί: Παιχνιδιάρικη μέσα στην ευαισθησία της και ταυτόχρονα πολυτελής στο έπακρο. Η Kemp, γνωστή για το ιδιαίτερο στυλ της, συνδυάζει χρώματα, υλικά και μοτίβα και δημιουργεί χώρους με ξεχωριστή αισθητική και ατμόσφαιρα: μεγάλα κεφαλάρια κρεβατιών, κομψά χαλιά, κεραμικά, αντικείμενα τέχνης, μαξιλάρια, ταπετσαρίες.

Foodie scene

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 8
Το πολυβραβευμένο εστιατόριο «Eleven Madison Park».

Στα γαστρονομικά νέα, τώρα, ασφαλώς κυριαρχεί το τριάστερο εστιατόριο «Eleven Madison Park», το οποίο άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο στην περιοχή Flatiron έπειτα από εκτενή ανακαίνιση. Ασφαλώς δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις: #1 εστιατόριο στον κόσμο και καλύτερο εστιατόριο στη Β. Αμερική (World’s 50 Best), 4* από τους New York Times, Grand Award από το Wine Spectator κλπ. Εξαιρετικό σέρβις και ένα νέο μενού από τον Ελβετό σεφ Daniel Humm.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 9
New entry το «Pool».

Στο χώρο που στέγαζε μέχρι πέρυσι το εστιατόριο-θεσμός της Νέας Υόρκης «Four Seasons», στο κτίριο Seagram, λειτουργούν πλέον δύο νέα εστιατόρια, το «Grill» και το «Pool». Ο χώρος άλλαξε, προφέροντας κάποια νέα μοντέρνα στοιχεία αλλά διατηρώντας και πολλά από τα κλασσικά του. Το The Grill με κλασσική αμερικάνικη κουζίνα (σωστά κομμένα και σιτεμένα φιλέτα, ribs, κα) και το The Pool για μοντέρνα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά (βασιλικά καβούρια, carpaccio τόνου, γλώσσα από το Dover κ.α.)

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 10
Το «Aviary» ατενίζει το skyline της πόλης.

Το «Aviary», στον 35o όροφο του ξενοδοχείου «Mandarin Oriental», εκτός από σαρωτική θέα στο Central Park, αποτελεί και το νέο entry στην πόλη – από τους δημιουργούς του ομώνυμου εστιατορίου στο Σικάγο. Στα πιάτα ωραία αισθητική, υφή και διεθνή αρώματα αλλά και αρκετοί πειραματισμοί.

Ιδού τα τελευταία νέα από το Μεγάλο Μήλο - εικόνα 11
Το εντυπωσιακό μπαρ του «The Office».

Η εμπειρία συνεχίζεται στο μπαρ «The Office» με τη speakeasy ατμόσφαιρα, θα έχετε να επιλέξετε από μια πλούσια λίστα spirits ή να παραγγείλετε ένα tailor made cocktail ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε, την εποχή που αγαπάτε περισσότερο, τον αγαπημένο σας κινηματογραφικό χαρακτήρα, προορισμό κλπ.

Όσο συναρπαστική και να είναι η ανακάλυψη νέων εστιατορίων, μπαρ και food-lovers’ corners στην πόλη, υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείς να μην κρατάς ως σταθερή αξία. Όπως για παράδειγμα τo Ess-a-Bagel, όπου θα φας τα καλύτερα bagels σε πολλές γεύσεις (Midtown Manhattan), το Murray’s Cheese Bar (του γνωστού οίκου τυριών με παρουσία και παράδοση στο Greenwich Village από το 1940), στο οποίο μπορείς να πάρεις πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, πάντα με έμφαση σε everything cheesy ή το Katzs Delicatessen στο Lower East Side που μπορεί να μη σου γεμίσει το μάτι όταν περνάς απ΄ έξω αλλά μην το προσπεράσεις! Εδώ θα φας από τα πιο νόστιμα pastrami σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει ποτέ, σε ένα από τα μαγαζιά που αποτελούν μέρος της ιστορίας της πόλης. «Send a salami to your boy in the Army» γράφει η ταμπέλα, που έχει γίνει το σλόγκαν του Katzs από την εποχή που οι τρεις γιοί των ιδιοκτητών έκαναν τη θητεία τους στον στρατό κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χρήσιμα tips για όλους

Θεατρόφιλοι; Δε νοείται να βρεθείς στη Νέα Υόρκη και να μην παρακολουθήσεις μια τουλάχιστον θεατρική παράσταση σε κάποιο από τα ιστορικά κτήρια του Theatre District ή κάποιο από τα κλασσικά (ή νέα) musicals, για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Από 12-25 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της NYC Off-Broadway Week, απολαύστε ορισμένες από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις στη Νέα Υόρκη με δύο εισιτήρια στη τιμή του ενός.

Fans του Virtual Reality; Τον Οκτώβριο άνοιξε τις πόρτες του στην Times Square το πολυσυζητημένο National Geographic Ocean Odyssey, ένα ταξίδι στο βυθό της θάλασσας με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας που μεταφέρει τους επισκέπτες στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού και τους φέρνει κοντά στα μεγαλύτερα θαύματά του αλλά και τα μικρότερα πλάσματά του.

Travel Addicts; Εάν δεν έχετε δει όλο τον κόσμο ακόμη, μπορείτε να τον δείτε σε... μικρογραφία. Το Gulliver’s Gate φιλοξενεί μια ξεχωριστή και «παιχνιδιάρικη» μεταφορά του κόσμου σε μικρές διαστάσεις, εμπνευσμένη από τις τοποθεσίες όπου ζούμε, εργαζόμαστε, παίζουμε αλλά και ονειρευόμαστε να επισκεφθούμε.

Οικογένειες με παιδιά; Η ροή των επισκεπτών με παιδιά αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια κατά τουλάχιστον 30%, έπειτα από το πρόγραμμα που καταρτίστηκε ώστε να τοποθετηθεί η πόλη ανάμεσα στους φιλικούς-για- παιδιά προορισμούς. Ήδη από το 2016, η Νέα Υόρκη έχει τους επίσημους NYC Family Ambassadors που δεν είναι άλλοι από τους έφηβους πλέον Ninja Turtles, ενώ ιδέες για οικογενειακές δραστηριότητες βρίσκετε στο επίσημο website της πόλης.

Πως να πάτε

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών απευθείας πτήσεις για τη Νέα Υόρκη προσφέρει μόνο η Emirates. Όλες οι μεγάλες αεροπορικές ευρωπαϊκές εταιρείες πετούν μέσω ενδιάμεσου σταθμού προς Νέα Υόρκη και με καλές συνδέσεις. Για το ταξίδι της αναχώρησης πετάξαμε με KLM μέσω Άμστερνταμ σε κατηγορία θέσης Economy Comfort που προσφέρει περισσότερο χώρο για πιο ξεκούραστη και άνετη πτήση. Στην επιστροφή πετάξαμε με Αir France μέσω Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.