5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα

Στο Κατοβίτσε έχετε πάει; Τσεκάρουμε τις νέες πτήσεις κι ­επιλέγουμε ατμοσφαιρικές πόλεις έξω απ' τα συνηθισμένα αλλά και budget friendly αγαπημένες, όπου πετάμε απευθείας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τα πρώτα χειμερινά city breaks και τις γιορτές που πλησιάζουν.

5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα

Στο Κατοβίτσε έχετε πάει; Τσεκάρουμε τις νέες πτήσεις κι ­επιλέγουμε ατμοσφαιρικές πόλεις έξω απ' τα συνηθισμένα αλλά και budget friendly αγαπημένες, όπου πετάμε απευθείας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τα πρώτα χειμερινά city breaks και τις γιορτές που πλησιάζουν.

Από την Ταϋγέτη Λάζου

Βελιγράδι, το Βερολίνο των Βαλκανίων

5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα - εικόνα 1
Όλες οι βόλτες στο Βελιγράδι περνάνε από την Κνεζ Μιχαΐλοβα

Αν και η Ιστορία του χάθηκε στη σκόνη που άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί, το Βελιγράδι δείχνει να μην πτοείται, αποτελώντας hot προορισμό που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Με αφετηρία την αχανή καστροπολιτεία του Kalemegdan, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη, με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα μουσεία και τους μεγαλοπρεπείς ναούς να εναλλάσσονται διαρκώς και να «προκαλούν» ατελείωτα φωτογραφικά κλικ.

Στα must και η πλατεία-meeting point TrgRepublike, και ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαΐλοβα, που σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας χάρη στα καταστήματα, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα άπειρα cafés. Στην καρδιά της πόλης στέκει επιβλητικός ο ναός του Αγίου Σάββα, ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός του κόσμου, ενώ μέρα και νύχτα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην μποέμ συνοικία Skadarska, η οποία προσφέρεται για περιπάτους ανάμεσα στα ανθοστόλιστα μπαλκονάκια, για γαστρονομικές αναζητήσεις καθώς και για νυχτερινά ξεπορτίσματα. Το Βελιγράδι, άλλωστε, φημίζεται για το nightlife του.

Πετάμε με Air Serbia όλες τις ημέρες της εβδομάδας και με Aegean Airlines τις Δευτέρες, Τετάρτες, Παρασκευές και Κυριακές.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Βελιγράδι, εδώ.

Ντίσελντορφ το παρεξηγημένο!

5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα - εικόνα 2
To Ντίσελντορφ προσφέρει ένα ενδιαφέρον ­μείγμα διασκέδασης και πολιτισμού

Με όνομα εμπνευσμένο από τον ποταμό Ντίσελ, που σκίζει την πόλη στα δύο, το Ντίσελντορφ διαθέτει ιδιαίτερο κράμα πολιτιστικού, ιστορικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Από γκαλερί σύγχρονης και κλασικής τέχνης μέχρι ultra hip clubs, παραδοσιακά γερμανικά εστιατόρια με τη φρέσκια μπίρα να ξεχειλίζει στα ποτήρια και δυναμικό shopping, η γερμανική πόλη φτιάχνει ένα ενδιαφέρον πακέτο weekend.

Η πρώτη βόλτα ξεκινά με το Marktplatz, το πανέμορφο δημαρχείο με το μπαρόκ άγαλμα του Jan Wellem, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω ο Ντίσελ συναντά τον Ρήνο και το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Δύο μουσεία-σταθμοί αξίζουν την προσοχή σας: το Μουσείο Κινηματογράφου και το Μουσείο Κεραμικής, ενώ ο εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος KIT ακριβώς δίπλα φιλοξενεί πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Το πιο σύγχρονο spot της πόλης είναι ο Πύργος των Τηλεπικοινωνιών, με το μεγαλύτερο ψηφιακό ρολόι του κόσμου να υψώνεται στα 240 μέτρα πάνω από τα νερά του Ρήνου. Το Carlstadt είναι η αρτίστικ γειτονιά της πόλης, γεμάτη γκαλερί και καταστήματα με αντίκες, ενώ στα highlights της ανήκει και η οδός Citadellstrasse με τα εντυπωσιακά κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα.

Πετάμε με Aegean Airlines καθημερινά εκτός Σαββάτου, και με Eurowings Πέμπτες και ­Κυριακές.

Το «άγνωστο» Κατοβίτσε

5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα - εικόνα 3
Το Κατοβίτσε μπαίνει στον ταξιδιωτικό χάρτη

Μπορεί η Κρακοβία να θεωρείται κορωνίδα της Πολωνίας, ωστόσο το γραφικό και ανερχόμενο –χάρη στις low cost πτήσεις– Κατοβίτσε μοιάζει να έχει κλέψει ένας μέρος της γοητείας της, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο. Επισκεφθείτε το Μουσείο της Σιλεσίας και περιπλανηθείτε στους δεκάδες διαδρόμους της Βιβλιοθήκης της Σιλεσίας, όπου θα βρείτε καλά κρυμμένους θησαυρούς που αφορούν την πόλη και την Ιστορία της.

Το Κατοβίτσε θα ικανοποιήσει και τους μικρούς ταξιδιώτες καθώς διαθέτει ωραίους ζωολογικούς κήπους, καταπράσινα πάρκα, λούνα παρκ αλλά και τον πολυτελή πολυχώρο Spodek, με πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε ηλικία. Μην παραλείψετε να καθίσετε και σε κάποιο bar mleczny (πρόκειται για εστιατόριο ή καντίνα, αν και μεταφράζεται «milk bar») για να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα –με επιρροές από τις αντίστοιχες της Κεντρικής Ευρώπης–, που αποτελείται από ζυμαρένια pierogi, λαχανόσουπα και σούπα borsch.

Πετάμε με RyanAir Πέμπτες και Κυριακές.

Βουδαπέστη forever pop

5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα - εικόνα 4
Η Βουδαπέστη φιγουράρει ψηλά στις προτιμήσεις μας για ατμοσφαιρικά weekends

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο ΑθηνόραμαTravel καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μια πόλη­ με non stop ρομαντική ατμόσφαιρα και τον Δούναβη σε πρώτο πλάνο, με γενναίες δόσεις κουλτούρας, μοναδική αρχιτεκτονική, ενδιαφέρον nightlife και ιδιαίτερες γεύσεις, στέκεται­ στο ύψος του κλισέ χαρακτηρισμού «Παρίσι της Ανατολής». Η Βουδαπέστη θεωρείται «διπλή» πρωτεύουσα, αφού αποτελείται από δύο ξεχωριστές πόλεις, την υπερυψωμένη Βούδα και την επίπεδη Πέστη, τις οποίες χωρίζει ο Δούναβης.

Με την πλάστιγγα να γέρνει προς το μέρος της Βούδας, ανακαλύψτε τις ομορφιές που κρύβει ο λόφος πάνω στον οποίο είναι χτισμένη­. Μπορεί να είναι πολλά, αλλά αναμφίβολα αξίζει να ανεβείτε τα 302 σκαλιά της Szent Istvan Bazilika προκειμένου να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Κάνετε ρομαντικούς περιπάτους στη γειτονιά του κάστρου Varnegyed ανάμεσα σε μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησίες και γραφικά καλντερίμια. Η ενέργεια της πόλης συσσωρεύεται στην πολύβουη λεωφόρο Andrassy με τα καταστήματα και τα cafés. Με τη δύση του ήλιου­ hot spots αποτελούν οι ανερχόμενες πιάτσες Liszt Ferenc Ter και Raday Utca, που σας καλούν για νυχτερινές περιπέτειες!

Πετάμε με Aegean Airlines καθημερινά, εκτός Δευτέρας, και με RyanAir Δευτέρες, Τετάρτες, Παρασκευές και Κυριακές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Βουδαπέστη, εδώ.

«Η ζωή είναι παραλία», φωνάζει το Τελ Αβίβ

5 ευρωπαϊκές πόλεις όπου θέλουμε να πετάξουμε το φετινό χειμώνα - εικόνα 5
Ζωηρή street culture στο Τελ Αβίβ

Το παραλιακό του μέτωπο μαγνητίζει, η μουσική σκηνή του ανθεί, το ίδιο και το θέατρο, ενώ το shopping παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Με το Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Διασποράς και το Μουσείο Eretz Yisrael ανάμεσα στα must-see, η πόλη αποτελεί πόλο έλξης και για τους λάτρεις της τέχνης. Ο Λόφος της Άνοιξης, όπως είναι η ακριβής μετάφραση του Τελ Αβίβ, απέχει έτη φωτός από την Ιερουσαλήμ της κατάνυξης, τον τραχύ Βορρά της Γαλιλαίας και τη βιβλική έρημο του Νότου.

Από τη μία θα δείτε το σύγχρονο κομμάτι του με τους ουρανοξύστες και τα πολυτελή ξενοδοχεία κι εστιατόρια και από την άλλη τις παραδοσιακές συνοικίες, με μοναδική σταθερά τη θέα στη θάλασσα. Η in γειτονιά Neve Tzedek διαθέτει ρεστοράν, γκαλερί και ντιζάιν μαγαζιά που θα σας μαγνητίσουν. Εκτός από προορισμός με έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον όμως, το Τ.Α. (έτσι το αποκαλούν οι κάτοικοί του) κρατά τα σκήπτρα και της νυχτερινής διασκέδασης.

Πετάμε καθημερινά με Aegean Airlines, Alitalia, εκτός Τρίτης, κι El Al Israel, εκτός Παρασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες για το Τελ Αβίβ, εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.