10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues

Αν η επιστροφή στην πόλη και την καθημερινότητα σας ταλαιπωρεί, ιδού 10 προτάσεις για ταξιδάκια στο πνεύμα της εποχής, που συνδυάζουν τις τελευταίες βουτιές με τις ατμοσφαιρικές βόλτες και αυτοκινητάδες.

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues

Αν η επιστροφή στην πόλη και την καθημερινότητα σας ταλαιπωρεί, ιδού 10 προτάσεις για ταξιδάκια στο πνεύμα της εποχής, που συνδυάζουν τις τελευταίες βουτιές με τις ατμοσφαιρικές βόλτες και αυτοκινητάδες.

Τα μυστικά της Μάνης

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 1

Γιατί τώρα Είτε επιλέξετε την πιο «ήρεμη» Μεσσηνιακή, με αφετηρία σας τη σοφιστικέ Καρδαμύλη, είτε την αρχετυπική Λακωνική, από το Γύθειο (φωτό) και την Αρεόπολη μέχρι το απόκοσμο Ταίναρο, η Μάνη μπορεί να σας χαρίσει ένα σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια, χωρίς συνωστισμό, με πολλές εναλλαγές τοπίων και αξιόλογες προτάσεις για φαγητό και διαμονή.

Περισσότερα για τη Μεσσηνιακή Μάνη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ και για τη Λακωνική Μάνη εδώ. Θυμηθείτε το φετινό μας οδοιπορικό στη Λακωνική Μάνη εδώ.

Λίμνη Πλαστήρα ντυμένη στα πράσινα

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 2

Γιατί τώρα Oι πρώτες νιφάδες χιονιού δεν έχουν πέσει ακόμα για να καλύψουν το οργιαστικό πράσινο των δέντρων που αντανακλούν πάνω στη λίμνη. Όπου κι αν κοιτάξεις δεν χορταίνεις την ομορφιά του απόλυτου ορεινού τοπίου με θέα τα Αγραφιώτικα βουνά.

Περισσότερα για τη Λίμνη Πλαστήρα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Γαλαξιδιώτικο ρομάντζο

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 3

Γιατί τώρα Για ένα χαλαρωτικό σαββατοκύριακο που «χωρά» και τις βουτιές στις παραλίες γύρω από το... νησί της Στερεάς, και τις βόλτες στην περαντζάδα και τα σοκάκια, και, γιατί όχι, ένα πέρασμα από τους Δελφούς, ακόμα και την Αράχοβα.

Περισσότερα για το Γαλαξίδι και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Κοσμικές δόσεις στο Πόρτο Χέλι

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 4

Γιατί τώρα Τα ηλιοβασιλέματα που θα απολαύσουμε από την περαντζάδα στο Πόρτο Χέλι είναι στα καλύτερά τους και η λεγόμενη Ριβιέρα της Ερμιονίδας παραμένει, τέτοια εποχή, όσο κοσμική μας αρέσει. Αν θελήσουμε και δόσεις night life, οι Σπέτσες καραδοκούν σε απόσταση αναπνοής.

Περισσότερα για το Πόρτο Χέλι και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Εύκολος Πόρος

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 5

Γιατί τώρα Η νεοκλασική γοητεία της Χώρας, οι πευκόφυτες πλαγιές, οι μικροσκοπικοί κολπίσκοι και η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα (είτε από τον Πειραιά είτε από της ακτές της Τροιζηνίας) μας βάζουν σε mood για ταξιδάκι στον Πόρο χωρίς να το πολυσκεφτούμε.

Περισσότερα για τον Πόρο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Χανιά: βενετσιάνικο χρώμα και άρωμα ρακής

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 6

Γιατί τώρα Τα πλακόστρωτα στην βενετσιάνικη αρχοντική πόλη αρχίζουν να απαλλάσσονται σιγά-σιγά από το …traffic των χιλιάδων τουριστών του καλοκαιριού, το καρτποσταλικό λιμάνι της ωραιότερης ελληνικής παλιάς πόλης αστράφτει στο φθινοπωρινό φως, και οι μερακλήδες Χανιώτες συντονίζονται με τα «καζανιάσματα» της ρακής στα γύρω παραδοσιακά χωριά.

Περισσότερα για τα Χανιά και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ. Θυμηθείτε το φετινό μας αφιέρωμα στα Χανιά εδώ.

Καλαμάτα Revisited

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 7

Γιατί τώρα Παρά τη δυνατότητα για εύκολες βουτιές στο μεγάλο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας, είναι η εποχή που τα φώτα στρέφονται στο «εσωτερικό» της πόλης, δηλαδή στον μεγάλο κεντρικό πεζόδρομο με τα ωραία στέκια και στην πανέμορφη Παλιά Πόλη (όχι τόσο γνωστή όσο της αξίζει) που απλώνεται ανάμεσα στο Κάστρο και στο αναπαλαιωμένο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Και η περατζάδα, πάντως, της παραλιακής λεωφόρου Ναυαρίνου παραμένει σταθερή αξία στα φθινοπωρινά weekends.

Περισσότερα για την Καλαμάτα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Ναύπλιο για πάντα

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 8

Γιατί τώρα Γιατί είναι Παρασκευή και σας την έδωσε ξαφνικά να φύγετε από την πόλη. Το Ναύπλιο απέχει 170 «εύκολα» χιλιόμετρα και αποτελεί εξαιρετική λύση για όλο το χρόνο, και κυρίως για όσους ταξιδεύουν με το έτερον ήμισυ στην επίσημη ζευγαρούπολη της Ελλάδας.

Περισσότερα για το Ναύπλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ. Θυμηθείτε το τελευταίο μας αφιέρωμα στο Ναύπλιο εδώ.

Πήλιο παντός καιρού

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 9

Γιατί τώρα Γιατί άλλοι στην παρέα θέλουν να κάνουν τις τελευταίες τους βουτιές και άλλοι να απολαύσουν το φρέσκο αεράκι του βουνού και τις βόλτες σε ατμοσφαιρικά χωριά. Το Πήλιο θα μας ικανοποιήσει όλους.

Περισσότερα για το Πήλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

City break επιπέδου στη Θεσσαλονίκη

10 προορισμοί για όσους πάσχουν από μετακαλοκαιρινά blues - εικόνα 10

Γιατί τώρα Γιατί όχι; Κλείνουμε εγκαίρως ένα αεροπορικό σε καλή τιμή και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε βολτάρουμε στη Νέα Παραλία, τρώμε υπέροχα και πίνουμε καλά κοκτέιλ στα μονίμως φίσκα καλά μπαρ της πόλης.

Περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ. Θυμηθείτε το τελευταίο μας μεγάλο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.