10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking

Δεν χρειάζεται πια να κάνουμε συμβιβασμούς με τα cocktails που πίνουμε στις διακοπές μας! Επιλέγουμε δέκα από τα καλύτερα νησιωτικά bars.

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking

Δεν χρειάζεται πια να κάνουμε συμβιβασμούς με τα cocktails που πίνουμε στις διακοπές μας! Επιλέγουμε δέκα από τα καλύτερα νησιωτικά bars, τα οποία έχουν να επιδείξουν cocktail lists από καταξιωμένους Αθηναίους ή ντόπιους bartenders, που εγγυώνται ότι δεν θα στερηθούμε δημιουργικές signature και κλασικές συνταγές.

Momix Σαντορίνη

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 1
Σφαίρες, αφροί και dance beats στο «MoMix» της Σαντορίνης

Το «ΜοMix» της Αθήνας, βραβευμένο στα Αθηνόραμα Bar Awards με ένα Shaker και βραβείο καινοτομίας, περνάει το δεύτερο καλοκαίρι του στο υπόσκαφο της καλντέρας των Φηρών, με νέες σφαιροποιημένες γεύσεις, αλλά και καινοτόμες ιδέες. Από τα decks περνούν γνωστοί Έλληνες DJs, όπως οι Ms. Lefki, Agent Greg, Echonomist, Junior Pappa, Manolaco και George Gikas.
Μαρινάτου, Φηρά, 6936177783

Barozzi

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 2
Την κουζίνα του «Barozzi» υπογράφει ο Μιχάλης Μερζένης από το «Dry and Raw by Drakoulis»

High-end bar restaurant με αυλή, που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες. Στην κουζίνα συναντάμε τον Μιχάλη Μερζένη από το «Dry and Raw by Drakoulis» και στην μπάρα τον Χρήστο Χουσέα του «42», ο οποίος προτείνει ένα φοβερό Mai Tai με blend από premium ρούμια, σπιτικό σιρόπι orgeat (από φιστίκι, κάσιους και μακαντάμια) και λικέρ πορτοκαλιού – και γενικά φροντίζει να χρησιμοποιεί homemade υλικά.
Λιμάνι, Νάξος, 2285027672

Bikini

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 3
Ο Γιάννης Σαμαράς στο «Bikini» στις Σπέτσες.

Η ομάδα του αθηναϊκού «The Trap» (Γιάννης Σαμαράς, Στέφανος Δραγανιδάκης) βάζει τη σφραγίδα της σε αυτό το καλαίσθητο, κατάλευκο οίκημα. Η cocktail list μυρίζει καλοκαίρι, με την πλειονότητα των cocktails να αποτελούν παραλλαγές συνταγών που συνδέουμε με την εποχή, όπως η Piña Colada και το Mai Tai.
Παλιό Λιμάνι, Σπέτσες, 2298074888

Dell’Acque

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 4
Νέα ποιοτική άφιξη το «Dell’Acque» στην Κέρκυρα

Όλα, από το δερματόδετο κατάλογο με τα cocktails (τα περισσότερα με βάση το ρούμι) μέχρι τα χρώματα που έχουν «υδάτινες» αποχρώσεις, υπενθυμίζοντας ότι από αυτό το σημείο περνούσε τα παλιά τα χρόνια ο κεντρικός αγωγός του υδραγωγείου, είναι φτιαγμένα με μεράκι. Αυτό το ολοκαίνουργιο bar ενισχύει μια πιάτσα από τις ομορφότερες στη χώρα και τώρα το καλοκαίρι το απολαμβάνεις καλύτερα έξω στο δρόμο.
Ευ. Βουλγάρεως 42, Κέρκυρα

Hono & Lulu

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 5
Tiki ατμόσφαιρα στο «Hono & Lulu» στις Σπέτσες

Tiki ατμόσφαιρα με ταπετσαρίες όπου αποτυπώνονται εξωτικά φυτά και πτηνά και εκτενή χρήση του μπαμπού και του καλαμιού στη διακόσμηση, σε ένα bar που έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του στο χαλαρά κοσμικό νησί. Ο Σπύρος Κερκύρας υπογράφει την cocktail list, που θα κάνει χαρούμενους τους φίλους του ρουμιού –πάσης καταγωγής– και των φρούτων.
Ντάπια, Σπέτσες, 6945295304

Nelipot

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 6
Με σύνθημα «If you're not barefoot then you're overdressed» («αν δεν είσαι ξυπόλητος τότε φοράς πολλά ρούχα»), το «Nelipot» στο Κουφονήσι σε προτρέπει να αφήσεις όλες τις έγνοιες σου πίσω στην πόλη.

Κατάλευκος χώρος, λιτός, με οργανικές γραμμές, ξύλινα στοιχεία, γυμνούς κορμούς δέντρων και χτιστούς καναπέδες, με καταπληκτική θέα προς την Κέρο. Αυτό το ολοκαίνουργιο bar συντονίζεται με το προφίλ των επισκεπτών του νησιού, αλλά και με τη δυναμική της ελληνικής σκηνής του bartending: τα signature cocktails υπογράφουν (από ένα ο καθένας) κορυφαίοι και βραβευμένοι bartenders.
Κουφονήσι, 6948598000

Oz Cocktail Bar

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 7
Παιχνιδιάρικα σερβιρίσματα στο χιώτικο «Oz»

Δραστήριο και μουσικόφιλο bar που σερβίρει μια cocktail list εμπνευσμένη από το επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly και προορισμένη μέσα από τα σερβιρίσματα να ερεθίσει και τις πέντε αισθήσεις. Πρόσφατα το «Oz» το ξανασυζητήσαμε όταν οι bartenders του Γιάννης Μηλιώτης και Γιώργος Σταματελόπουλος ήρθαν τρίτοι στο διαγωνισμό Skinos MCC. |
Στοά Φραγκάκη, Χίος, 2271080326

Sunken Watermelon

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 8
Το exclusive «Sunken Watermelon» στη Μύκονο

Ο Χρήστος Χουσέας του «42» σχεδίασε αυτήν την exclusive ημικυκλική μπάρα με τις επτά θέσεις δίπλα από την πισίνα και δημιούργησε cocktails εμπνευσμένα από την ιστορία του εμβληματικού ξενοδοχείου και του νησιού. Φέτος, αυτή η λίστα ανανεώνεται και συμπληρώνεται από δύο perfect serves με Nikka Whisky From the Barrel και gin Death’s Door – όλα αυτά τα εκτελεί με ακρίβεια η Διονυσία Σακελλαρίου.
Ξενοδοχείο «Belvedere», Χώρα Μυκόνου (Ρόχαρη), 2289025122.

Τζιτζίκι

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 9
Βοτανικά cocktails και καθημερινά parties στο «Τζιτζίκι» στην Αμοργό

Στον κατάλογό του θα βρεις signature cocktails από τα οποία αναδίδονται αρώματα τοπικών προϊόντων και βοτάνων μαζεμένων με το χέρι από το νησί, καθώς και aperitivi και ευρηματικές παραλλαγές κλασικών συνταγών. Τα εκλεκτικά DJ sets και τα live events εγγυώνται ότι κάθε βράδυ στήνεται ένα κεφάτο party.
Χώρα Αμοργού, 2285072080

Χάλαβρο

10 στάσεις στα ελληνικά νησιά για fine drinking - εικόνα 10
Από τα καλύτερα bars στην Κρήτη το «Χάλαβρο»

Νικητής στον ελληνικό τελικό του Diplomatico World Tournament το 2015, ο Γιώργος Δενδράκης αναζητά, μαζί με τον Δημήτρη Φιλίππου, τη νοστιμιά στα cocktails και το αποδεικνύει και στη φετινή λίστα, όπου οι συνταγές δημιουργούνται με τοπικά προϊόντα, καθώς και με τεχνικές όπως το μαγείρεμα sous vide.
Μιλάτου 10, Ηράκλειο, 6945699292

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.