Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων

Οι Σποράδες τα έχουν όλα κι εμείς καταγράφουμε τις ομορφότερες παραλίες τους που θα μας βοηθήσουν και φέτος να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων

Οι Σποράδες τα έχουν όλα κι εμείς καταγράφουμε τις ομορφότερες παραλίες τους που θα μας βοηθήσουν και φέτος να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

Σκόπελος

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 1

Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι καταπράσινες, πευκόφυτες, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και μικρά γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν ψάρι στα κάρβουνα. Εάν, ωστόσο, αναζητάτε ερημικές, παρθένες ακρογιαλιές, εξασφαλίστε θαλάσσιο μέσο κι εξερευνήστε τη βόρεια πλευρά του νησιού μεταξύ Πάνορμου και Έλιου. Η Μηλιά θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου και μία από τις καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Τα καταγάλανα νερά και ο εκπληκτικός βυθός της δικαιώνουν τον τίτλο της, ενώ το beachbar της τραβάει σαν μαγνήτης το νεαρόκοσμο. Διαθέτει ναυαγοσώστη και δύο μεγάλα πάρκινγκ όπου σταθμεύετε ελεύθερα. Το Βελανιό είναι γνωστό ως η «παραλία των γυμνιστών».

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 2

Στην αμμουδιά της δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία τουριστική υποδομή, με αποτέλεσμα να διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσική της ομορφιά. Το Γλυστέρι σας περιμένει στο βόρειο τμήμα του νησιού, στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στο Κάστρο. Γραφικό και όμορφο, ξεχωρίζει για το φυσικό του κάλλος. Κοντά στην παραλία βρίσκεται και το σπίτι ( VillaDonna ) όπου έγιναν τα εξωτερικά γυρίσματα του «MammaMia!». Οι Σάρρες βρίσκονται μόλις μια ανάσα από τη Χώρα της Σκοπέλου και είναι προσβάσιμες μόνο με φουσκωτό. Η σπηλιά που χωρίζει τη μία πλευρά της παραλίας από την άλλη δημιουργεί ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Περισσότερα για τη Σκόπελο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Σκιάθος

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 3

Ξεκινώντας από νοτιοδυτικά με κατεύθυνση προς την πόλη, συναντάμε την παραλία της Αγίας Ελένης, που έχει ίσως και το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού, ενώ ακολουθεί η Μεγάλη Μπανάνα ( μεγάλη αμμουδιά ), την οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι νέοι, αφού τα beachbars της φροντίζουν να κρατούν το κέφι ψηλά ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου, ενώ στη μικρή Μπανάνα καταφεύγουν οι γυμνιστές. Πιο κάτω, στα Αμπελάκια, η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή και πριβέ. Ακολουθούν οι Κουκουναριές, που είναι σαφώς η πιο διάσημη παραλία του νησιού, με το όμορφο πευκοδάσος που την περιβάλλει να φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Έχει χρυσή άμμο και είναι οργανωμένη, με πολλές καντίνες και ξαπλώστρες. Δίπλα ακριβώς η μικρή παραλία, τα Μάραθα ( μια λεπτή λωρίδα χρυσής άμμου ), είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία. Προχωρώντας υπάρχουν οι αμμουδερές οργανωμένες παραλίες Τρούλος, Πλατανιάς και Αγία Παρασκευή και ο εναλλακτικός και ήσυχος Κολιός.

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 4

Ο Βρωμόλιμνος εξακολουθεί να είναι στα must του νησιού, ενώ πιο οικογενειακές είναι οι παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη, η Καναπίτσα, το Σκλιθρί, ο Βασιλιάς και η Μεγάλη Άμμος. Η άλλη πιο διάσημη παραλία στα βόρεια του νησιού, προσβάσιμη όμως μόνο από τη θάλασσα, είναι τα Λαλάρια, με το χαρακτηριστικό βράχο βουτηγμένο στα τιρκουάζ νερά με τα λευκά βότσαλα. Άλλες παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε με βάρκα είναι ο κόλπος του Ξάνεμου, η Μαύρη και η Γαλάζια Σπηλιά, η μικρή παραλία κάτω από το Κάστρο, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ασέλινος, το Μανδράκι με τον μεγάλο αμμόλοφο και ο μικρός κολπίσκος της Κρυφής Άμμου. Οι περισσότερες διαθέτουν κάποια μικρή καντίνα.

Περισσότερα για τη Σκιάθο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Αλόννησος

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 5

Η Χρυσή Μηλιά, οργανωμένη με ψιλή άμμο, το Κοκκινόκαστρο, με εντυπωσιακά κοκκινωπά βράχια και ωραία νερά, το Λεφτό Γιαλό, οργανωμένη παραλία με λευκό βότσαλο, ο Άγιος Δημήτριος, από τις πιο μακρινές, που διαθέτει και οδική σύνδεση, με ωραίο λευκό βότσαλο, ο Μεγάλος Μουρτιάς, δημοφιλής παραλία με βοτσαλάκι, και ο πιο ήσυχος Μικρός Μουρτιάς είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αλοννήσου.

Περισσότερα για την Αλόννησο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Σκύρος

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 6

Στο βόρειο τμήμα του νησιού κολυμπήστε στις παραλίες του Πεύκου, του Αγίου Φωκά και της Ατσίτσας. Η διαδρομή ως εκεί είναι από τις ωραιότερες, μια κι ένα μεγάλο μέρος της διασχίζει με βατό χωματόδρομο το προστατευόμενο πευκόδασος του νησιού. Ο Πεύκος, με τη μεγάλη αμμώδη παραλία του, όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι περικυκλωμένος από πευκόφυτες πλαγιές, διάσπαρτες από μάρμαρα του παλιού λατομείου. Ο μικρός Άγιος Φωκάς έχει ψιλό βοτσαλάκι, χέρσα χωράφια πίσω του και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Η Ατσίτσα, με τη βοτσαλωτή παραλία της, ξεχωρίζει για την ομορφιά του τοπίου που την περιβάλλει. Πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, βράχοι με περίεργα σχήματα, ένα μικρό νησάκι απέναντι και οι πέτρινοι πυλώνες, απομεινάρια της σιδηροδρομικής γραμμής που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1900 για τη μεταφορά σιδηρομεταλλευμάτων από τα ορυχεία στο βουνό να προσθέτουν ένα όμορφα παράδοξο στοιχείο στο τοπίο. Καμία από τις τρεις αυτές παραλίες δεν έχει ομπρέλες και άλλες παροχές, αλλά και καμία δεν πήζει από κόσμο ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Η αμμώδης παραλία της Ασπούς, με τα πευκάκια στην άκρη της, έχει λίγες ομπρέλες και είναι σχετικά έρημη. Η Καλαμίτσα, πάλι, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς στο νησί και αγαπημένος προορισμός των wind-surfers, αφού την πιάνει γερά ο βοριάς.

Οι καλύτερες παραλίες των Σποράδων - εικόνα 7

Μετά την Καλαμίτσα βρίσκεται η αμμώδης και ερημική Κολυμπάδα και πολύ πιο πέρα η παραλία Ρένες με χοντρό βότσαλο, ιδανική για ψαροντουφεκάδες, αλλά χρειάζεται 4x4 για να την προσεγγίσετε. Σχεδόν κάτω από τη Χώρα, οι συνεχόμενες μεγάλες αμμουδιές στα Μαγαζιά και στο Μώλο, στα Πουριά και λίγο πιο πέρα στα Γυρίσματα και στην Καρεφλού συγκεντρώνουν όσους θέλουν τα καλά της οργανωμένης παραλίας με ομπρέλες, μπαρ και cafes ( ιδιαιτέρως στα Γυρίσματα ). Περίπου 12 χλμ. από το Χωριό βρίσκεται η παραλία του Αγίου Πέτρου, με ψιλό χαλικάκι και γαλάζια κρυστάλλινα νερά και λίγο μετά οι αμμουδιές της Κυρά-Παναγιάς και της Καλογριάς. Και στις τρεις η χαμηλή βλάστηση επιβάλλει να έχετε μαζί σας ομπρέλα. Το νότιο, άγονο και βραχώδες κομμάτι της Σκύρου κρύβει θαλασσινές σπηλιές και έρημα νησάκια που προσεγγίζονται μόνο με καΐκι και ανέγγιχτες παραλίες στις οποίες φτάνεις με 4x4. Η Γλυφάδα έχει άμμο και γαλανά νερά, ενώ σε μια άκρη της αναβλύζει γλυκό νερό, εξαιτίας του οποίου πήρε και το όνομά της. Το καϊκάκι που φεύγει από τη Λιναριά θα σας πάει στο νησάκι Σαρακήνικο –διάφανο γαλάζιο νερό και πολύχρωμος βυθός– αλλά και στις θαλασσινές σπηλιές με τα σμαραγδένια νερά και τους σταλακτίτες. Μπαίνει μάλιστα στη μεγαλύτερη από αυτές, την Πεντεκάλη.

Περισσότερα για τη Σκύρο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.