The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου

Με τρία ξενοδοχεία-περήφανα μέλη των Relais & Chateaux και τα εστιατόρια και των εννέα ξενοδοχείων του ομίλου να εναρμονίζονται με τη σύγχρονη φιλοσοφία του sourcing και του farm to fork, η Myconian Collection δημιουργεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με ονομασία προέλευσης.

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου

Με τρία ξενοδοχεία-περήφανα μέλη των Relais & Chateaux και τα εστιατόρια και των εννέα ξενοδοχείων του ομίλου να εναρμονίζονται με τη σύγχρονη φιλοσοφία του sourcing και του farm to fork, η Myconian Collection αναδεικνύει, χάρη στην ομάδα των ταλαντούχων σεφ της, τα εξαιρετικά προϊόντα του νησιού, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με ονομασία προέλευσης.

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 1
Στο «Myconian Kyma» δημιουργήθηκε ένα αυθεντικό steak house.

Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από την προσωπική περιποίηση και την ατμόσφαιρα της αυθεντικής φιλοξενίας; Στο ξεχωριστό περιβάλλον­ που έχουν δημιουργήσει τα εννέα­ μέλη του ομίλου Myconian Collection, οι αρχές της σύγχρονης πολυτέλειας και της ξενοδοχειακής αιχμής συνδυάζονται με την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τη μοναδική αισθητική που τοποθετούν τον επισκέπτη σε πρώτο πλάνο. Εξαιρετικά επιλεγμένες τοποθεσίες ανάμεσα στις κορυφαίες της Μυκόνου, πολλαπλές επιλογές ανέσεων, πρωτοποριακά κέντρα spa και θαλασσοθεραπείας και, φυσικά, υψηλή γαστρονομία εξελίσσουν την ιστορία μιας εμβληματικής ξενοδοχειακής οικογένειας που έχει δημιουργήσει μικρά θαύματα στο νησί. Από το 1979, όταν ο Γεώργιος και η Ελευθερία Δακτυλίδη δημιούργησαν το πρώτο τους ξενοδοχείο, η οικογένεια επένδυσε στο νησί τα όνειρά της και ακολούθησε κάθε σύγχρονο βήμα της ξενοδοχειακής παγκόσμιας τάσης, εξελίσσοντας δυναμικά τα ξενοδοχεία της.

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 2
Σαλάτα φακές από τον σεφ Παναγιώτη Τσουκάτο.

Όλα τα εστιατόρια της αλυσίδας αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της γαστρονομίας, που φέρνουν στο προσκήνιο τις εκλεκτές πρώτες ύλες και τη σύνδεση με τον τόπο φιλοξενίας. Έχοντας ρίζες στο νησί, η οικογένεια Δακτυλίδη εξασφαλίζει τις καλύτερες τοπικές πρώτες ύλες σε συνεργασία με ντόπιους ψαράδες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ενώ τα λαχανικά και τα μυρωδικά έρχονται από τη φάρμα της οικογένειας στο πιάτο και το «fleur de sel» μαζεύεται με το χέρι στη Δήλο. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία farm to fork, τα εστιατόρια εναρμονίζονται πλήρως με την ιδεολογία των Relais & Chateaux, που διεθνώς αντιπροσωπεύουν την ιδανική αρμονία τοποθεσίας, ξενοδοχείου και υψηλής γαστρονομίας με τοπικό χρώμα. Τρία ξενοδοχεία του ομίλου είναι μέλη των Relais & Chateaux –«Myconian Ambassador», «Myconian Korali» και «Myconian Utopia»–, ενώ και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία με τα εστιατόριά τους ακολουθούν τις αξίες που διακρίνουν όλη την αλυσίδα, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία σε αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης του ευ ζην των διακοπών.

EFISIA RESTAURANT

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 3
Χτένια με μους αβοκάντο, βασιλικό και ανθό αλατιού από τον Γιώργο Μουσκεφτάρα, executive chef του εστιατορίου «Efisia» στο «Myconian Ambassador».

«Το φαγητό στο “Efisia Restaurant” είναι­ λιτό, με έμφαση στην απλότητα, την καθαρότητα των γεύσεων και την ελληνικότητα των συστατικών του», λέει ο Γιώργος Μουσκεφτάρας, executive chef του «Myconian Ambassador», μέλους των Relais & Chateaux, για το γκουρμέ εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου στον Πλατύ ­Γιαλό, που συνδυάζει την κομψότητα με το σύγχρονο ντιζάιν. Οι τοπικοί παραγωγοί θεωρούνται βασικοί συντελεστές της γαστρονομικής εμπειρίας, ενώ η ημέρα ξεκινά ιδανικά με πρωινό στο «Latitudes» και συνεχίζεται με ελαφριά γεύματα δίπλα στην πισίνα στο «George’s bar».

PAVILION MEDITERRANEAN RESTAURANT

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 4
Ελληνική κουζίνα και θέα στο «Pavillion» («Myconian Utopia»).

Φρέσκο ψάρι, αστακός και βιολογικά εποχικά λαχανικά αναδεικνύονται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές με αναφορές στην τοπική μαγειρική στο «Pavilion», το εστιατόριο του σοφιστικέ casual chic πολυτελούς resort «Myconian Utopia» στην παραλία της Ελιάς. Ο executive chef Νίκος Μορόγλου πρεσβεύει μια «δημιουργική καθαρόαιμη ελληνική κουζίνα με έμφαση στην παράδοση και την τοποθεσία», σύμφωνα με τη φιλοσοφία των Relais & Chateaux, των οποίων είναι μέλος. Το υπέροχο μεσογειακό πρωινό, με σπιτικές μυκονιάτικες λιχουδιές και οι επιλογές για light lunch δίπλα στην πισίνα συμπληρώνουν την εμπειρία.

CELEBRITIES SEAFOOD RESTAURANT

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 5
Καβούρι με αγιολί ντομάτας, μαύρο σκόρδο και ψητά σπαράγγια – μια πρόταση από τον executive chef Τάσο Αλμπάνη του εστιατορίου «Celebrities» του «Myconian Imperial».

H πολυτέλεια βρίσκεται στα μικρά πράγματα και στους νόστιμους «θησαυρούς» της ελληνικής θάλασσας, όπως οι αστακοί που ψαρεύονται μεταξύ Μυκόνου και Τήνου, στο εστιατόριο «Celebrities» του πολυτελούς «Myconian Imperial», μέλους των Leading Hotels of the World, αμφιθεατρικά χτισμένου στην Ελιά, με υπέροχη θέα κι ένα εξαιρετικό κέντρο θαλασσοθεραπείας. Όπως λέει ο executive chef Τάσος Αλμπάνης, φέτος το 90% των πιά­των εστιάζει στα θαλασσινά, προσφέροντας βέβαια επιλογές για όλους, με signature ­πιάτα όπως το λαβράκι με μαύρο ριζότο, λαχανικά και σάλτσα αστακού. Ξεχωριστή πρόταση για τους λάτρεις του ψαριού το «Sishu Bar» με Ασιάτη σεφ.

AVATON RESTAURANT

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 6
Ελληνική κουζίνα με 100% τοπικά υλικά και άπλετη θέα στο «Avaton».

Μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με 100% τοπικά υλικά προσφέρει το γαστρονομικό εστιατόριο του «Myconian Avaton Boutique Design Resort», που επιβλέπει­ πανοραμικά την υπέροχη παραλία της Ελιάς­. Ο chef de cuisine Χρήστος Νικολα­κόπουλος αναδεικνύει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και ξυπνάει μνήμες με πιάτα όπως η κρύα σούπα ντομάτας, με λάδι αρωματισμένο με βασιλικό και τουρσί αγγουριού, καθώς και το μοσχάρι με κόκκινη σάλτσα και σιουφιχτά μακαρόνια. Το εξαιρετικό μεσογειακό πρωινό και οι μεσημεριανές προτάσεις με φρέσκα εποχικά και βιολογικά υλικά μαζί με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών με διεθνείς και τοπικές επιλογές απογειώνουν την εμπειρία.

AMBROSIA GREEK CUISINE

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 7
Στο «Ambrosia a la carte» του «Myconian Royal» η υψηλή αισθητική συναντά τις μεσογειακές γεύσεις.

«Τιμούμε τη μεσογειακή κουζίνα, η οποία βασίζεται σε φρέσκα ελληνικά υλικά, δίνοντας έμφαση στα ψάρια που έρχονται στο τραπέζι κατευθείαν από την τράτα», λέει ο executive chef Γιώργος Οικονόμου για το à la carte εστιατόριο «Ambrosia Greek Cuisine» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Myconian Royal», μέλους των Leading Hotels of the World. Το ψάρι με ταμάρινθο και η κακαβιά είναι δύο από τα signature πιάτα του σεφ, που πρεσβεύει­ τις καθαρές γεύσεις και μας συνιστά επίσης­ να δοκιμάσουμε τον εξαιρετικό ντόπιο­ αστακό. Από το ξεχωριστό μεσογειακό­ πρωινό μέχρι τον πλούσιο μπουφέ του εστιατορίου «Elia», η γευστική εμπειρία ­ξεδιπλώνεται απολαυστικά.

CABBANES RESTAURANT

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 8
Δημιουργικές γεύσεις στο «Cabbanes» («Myconian Villa Collection»).

Με εντυπωσιακό βιογραφικό, ο ανερχόμενος executive chef Στέλιος Αρακάς υποστηρίζει ότι «το μαγείρεμα είναι μια πρόκληση για το μυαλό» και το αποδεικνύει στο «Cabbanes», το γαστρονομικό εστια­τόριο του υπέροχου ξενοδοχείου «Myconian Villa Collection», με πιάτα όπως το αποδομημένο σπανακόρυζο, που μεταφράζεται σε φύλλο ρυζιού με σπανάκι και κρέμα λεμονιού,­ ή η μπουκιά χωριάτικης σαλάτας σε ζελέ από πιπεριές Φλωρίνης. Η μυκονιάτικη κοπανιστή συναντά το ιμάμ με λάδι αρωματισμένο με δυόσμο, ενώ στα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του συγκαταλέγονται το black cod με σκόρδο και η χειροποίητη τερίνα­ με φουαγκρά. Όλα αυτά δίπλα στην πισίνα με την υπέροχη θέα, ενώ το πρωί τη σκυτάλη αναλαμβάνει το all day εστιατόριο «Nouveau» με τις ξεχωριστές προτάσεις για πρωινό ή lunch.

MYCONIAN KORALI, MYCONIAN KYMA, MYCONIAN NAIA RESTAURANTS

The Myconian Collection: Η πιο συναρπαστική γαστρονομική experience της Μυκόνου - εικόνα 9
Εξαιρετική θέα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Myconian Korali».

Τα ανανεωμένα εστιατόρια των «Myconian Korali», μέλος των Relais & Chateaux, «Myconian Kyma», μέλος από φέτος των Design Hotels, και «Myconian Naia», και τα τρία σε προνομιακή τοποθεσία στην πόλη της Μυκόνου, συμπληρώνουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Myconian Collection. Όπως μας λέει ο ταλαντούχος executive chef Παναγιώτης Τσουκάτος: «Το εστιατόριο του “Myconian Korali” ακολουθεί τη φιλοσοφία της Relais & Chateaux, όπου η τέχνη της υψηλής κουζίνας συναντά την κορυφαία ποιότητα και τα πρώτης κατηγορίας συστατικά που συλλέγονται ειδικά για εμάς, με έμφαση στα θαλασσινά». Στο «Myconian Kyma», πάλι, δημιουργήθηκε ένα αυθεντικό steak house με έμφαση­ στις ιδιαίτερες κοπές κρέατος, ενώ στο «Myconian Naia» το μενού είναι μεσογειακό με ιταλικές επιρροές, η ατμόσφαιρα χαλαρή και τα υλικά πάντα κορυφαία. Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.