Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της θερινής περιόδου πλησιάζει και το μυαλό μας τρέχει σε κοντινά και καταπράσινα νησιά αλλά και σε γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις για μια πρόγευση καλοκαιριού.

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της θερινής περιόδου πλησιάζει και το μυαλό μας τρέχει σε κοντινά και καταπράσινα νησιά αλλά και σε γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις για μια πρόγευση καλοκαιριού.

ΛΑΜΠΕΡΗ ΜΥΚΟΝΟΣ

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 1
Η παραλία της Ελιάς

Με μια ματιά
Η βασίλισσα του καλοκαιριού ανάβει παραδοσιακά τις μηχανές στο φουλ αυτό το τριήμερο. Από τις μπαρότσαρκες στην πολυφωτογραφημένη Χώρα ως το δυνατό beach life σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων κι από τα after hour parties με πρωτοκλασάτους DJs σε clubs-υπερπαραγωγή στα πολυτελή ξενοδοχεία, τα γκουρμέ εστιατόρια αλλά και τις πιο χαλαρές φάσεις αν απομακρυνθείτε λ.χ. προς την Άνω Μερά, η Μύκονος είναι ένα νησί που ξέρει να διατηρείται διαρκώς στην πρώτη γραμμή.

Η πρώτη βουτιά
Ρεζερβέ ξαπλώστρες στην κοσμική Ψαρού, στο Καλό Λιβάδι, στην Ελιά, στην Παράγκα και στον Πάνορμο, multiethnic απογευματινά parties στο Super Paradise, σοφιστικέ βουτιές στο Αγράρι και στον Άγιο Σώστη, off-Broadway καταστάσεις στον απομονωμένο Φωκό (αρκεί να μην έχει βοριά).

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 2
Η ατμοσφαιρική πισίνα του «Belvedere»

Πού να μείνετε
Στο «Belvedere», το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Χώρας με την ατμοσφαιρική πισίνα που φιλοξενεί τα εστιατόρια «Matsuhisha» και «Thea». Λίγο έξω από τη Χώρα, στη Μεγάλη Άμμο, στο πολυτελές «Bill & Coo».

Πού να φάτε
Στο «Jackie O’ Beach» στο Σούπερ Παραντάις για beach fun και fusion γεύσεις διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια. Στη χαρούμενη και κομψή τρατορία «Catari» στη Χώρα, για ιταλικές γεύσεις και ναπολιτάνικη πίτσα.

Περισσότερα για τη Μύκονο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

ALL TIME CLASSIC ΣΚΙΑΘΟΣ

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 3
Βόλτα στην πόλη της Σκιάθου

Με μια ματιά
Ένας διαχρονικός προορισμός για κοσμικές διακοπές με ζωντανό beachlife και νυχτερινή ζωή. Στην πόλη της Σκιάθου οι βόλτες μοιράζονται ανάμεσα στον κεντρικό πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη και στη μεγάλη περαντζάδα που ενώνει το παλιό με το νέο λιμάνι. Ιδανική κατάληξη, οι περίφημες πολύχρωμες μαξιλάρες που απλώνουν τα μπαράκια στα σκαλοπάτια πάνω από το παλιό λιμάνι για ποτάκια μέχρι πρωίας.

Η πρώτη βουτιά
Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι αναμφισβήτητα οι Κουκουναριές με το όμορφο πευκοδάσος της που αγγίζει τη θάλασσα. Στην Αγία Ελένη θα δείτε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού, η Μεγάλη Μπανάνα – αγαπημένη της νεολαίας– με τη μεγάλη της αμμουδιά φημίζεται για το έντονο beach fun, ενώ η Μικρή Μπανάνα προτιμάται από τους γυμνιστές.

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 4
Υπέροχη η θέα στις Κουκουναριές από το «Skiathos Palace»

Πού να μείνετε
Στο πιο ιστορικό ξενοδοχείο του νησιού, το «Skiathos Palace» στις Κουκουναριές για εκπληκτική θέα στην ομώνυμη παραλία και άνεση. Στο «Mystery Skiathos» (2427029400), σε ήσυχη τοποθεσία της πόλης.

Πού να φάτε
Στο «Αμφιλίκι», πίσω από το Κέντρο Υγείας, για πολύ καλή θαλασσινή κουζίνα. Ψαγμένες μεσογειακές γεύσεις στην πόλη, στη στιλάτη αυλή του παλαιού ελαιοτριβείου που φιλοξενεί το bar-restaurant «Borzoi».

Περισσότερα για τη Σκιάθο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

ΒΟΛΟΣ ΜΕΤΑ ΠΗΛΙΟΥ

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 5
Η καρδιά του Βόλου χτυπά στην παραλία

Με μια ματιά
Ίσως η ομορφότερη και σίγουρα η πιο δημοφιλής πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, ο Βόλος θα σας κερδίσει με την υπέροχη παραλία του, την καλή ρυμοτομία, τη ζωντάνια και φυσικά τα φημισμένα τσιπουράδικά του. Σε απόσταση αναπνοής, το Πήλιο στέκεται αγέρωχο συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες, ιστορικά αρχοντικά, μαγευτική θέα, υπέροχη φύση και, ανάλογα με τον προορισμό και τις διαθέσεις σας, τη θάλασσα στα πόδια σας.

Η πρώτη βουτιά
Λίγο έξω από τον Βόλο, η παραθαλάσσια Άφησσος είναι ό,τι πρέπει για βουτιές και βόλτα στον παραλιακό δρόμο. Οι πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Αφήσσου είναι η Καλλιφτέρη (οργανωμένη αμμουδιά, με καντίνες και θαλάσσια σπορ), το Λαγούδι (οργανωμένη αμμουδιά μέσα σε όμορφο φυσικό τοπίο) και το Αμποβό (μεγάλη παραλία με ψιλό βότσαλο και οργανωμένα θαλάσσια σπορ).

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 6
Η κομψή βεράντα του «6 Κλειδιά»

Πού να μείνετε
Στο στιλάτο city hotel «Κυψέλη» στην καρδιά της παραλίας του Βόλου. Αν θέλετε κάτι πάνω στη θάλασσα, τα «6 Κλειδιά» στην Άφησσο είναι ένα boutique ξενοδοχείο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Πού να φάτε
Στο ξακουστό πλέον «Με ζεν» στο κέντρο του Βόλου για νεωτερικούς μεζέδες και τεράστια ποικιλία σε ποιοτικά αποστάγματα. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «6 Κλειδιά» για βραβευμένες γεύσεις διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη και δυνατότητα για ρομαντικό δείπνο στην αμμουδιά.

Περισσότερα για τον Βόλο και το Πήλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ κι εδώ.

LOW PROFILE ΚΥΘΝΟΣ

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 7
Η Κολώνα είναι η πιο διάσημη παραλία της Κύθνου

Με μια ματιά
Ήσυχη, γραφική και compact η Κύθνος, με καρδιά που χτυπά στη μεσόγεια πρωτεύουσα, τη Χώρα ή Μεσαριά - ένα κουκλίστικο χωριό με ασπρισμένα σοκάκια, στεγάδια, ολάνθιστες πλατείες κι αυλές και παλιές εκκλησιές. Αξίζει όμως και η βόλτα στη Δρυοπίδα, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, που έχει στην άκρη της το σπήλαιο Καταφύκι. Κατευθυνθείτε επίσης στο γαλήνιο οικισμό των Λουτρών για ένα ρετρό spa session στο λιτό δημοτικό υδροθεραπευτήριο.

Η πρώτη βουτιά
Η Κολώνα, μια αμμουδερή λωρίδα που συνδέει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά, σχηματίζοντας εκατέρωθεν δύο παραλίες με κρυστάλλινα νερά, αποτελεί κορυφαία επιλογή. Στα ανατολικά ξεχωρίζουν οι όμορφες και ήσυχες παραλίες του Σκύλου, του Σιμουσί και της Γαϊδουρόμαντρας, ενώ στα δυτικά οι περισσότεροι προτιμούν την Επισκοπή και την Απόκρουση.

Πού να μείνετε
Στο προσεγμένο «Hotel Messaria» στην είσοδο της Χώρας σε μοντέρνο κυκλαδίτικο στιλ. Στις «Νηρηίδες» πάνω σε μια μικρή χερσόνησο λίγο έξω από τα Λουτρά, με soundtrack τον παφλασμό των κυμάτων.

Πού να φάτε
Στην «Κατερίνα» στα Λουτρά για μαγειρευτά και ψαρικά με υλικά από το μποστάνι τους. Στο «Στέκι του Ντέτζη» στη Χώρα για σφουγγάτα, καπαροσαλάτα, φρυγαδέλι, προβατίνα, γουρουνοπούλα και κατσικάκι με μυρωδικά.

Περισσότερα για την Κύθνο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

ΕΥΚΟΛΗ ΤΖΙΑ

Πέντε προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 8
Απογευματινή χαλάρωση στη Χώρα

Με μια ματιά
Αυτό το τόσο κοντινό στην Αθήνα κυκλαδονήσι είναι ιδανική λύση για εύκολα weekends και προσφέρεται για βόλτες στη γραφική Χώρα την ώρα που δύει ο ήλιος, κοσμικά ποτάκια με θέα τα αραγμένα σκάφη του Βουρκαρίου και, για όσους το επιθυμούν, πεζοπορικές εξερευνήσεις μέχρι την αρχαία πόλη της Καρθαίας.

Η πρώτη βουτιά
Οικογενειακό προσανατολισμό και εύκολη πρόσβαση έχουν ο Οτζιάς, οι Ποίσσες, η Κορησσία, όπως και ο πιο μακρινός Κούνδουρος που είναι γεμάτος βοτσαλωτούς όρμους. Για κάτι σχεδόν εξωτικό, επιλέξτε τα αμμουδερά Ξύλα, ενώ για ησυχία και απομόνωση το Σπαθί, τη Συκαμιά ή το Καλυδονύχι με τα κρυστάλλινα νερά.

Πού να μείνετε
Στο πολυτελές «Porto Kea Suites» στην Κορησσία, με τη φροντίδα από φέτος του Λευτέρη Λαζάρου στη γαστρονομική του πρόταση. Στο ανανεωμένο «St. George» στον Κούνδουρο.

Πού να φάτε
Στην «Ταβέρνα της Άννας» στον Οτζιά για κλασικές μαμαδίσιες γεύσεις και μερακλίδικα ψητά. Στον «Χριστόφορο» στις Ποίσσες για μεζεδάκια στην αμμουδιά.

Περισσότερα για την Τζια και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.