Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg

Περπατάμε στην άλλοτε φτωχή περιοχή του Μπρούκλιν, η οποία στη νέα εποχή της είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ενδιαφέροντα στέκια και hip ατμόσφαιρα.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg

Περπατάμε στην άλλοτε φτωχή περιοχή του Μπρούκλιν, η οποία στη νέα εποχή της είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ενδιαφέροντα στέκια και hip ατμόσφαιρα.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 1
Λιακάδα και γκράφιτι

Όταν ο Γούντι Άλεν γύρισε την ατμοσφαιρική ταινία «Manhattan», όπου εγκωμίαζε με ερωτικό τρόπο τη Νέα Υόρκη το 1979, δεν είχε συμπεριλάβει τις κακόφημες περιοχές του Μπρούκλιν. Ακόμα και η Μιράντα του «Sex and the City» το 2004 ούτε που ήθελε να ακούσει για μετακόμιση από το λαμπερό Μανχάταν στο Μπρούκλιν. Πολλά άλλαξαν από τότε στην πολυπρόσωπη και πλέον πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εργοστάσια και αποθήκες, που στολίζονται τώρα με γκράφιτι και μετατρέπονται σε κατοικίες ή χώρους διασκέδασης. Τα πολυτελή διαμερίσματα και τα ζηλευτά λοφτ με τα υπερμεγέθη παράθυρα και θέα στο East River δηλώνουν την κατακόρυφη αύξηση αξίας της ιδιοκτησίας.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 2
H γέφυρα Williamsburg ενώνει την ανεβασμένη γειτονιά με το Μανχάταν

Η γέφυρα Williamsburg συνδέει το Lower East Side του Μανχάταν με το Williamsburg, αυτή τη νότια άλλοτε φτωχή περιοχή του Μπρούκλιν με το έντονο βιομηχανικό προφίλ. Με αυτές τις σκέψεις, φτάνω στο The Bagel Store για να ανακαλύψω από πού ξεκίνησε η τρέλα με τα rainbow bagels. Με το lox cream cheese bagel στο χέρι, κατευθύνομαι στο Toby’s Estate Coffee με την εντυπωσιακή urban διακόσμηση, σημείο συνάντησης των χίπστερ. Όλοι γύρω μου δουλεύουν μπροστά σε ένα Mac, μα εγώ εκμεταλλεύομαι τις τεράστιες τζαμαρίες και τη φωτεινή χειμωνιάτικη μέρα χαζεύοντας τον κόσμο που περνά.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 3
Καθόλου odd οι fellows του παγωτατζίδικου «Oddfellows»!

Τα βήματά μου με οδηγούν στο βρετανικής καταγωγής ανεξάρτητο Rough Trade NYC. Σε αυτόν τον τεραστίων διαστάσεων πολυχώρο, μπορείς να βρεις ιδιαίτερα παλιά βινίλια, CD και βιβλία, να παίξεις πινγκ-πονγκ, να πιεις καφέ και ν’ ακούσεις live μουσική. Με λίγα λόγια μπορείς να περάσεις ώρες ατελείωτες εκεί χωρίς να καταλάβεις πώς πέρασε η ώρα. Όμως εγώ έχω στο νου μου τα δωράκια που θέλω ν’ αγοράσω για τους αγαπημένους μου, κι έτσι βρίσκω ένα ξεχωριστό μαγαζάκι, το Catbird, με είδη σπιτιού και μοντέρνα αξεσουάρ.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 4
Οι πειρασμοί για street food δεν λείπουν

Πείνασα, αλλά ευτυχώς δίπλα είναι το γαλλικό μπιστρό Juliette. Φυσικά διαλέγω να καθίσω στον εσωτερικό κήπο που λούζεται στο φως. Τα εκλεπτυσμένα πιάτα, η σικ διακόσμηση και η μεγάλη ποικιλία κρασιών με κερδίζουν και υπόσχομαι να ξανάρθω. Ήρθε η ώρα για γλυκό και έτσι μπαίνω στο Oddfellows ice cream Co. Βλέπω πολλά λαχταριστά γλυκά γύρω μου αλλά αποφασίζω να δοκιμάσω το παγωτό. Τι να πρωτοδιαλέξω απ’ όλες αυτές τις γεύσεις; Φρούτο του πάθους με σαφράν, ταϊλανδέζικο τσάι ή βουτυρόγαλα με μύρτιλα; Ήρθε κιόλας η ώρα του ηλιοβασιλέματος!

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 5
Περπατώντας στο Williamsburg

Ήρθε κιόλας η ώρα του ηλιοβασιλέματος! Στο Bushwick Inlet Park, τα παιδιά παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο. Βρίσκω το τέλειο σημείο στις όχθες του ποταμού για να αγναντέψω αντίκρυ στο Μανχάταν, όπου τα φώτα μόλις άναψαν πολλαπλασιάζοντας τη γοητεία του. Τα σαββατοκύριακα εδώ δίπλα, στο East River State Park, στήνεται μια από τις πιο δημοφιλείς υπαίθριες αγορές, η Smorgasburg, οπού θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα για φαγητό. Οι «New York Times» την έχουν ονομάσει το «Woodstock του τρώγειν»!

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 6
Indie rock ήχοι στο «Μusic Hall of Williamsburg»

Περνάω για ένα γρήγορο ποτό από το Kinfolk 90 (άλλοτε Kinfolk Studios) με καφέ, μπαρ και εκθεσιακό χώρο. Οι φίλοι μου με περιμένουν στο μεξικάνικο Café de la Esquina, που στεγάζεται σε ένα ρετρό diner, και έχουν ήδη παραγγείλει μπύρα michelada (με μπύρα, λάιμ και καρυκεύματα), frozen και jalapeno μαργαρίτες με τα απαραίτητα taquitos. Αυτό είναι μόνο η αρχή! Συνεχίζουμε για βραδινό στο Delaware & Hudson, του οποίου το μενού αλλάζει εβδομαδιαίως και οι εποχιακές πρώτες ύλες προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς.

Η καρδιά της hip Νέας Υόρκης χτυπά στο Williamsburg - εικόνα 7
Στάση για καφέ στο «Toby’s Estate»

Η νύχτα θα τελειώσει στο Music Hall of Williamsburg για να λικνιστούμε σε ρυθμούς indie-rock, αφού κάνουμε μια στάση στο Mullholland’s, να μαζέψουμε τους φίλους μας, φαν του μπέιζμπολ και των κλασικών αμερικάνικων μπαρ. Τις πρώτες πρωινές ώρες δίνω ραντεβού για αύριο με τους φίλους μου στο Glasshour, το ολοκαίνουργιο καφέ με το νέο concept, όπου πληρώνεις ανάλογα με την ώρα που μένεις στο café και όχι με την κατανάλωση – 6 δολάρια σταθερή τιμή για την πρώτη ώρα και μετά 5 σεντς για κάθε λεπτό!

Φωτεινή Καλαντζή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.