Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, το Δουβλίνο φορά τα γιορτινά του και οι Ιρλανδοί του δίνουν και καταλαβαίνει. Σκέφτεστε κάποια καλύτερη αφορμή;

Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, το Δουβλίνο φορά τα γιορτινά του και οι Ιρλανδοί του δίνουν και καταλαβαίνει. Σκέφτεστε κάποια καλύτερη αφορμή;

Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day - εικόνα 1

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, οι Ιρλανδοί – αλλά και αυτοί που το λέει η καρδιά τους – γιορτάζουν με πάθος το St. Patrick’s Day. Κάτι που ξεκίνησε σαν ένας απλός θρησκευτικός εορτασμός του πολιούχου της Ιρλανδίας, έχει εδώ και χρόνια μετατραπεί σε μία άκρως εορταστική ημέρα ανά τον κόσμο όπου τιμάται η ιρλανδική κουλτούρα. Παρελάσεις, χοροί, μαγειρέματα, άφθονο ουίσκι και μαύρη μπύρα, κεφάτες μουσικές και φυσικά άπειρα πράσινα καπέλα. Όπως φαντάζεστε, όλη η χώρα και ειδικά το Δουβλίνο ζουν στο ρυθμό αυτής της φιέστας.

Η πρωτεύουσα - και άλλοτε λιμάνι των Βίκινγκς - μετρά πάνω από χίλια χρόνια Ιστορίας. Κτίσματα γεωργιανής και βικτοριανής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα και επιβλητικοί γοτθικοί καθεδρικοί ξεπροβάλλουν στις όχθες του ποταμού Liffey, ο οποίος διασχίζει το Δουβλίνο. Η κέλτικη παράδοση, το ουίσκι και το πνεύμα του James Joyce που βρίσκεται σχεδόν παντού σας περιμένουν!

Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day - εικόνα 2
Το γραφικό παλιό λιμάνι προσφερεται για ωραίες βόλτες

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, από τις 16 μέχρι και τις 19 Μαρτίου η πόλη γεμίζει με events, δράσεις και happenings υπό τον τίτλο «Four Great Days».

Μεταξύ πολλών άλλων, περπατήστε στα χνάρια του St. Patricks με αφετηρία το άγαλμα την παλιά εκκλησία του St. Andrew σε ένα ειδικά διαμορφωμένο walking tour (7 διαδρομές σε 4 ημέρες, http://www.walkingtours.ie/en_GB/activity/51462/in-the-footsteps-of-st-patrick ), δοκιμάστε αυθεντικές ιρλανδικές εμπειρίες και προϊόντα στο «The Secret Session» στις 16 & 17/3 στο RDS (http://secretsession.ie/ ), παρακολουθήστε την μεγάλη παρέλαση στις 17/3 που ξεκινά πάντα από την πλατεία Parnell, δοκιμάστε φρέσκιες ντόπιες γαρίδες στο «Dublin Bay Prawn Festival» από τις 17 μέχρι τις 19/3 στο όμορφο ψαροχώρι του Howth και περάστε ένα βράδυ με τον εξαιρετικό Αμερικανό τραγουδοποιό Damien Jurado σε μία ατμοσφαιρική ακουστική συναυλία στο Pavilion Theatre στις 17/3 (http://www.paviliontheatre.ie/events/view/damien-jurado ).

Επίσης, πάρτε μέρος στο κυνήγι του θησαυρού στις 18/3 που ξεκινά από το δημαρχείο (http://www.stpatricksfestival.ie/events/treasure-hunt-registration ) ή δοκιμάστε φαγητό, μπύρες και ουίσκι στο φεστιβάλ «Spirit of Dublin» που θα πραγματοποιηθεί στις 18/3 στο Teelling Whiskey Distillery (https://teelingwhiskey.com/ ).

Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day - εικόνα 3
Η περιοχή Temples Bar κρατά τα σκήπτρα της διασκέδασης

Η πιο δημοφιλής περιοχή, με δεκάδες pubs κι εστιατόρια, είναι η Temple Bar στη νότια όχθη, μια καλοδιατηρημένη μεσαιωνική συνοικία με λιθόστρωτα σοκάκια και πολιτιστικά κέντρα.

Οι pub είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους και εδώ έχετε πάνω από 1.000 για να διαλέξετε! Εμείς σας προτείνουμε την πανέμορφη και ιστορική «The Brazen Head» (20 Bridge Street Lower, +35316779549) και την Toners (139 Baggot Street Lower, +35316763090) που μοιάζει με ένα ζωντανό μουσείο και διαθέτει ένα γραφικό κήπο για τις φορές που ο καιρός το επιτρέπει.

Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day - εικόνα 4
Άποψη του εσωτερικού της pub «The Brazen Head»

Επί του φαγητού, για μία ενδιαφέρουσα casual εκδοχή fine dining το «Locks» είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην πόλη (Windsor Terrace 1, +35314163655) ενώ για πολύ καλό comfort food περάστε μία βόλτα από το ελεγχόμενα hip «Neon» (Camden Street Upper 17, +35314052222).

Περισσότερα για το Δουβλίνο, εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.