Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη

Ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής του χώρου και μιας τεράστιας γκάμας σοφιστικέ αρτοποιημάτων κι εδεσμάτων με υλικά υψηλοτάτης ποιότητας βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη

Ο πρώτος φούρνος στην Ελλάδα που πατάει ταυτοχρόνως στην αρχιτεκτονική πρωτοπορία και στη γαστρονομική εκλέπτυνση είναι το Βlé στη Θεσσαλονίκη. Ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής του χώρου και μιας τεράστιας γκάμας σοφιστικέ αρτοποιημάτων κι εδεσμάτων με υλικά υψηλοτάτης ποιότητας βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 1

Tο κεντρικό κατάστημα Βlé στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους των 250 τ.μ. ο καθένας, με κουζίνα, εργαστήριο και χώρο πώλησης στο ισόγειο από ηφαιστειακή κόκκινη πέτρα. Δημιούργημα των βασιλέων του μινιμαλιστικού design Claudio Silvestrin και Giuliana Salmaso, που υπογράφουν τα καταστήματα του Αrmani σε ολόκληρο τον κόσμο, και με iconic στοιχείο τον εκπληκτικό ξυλόφουρνο ύψους 12 μέτρων –τον ψηλότερο στον κόσμο, όμοιο με ναΐφ γλυπτό, – δεν αφήνει­ ­αμφιβολίες για τη μοναδικό­τητά του.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 2

Η ελληνική παράδοση και οι εξαιρετικές πρώτες ύλες συναντούν τη κεντροευρωπαϊκή εμπειρία στο ψωμί και τη μεσογειακή γαστρονομική παλέτα σε ένα ολόκληρο self service food department, που επιμελείται ο Ιταλός executive chef Mino Allegrini με την ομάδα του. Ιδιαίτερα αλεύρια –από σιτάρι, κριθάρι, πλιγούρι ολικής άλεσης, σίκαλη, δίκοκκο σιτάρι–, φυσικά προζύμια με βότανα, γιαούρτι, φρούτα ή μούστο για όλα τα ψωμιά, άφθονος χρόνος για να ωριμάσουν τα ψωμιά προτού ψηθούν στην πέτρα ή στον ξυλόφουρνο. Όλα χωρίς βιασύνη και χωρίς πρόσθετα. Ελληνικά ψωμιά όπως το «αγερινό» με τη γεμάτη γεύση και τα γήινα αρώματα, η «ρίζα» με τη χοντρή χρυσαφί κρούστα, η «κλιματσίδα» με το προζύμι από μούστο, τα γερμανικά ψωμιά όπως το σβάρτσμπροτ και τα «αδερφάκια» τους με τους ξηρούς καρπούς, το ελβετικό ψωμί Βασιλείας, το γαλλικό Αλσατίας κ.λπ.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 3

Πρωτοπόρος στη ζαχαροπλαστική και τα Χριστούγεννα, ο φούρνος Βlé έντυσε πρώτος τα μελομακάρονα με σοκολάτα και σήμερα προσφέρει μελομακάρονα με αφράλατο (αλάτι) Μεσολογγίου και λεβάντα­, με λευκή σοκολάτα και ροζ ­πιπέρι, με κρόκο Κοζάνης, με δίκοκκο σιτάρι κι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. μικρά, τραγανά απέξω, που λιώ­νουν στο στόμα μόλις τα δαγκώσεις.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 4

Επιστροφή στην παράδοση με κουραμπιέ­δες αμυγδαλάτους και πολύ­ βουτυράτους, που φτιάχνονται με οικογενειακή συνταγή, αλλά με άχνη ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης, παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα-τσουρέκι, απλή αλλά και σοκολατένια, κάποιες φορές ολοστόλιστη με γλυπτά λουλούδια από σοκολάτα πραγματικά έργα τέχνης. Το ένα concept περνάει μέσα από το άλλο κι έτσι με τον καφέ εσπρέσο, που τον εισάγουν και τον καβουρδίζουν στη δική τους micro roastery, δημιουργούν μελομακάρονα εσπρέσο, ενώ στην κουζίνα το ελαιόλαδο βέλγικης σοκολάτας συμπληρώνει μια φρέσκια σαλάτα με σιγοψημένο κοτόπουλο και τσίλι.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 5

Η γκάμα των φαγητών ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις καλού εστιατορίου: μαριναρισμένο χοιρινό γεμιστό με κάστανα και καρύδια, φρέσκος σολομός Νορβηγίας, καπνισμένος σε ξύλο οξιάς, μαριναρισμένος σε κονιάκ και μέλι με βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και λαχανοντολμάδες τυλιγμένοι στο χέρι με αβγολέμονο από αβγά ελευθέρας βοσκής. Μεγάλο κεφάλαιο τα γλυκά από τον chef pâtissier του Blé Mino Allegrini, που προτείνει δημιουργίες με ισορροπημένη γλυκύτητα, λίγα λιπαρά και δια­λεχτά υλικά απ’ όλο τον κόσμο αλλά και το παγωτό από φρέσκο ελληνικό γάλα, χωρίς τεχνητά αρώματα και χρωστικές, σε μια ολόκληρη σειρά από πρωτότυπες γεύσεις όπως στραγγιστό γιαούρτι με μέλι Ταϋγέτου, θυμάρι και καραμελωμένο σουσάμι ή σοκολάτα με ρούμι Κούβας και κύβους πορτοκαλιού.

Βlé: ένας φούρνος one of a kind στη Θεσσαλονίκη - εικόνα 6

Τα σνακ, σάντουιτς, φοκάτσιες και παραδοσιακές μακεδονίτικες πίτες με χειροποίητο φύλλο και χόρτα φυσικής καλλιέργειας, ιντριγκάρουν προκλητικά αραδιασμένα στις βιτρίνες. Τέλος, η μαθητεία των ανθρώπων του Blé δίπλα σε Κρητικούς μαστόρους­ έχει αποδώσει τα μάλα, καθώς τα κρητικά deli με πρώτες ύλες απευθείας από την Κρήτη είναι πάντα στην πρώτη γραμμή: χορτοπιτάκια, σητειακά ανεβατά καλτσούνια, ξεροτήγανα, λασιθιώτικα τυροπιτάκια και, πάνω απ’ όλα, τα φημισμένα λυχναράκια. Το Blé είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί να στείλει μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε όλη την Ελλάδα.

Αγ. Σοφίας 19, 2310231200 / Εγνατίας 138, 2310279060, Θεσσαλονίκη / info@ble.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πάρος το νέο hot spot της Μεσογείου;

Με νέες διεθνείς διακρίσεις και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σημαντικές αγορές, η Πάρος εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Ταξιδέψτε στον κόσμο με τις ειδικές προσφορές Air France και KLM

Η Air France και η KLM φέρνουν μοναδικές προσφορές για να οργανώσετε την επόμενη απόδρασή σας.

Rizes Gastro Taverna: Ένα φθινοπωρινό ταξίδι γεύσης στη Σαντορίνη

Ένα εστιατόρια-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα ανανεώνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τις παλιές ταυτότητες;

Το γνωστό μπλε πλαστικοποιημένο ορθογώνιο των παλαιού τύπου ταυτοτήτων δεν θα ανοίγει για πολύ ακόμα τις πύλες των ευρωπαϊκών μας αποδράσεων.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση το 2025

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή για συνταξιοδότηση το 2025, σύμφωνα με το International Living, αξιολογημένες για κόστος ζωής, υγειονομική περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

Zélia Halkidiki: Για barefoot luxury στο πρώτο πόδι

Μία νέα πρόταση διαμονής και χαλάρωσης για τα weekends του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στη Χαλκιδική.

Στην αιχμή της πολυτελούς κρητικής φιλοξενίας με την υπογραφή της etouri

Mε όρους σύγχρονους μα πάνω από όλα προσωποποιημένους, η εταιρία etouri σηματοδοτεί την κρητική φιλοξενία διαθέτοντας πως ενοικίαση ένα μεγάλο αριθμό από βίλες που λειτουργούν ως προσωπικά καταφύγια πολυτέλειας.