5 hot & posh poshtels

Αυξάνονται και πληθύνονται τα hostels νέας γενιάς, τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία της διαμονής με posh όρους. Ιδού μια επιλογή από καυτά poshtels σε εξίσου καυτούς προορισμούς.

5 hot & posh poshtels

Αυξάνονται και πληθύνονται τα poshtels, τα hostels νέας γενιάς δηλαδή, τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία της διαμονής με posh όρους και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδευτών που αναζητάνε την αυθεντικότητα, την κοινωνικοποίηση κι εν γένει αυτό που θα ονομάζαμε fun σε κομψό πακέτο. Ιδού μια επιλογή από καυτά poshtels σε εξίσου καυτούς προορισμούς.

1. «Generator», Βαρκελώνη

5 hot & posh poshtels - εικόνα 1

ΤΟ ΣΤΙΛ
Το νέο παιδί των γνωστών hostels «Generator» στεγάζεται σε ένα τεράστιο βιομηχανικό κτίριο, όπου παλιά βρίσκονταν τα κεντρικά γραφεία της δημοτικής επιχείρησης αερίου. (https://generatorhostels.com)

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Καρέκλες κρέμονται από το ταβάνι, ταπετσαρίες από Καταλανούς street artists κοσμούν τα δωμάτια που χωρίζονται σε κοιτώνες, τρίκλινα και δίκλινα, καθώς και σε penthouses με ιδιωτική ταράτσα.

ΤΙΡ
Το «Fiesta Gracia Bar» έχει δυνατή μπάρα, το «La Place Café» ειδικεύεται στα tapas, ενώ η τεράστια ταράτσα στον 7ο όροφο έχει όλη τη Βαρκελώνη πιάτο.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Στην καρδιά της Gracia, σε απόσταση λίγων λεπτών από τις στάσεις μετρό Diagonal και Verdaguer, με πολλά hip εστιατόρια και μπαρ τριγύρω.

2. «The Independente», Λισαβόνα

5 hot & posh poshtels - εικόνα 2

ΤΟ ΣΤΙΛ
Φαντάζεστε ένα hostel, το οποίο στεγάζεται σε παλάτι του 19ου αιώνα, ενώ αποτέλεσε στο παρελθόν και κατοικία του Ελβετού πρέσβη; Τρία αδέρφια όχι μόνο το φαντάστηκαν, αλλά το υλοποίησαν κιόλας. (http://theindependente.pt)

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Ενενήντα κρεβάτια μοιρασμένα σε 11 άνετους κοιτώνες, με τον καθένα να διαθέτει δικό του lounge, και τέσσερις προνομιακές σουίτες με αυτόνομα μπαλκόνια, που βλέπουν στον ποταμό Τάγο και γίνονται ανάρπαστες.

ΤΙΡ
Έχει το δικό του εστιατόριο, ονόματι «El Decadente», place to be για καλή πορτογαλική κουζίνα.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Στο κέντρο της πόλης, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Rossio και στα όρια δύο hot γειτονιών, του Bairro Alto και του Principe Real.

3. «Lavender Circus», Βουδαπέστη

5 hot & posh poshtels - εικόνα 3

ΤΟ ΣΤΙΛ
Cosy ατμόσφαιρα και vintage αισθητική σε μια έπαυλη του 19ου αιώνα στο κέντρο της πόλης. Ιδανικό και για ζευγάρια. (www.lavendercircus.com)

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Υπάρχουν τόσο δίκλινα δωμάτια όσο και κρεβάτια σε ευρύχωρους κοιτώνες, όλα σχεδιασμένα από γραφίστες, ζωγράφους και διακοσμητές.

ΤΙΡ
Σημείο συνάντησης η μεγάλη κοινόχρηστη κουζίνα, καθώς διαθέτει όλα τα κομφόρ για χαλαρό social cooking, ενώ στο lounge υπάρχουν πάντα καφές και τσάι.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Απέναντι από το Εθνικό Μουσείο, σε κοντινή απόσταση από το περίφημο κάστρο, το παλάτι Gresham και τη λαμπερή λεωφόρο Andrassy, η οποία είναι must για shopping και χάζι.

4. «Kex», Ρέικιαβικ

5 hot & posh poshtels - εικόνα 4

ΤΟ ΣΤΙΛ
Σε παλιό εργοστάσιο μπισκότων, μπλέκει γλυκά την old school industrial αισθητική με τις ντιζαϊνάτες λεπτομέρειες και τα έπιπλα από δημοπρασίες: πάγκους από εκκλησίες των Amish της Γιούτα, αυθεντικές λάμπες Bauhaus από το Πίτσμπεργκ κ.ά. (www.kexhostel.is)

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Συνολικά διακόσια κρεβάτια, αυτόνομοι γυναικείοι κοιτώνες που χρειάζονται εγκαίρως κράτηση, διότι είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, όπως επίσης και τρία deluxe δίκλινα.

ΤΙΡ
Διαθέτει εστιατόριο-meeting point για ντόπιους και ταξιδιώτες, μπαρ, old school μπαρμπέρικο και new age γυμναστήριο για εντατικό work out ακόμη και στις διακοπές.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Downtown, με hip καφετέριες, μπαρ, γκαλερί, εστιατόρια και μπιραρίες σε απόσταση περιπάτου.

5. «Superbude St. Pauli», Αμβούργο

5 hot & posh poshtels - εικόνα 5

ΤΟ ΣΤΙΛ
Σε αναπαλαιωμένο κτίριο του 1926, ανάλαφρο, με γήινα χρώματα και κιτρινωπούς τοίχους να δίνουν έναν πιο χαρούμενο τόνο αλλά και παιχνιδιάρικες καρέκλες φτιαγμένες από καροτσάκια. (www.superbude.de)

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Funky δωμάτια, από μονόκλινα μέχρι κοιτώνες, και για... επίδοξους ρόκερ η Rock Star Suite, με μια υπερυψωμένη σκηνή που μετατρέπεται σε κρεβάτι για έξι.

ΤΙΡ
Στο «St. Pauli Kitchen Club» ο λουκούλλειος μπουφές του brunch περιλαμβάνει από fair trade καφέ, super foods και αβγά μέχρι σπιτικές βάφλες.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Στη hot γειτονιά St. Pauli, με γκαλερί, μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και σινεμά, αλλά και το θρυλικό δρόμο Reeperbahn σε απόσταση αναπνοής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.