One Aldwych, One London

Ο Έλληνας γενικός διευθυντής του «One Aldwych London» Κώστας Σφαλτός μας ξεναγεί στα... άδυτα του εμβληματικού λονδρέζικου ξενοδοχείου και μας δίνει όλα τα tips για τις βόλτες μας στην ξανανιωμένη γειτονιά του Covent Garden αλλά και στην αγαπημένη βρετανική πρωτεύουσα.

One Aldwych, One London

Ο Έλληνας γενικός διευθυντής του «One Aldwych London» Κώστας Σφαλτός μας ξεναγεί στα... άδυτα του εμβληματικού λονδρέζικου ξενοδοχείου και μας δίνει όλα τα tips για τις βόλτες μας στην ξανανιωμένη γειτονιά του Covent Garden αλλά και στην αγαπημένη βρετανική πρωτεύουσα.

One Aldwych, One London - εικόνα 1
Κλασικό λονδρέζικο έθιμο το πατινάζ στο παγοδρόμιο του Somerset House.

Tο «One Aldwych» στεγάζεται σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας στην καρδιά του Λονδίνου. Ποιοι άλλοι λόγοι κάνουν το ξενοδοχείο ξεχωριστό; Αν και το ξενοδοχείο είναι μόλις 18 ετών, το κτίριο που το φιλοξενεί ανεγέρθηκε το 1907. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ενθύμια της εδουαρδιανής εποχής στο Λονδίνο και μαζί προστατευόμενο μνημείο της βρετανικής κληρονομιάς. Έχει υπάρξει «σπίτι» της «Morning Post» και βρίσκεται στο σημείο όπου διασταυρώνεται το Strand με το Aldwych αλλά και το εδουαρδιανό μεγαλείο με την παριζιάνικη φινέτσα. Πέρα από 105 δωμάτια και σουίτες, διαθέτει δύο εξαιρετικά εστιατόρια: το «Eneko At One Aldwych» και το «Indigo». Οι παροχές περιλαμβάνουν το δημοφιλές και σε εξωτερικούς επισκέπτες «Lobby Bar», το «Lounge At One» μόνο για τους ενοίκους, μια πολυτελή αίθουσα προβολών, γυμναστήριο και spa με πισίνα 18 μέτρων χωρίς χλώριο. Βρισκόμαστε στη συνεχώς μεταβαλλόμενη γειτονιά του Covent Garden, η οποία έχει υποστεί θεαματική αναγέννηση τα τελευταία χρόνια.

One Aldwych, One London - εικόνα 2
O γενικός διευθυντής του «One Aldwych» Κώστας Σφαλτός.

Πώς θα περιγράφατε την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου και τη φιλοσοφία του;
Το «One Aldwych» είναι ένα μοντέρνο, πολυτελές ξενοδοχείο, με εύκολη πρόσβαση σε θέατρα, μαγαζιά και μουσεία. Ανήκει σε ιδιώτη και δεν αποτελεί μέρος κάποιας αλυσίδας ή ξενοδοχειακού γκρουπ, γεγονός που το κάνει ξεχωριστό και ταυτόχρονα αποτελεί «κλειδί» για να καταλάβει κάποιος τη φιλοσοφία του. Ο εσωτερικός διάκοσμος υπηρετεί το modern classic ύφος, χωρίς να θυσιάζει την άνεση και τη λειτουργικότητα στο βωμό του design. Ένα από τα πιο δυνατά του σημεία είναι η συναρπαστική συλλογή μοντέρνας τέχνης, με πάνω από 350 έργα και γλυπτά που κοσμούν τόσο τους κοινόχρηστους χώρους όσο και τα δωμάτια. Κομβικό ρόλο παίζουν και τα φρέσκα λουλούδια, τα οποία συμπληρώνουν τη γενική εικόνα. Ως προς την εμπειρία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας, συνηθίζουμε να λέμε πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο σέρβις. Τους προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με ευγένεια κι επαγγελματική φροντίδα.

One Aldwych, One London - εικόνα 3
New style japanese γεύσεις στο καινούργιο «Roka».

Ποιο είναι το προφίλ των επισκεπτών που επιλέγουν το «One Aldwych» για τη διαμονή τους και ποιες οι απαιτήσεις τους;
Το ξενοδοχείο μας το επιλέγει ένα κοσμοπολίτικο κοινό, το οποίο ταξιδεύει για δουλειά και για διασκέδαση. Την ίδια στιγμή μας αγαπάνε εξίσου οι Λονδρέζοι για τη διασκέδασή τους. Για παράδειγμα, το πακέτο μας Film & Fizz, με προβολή ταινίας στο ιδιωτικό μας σινεμά και δείπνο στο «Indigo», το οποίο προσφέρουμε κάθε σαββατοκύριακο, προσελκύει ένα υποψιασμένο κοινό της πόλης που θέλει να περάσει μια όμορφη βραδιά. Πολλοί είναι ακόμη εκείνοι που απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους στο βραβευμένο «Lobby Bar» ή κάποιο γεύμα στα δύο μας εστιατόρια, γεγονός που χαρίζει στο ξενοδοχείο μια ζωντανή και δυναμική ατμόσφαιρα.

One Aldwych, One London - εικόνα 4
Το «School of Rock» ανεβαίνει στο West End και ροκάρει.

Ποια ήταν η πιο εκκεντρική απαίτηση από επισκέπτη του ξενοδοχείου και πώς ανταποκριθήκατε;
Θυμάμαι τη σύζυγο ενός Σαουδάραβα επιχειρηματία, η οποία ζητούσε επίμονα δημητριακά συγκεκριμένης μάρκας, αλλά μόνο εκείνα που παράγονται στην Ιταλία, διότι εκεί φτιάχνονται χωρίς μπανάνα. Το ζευγάρι βρισκόταν για ένα μήνα στην Ευρώπη, αλλά το ταξίδι τους δεν προέβλεπε στάση στην Ιταλία. Έτσι ο concierge, βέρος Ιταλός τζέντλεμαν, αφού επικοινώνησε με ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι του στο Μιλάνο, εν συνεχεία πέταξε μέχρις εκεί κι επέστρεψε την επομένη με μια βαλίτσα γεμάτη με τα συγκεκριμένα δημητριακά.

One Aldwych, One London - εικόνα 5
Five o’clock tea στο «The Delaunay».

Ποια η σημασία που δίνει το «One Aldwych» στη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας;
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία, διότι αποτελεί αφενός κομμάτι της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει το ξενοδοχείο και αφετέρου παράγοντα που φέρνει το λονδρέζικο κοινό κοντά μας. Μόλις καλωσορίσαμε το «Eneko At One Aldwych», το καινούργιο casual και μοντέρνο βασκικό εστιατόριο του μισελενάτου σεφ Eneko Atxa. Το άλλο μας εστιατόριο είναι το υπερεπιτυχημένο «Indigo», που σερβίρει νόστιμα πιάτα χωρίς γλουτένη και λακτόζη, βασισμένα σε εποχικά υλικά. Οι επισκέπτες μας, εσωτερικοί κι εξωτερικοί, αγαπούν επίσης το απογευματινό μας τσάι, καθώς εμπνέεται από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» και περιλαμβάνει από candy floss (το δικό μας μαλλί της γριάς) και καραμελο-σοκολατούχο γάλα μέχρι κλασικά σάντουιτς και σπιτικά scones.

One Aldwych, One London - εικόνα 6
Η Skye Gyngell εντυπωσιάζει γαστρονομικά στο «Spring».

Πόσο έχει αλλάξει το προφίλ των υψηλού επιπέδου επισκεπτών του Λονδίνου και ποιες είναι πλέον οι εθνικότητες που το επιλέγουν;
Συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα μείγμα επισκεπτών που αποτελείται από Βρετανούς, Ευρωπαίους και Βορειοαμερικανούς. Η πρόσφατη πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας σημαίνει ότι το Λονδίνο είναι πλέον πιο προσιτό από ποτέ.

One Aldwych, One London - εικόνα 7
Το Covent Garden ανακάμπτει με πολλές νέες προτάσεις.

Ποιες είναι οι πιο ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει κάποιος αυτήν τη στιγμή στο Λονδίνο;
Καταρχάς, βρισκόμαστε στο Covent Garden, την καρδιά της θεατρικής πιάτσας του Λονδίνου. Επίσης κοντά μας, μόλις ξεκίνησαν μια έκθεση Πικάσο στη National Portrait Gallery και μία Καραβάτζιο στη National Gallery. Προσωπικά θέλω να πεταχτώ μέχρι την Tate Modern για να δω τη νέα επέκταση που σχεδίασαν οι Herzog - De Meuron.

One Aldwych, One London - εικόνα 8
Το φαντεζί απογευματινό τσάι του «One Aldwych».

Τι θα προτείνατε στους επισκέπτες σας για να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο;
Τα Χριστούγεννα είναι, ως γνωστόν, big deal για το Λονδίνο και σε ολόκληρη την πόλη τρέχει διαρκώς κάτι. Αγαπημένη μου συνήθεια είναι να πηγαίνω στο Skate του Somerset House, όπου στήνεται το ωραιότερο παγοδρόμιο του Λονδίνου, να πίνω αχνιστό κρασί και να τρώω αγγλική κρεατόπιτα στο lounge – σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας κατευθυνθείτε στο κοντινό και στιλάτο Seven Dials, ενώ κάτι παραδοσιακά βρετανικό είναι τα κάλαντα στο Kensington Palace.

One Aldwych, One London - εικόνα 9
Τα φρέσκα λουλούδια συμπληρώνουν τη μοντέρνα και πολυτελή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου.

Λονδίνο πέρα από τα κλασικά: τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να βγει εκτός της τουριστικής πεπατημένης;
Για να ζήσετε το Λονδίνο όπως οι Λονδρέζοι, περάστε το πρωί της Κυριακής στην Columbia Road Flower Market, όπου μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα άνθη απευθείας από ανθοκόμους και να απολαύσετε ένα μοδάτο brunch ή έναν υψηλής ποιότητας καφέ από μικρούς παραγωγούς. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να νοικιάσετε ταχύπλοο και να... οργώσετε τον Τάμεση σαν άλλοι Τζέιμς Μποντ. Αν είστε πιο κλασικός τύπος, πάρτε το ποταμόπλοιο από το Westminster μέχρι το Hampton Court Palace, την πιο γοητευτική κατοικία των Τυδώρ στην Αγγλία και αγαπημένο σπίτι του Ερρίκου Η΄, με τον παγκοσμίως διάσημο λαβύρινθο και τους κήπους που κόβουν την ανάσα. Για την καλύτερη τζαζ της πόλης επισκεφθείτε το κλασικό «Ronnie Scotts» και οι λάτρεις της eclectic jazz το «Jazz Café» στο Camden.

One Aldwych, One London - εικόνα 10
Ακόμα πιο όμορφη είναι στολισμένη η αγορά του Covent Garden.

Και το δικό σας καλύτερο Λονδίνο;
Το Covent Garden είναι για εμένα μια συναρπαστική γειτονιά. Νέα μαγαζιά ανοίγουν κάθε εβδομάδα, από μπουτίκ μέχρι μικρά εστιατόρια με περιποιημένες αυλές, αλλά ταυτόχρονα η περιοχή καταφέρνει να διατηρεί μιαν αίσθηση οικειότητας. Το αγαπάμε τόσο πολύ όλοι μας, που ζητήσαμε από έξι σημαντικούς Λονδρέζους, μεταξύ των οποίων και η πρωταγωνίστρια της σειράς «Absolutely Fabulous» Joanna Lumley, να μας αποκαλύψουν τα δικά τους κρυφά διαμαντάκια. Έτσι προέκυψαν τρίλεπτα φιλμάκια, σαν μικροί ταξιδιωτικοί οδηγοί, αλλά με σπουδαία tips, τα οποία έχουμε αναρτήσει στο site μας (www.onealdwych.com/voices). Επίσης λατρεύω το ηλιοβασίλεμα στη γέφυρα του Waterloo πάνω από τον Τάμεση, ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο, με θέα τον Big Ben, το Κοινοβούλιο και τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Δεν υπάρχει ωραιότερο λονδρέζικο ενσταντανέ από αυτό!

Τα hot tables του Covent Garden

One Aldwych, One London - εικόνα 11
O Τσάρλι και το Εργοστάσιο σοκολάτας ζωντανεύει κάθε απόγευμα στο «One Aldwych»

Spring Η Skye Gyngell αποθεώνει την εποχική πρώτη ύλη στη νέα πτέρυγα του «Somerset House». (http://springrestaurant.co.uk)

The Delaunay Σε στιλ grande μητροπολιτικού café, με πληθωρικό all day μενού, απογευματινό τσάι, brunch κ.λπ., στη γωνία Aldwych & Drury Lane. (www.thedelaunay.com)

Margot Το ολοκαίνουργιο δημιούργημα των Paulo de Tarso και Nicolas Jaouen σερβίρει new style ιταλική κουζίνα. (www.margotrestaurant.com)

One Aldwych, One London - εικόνα 12
To δικό του «Frenchie» έχει πλέον το Covent Garden.

Frenchie Covent Garden Το «αδερφάκι» των πολύ επιτυχημένων παριζιάνικων «Frenchie» απηχεί και αυτό τις κοσμοπολίτικες γαστρονομικές προσλαμβάνουσες του δημιουργού τους Gregory Marchand. (www.frenchiecoventgarden.com)

Café Murano Γεύσεις από τον ιταλικό Βορρά, που αλλάζουν καθημερινά, από τη celebrity chef Angela Hartnett. (www.cafemurano.co.uk/coventgarden)

The Barbary Νέα άφιξη, συστήνει στην πόλη την πολύχρωμη κι εξωτική κουζίνα της Βαρβαρίας. (http://thebarbary.co.uk)

One Aldwych, One London - εικόνα 13

Roka Aldwych Και το πιο καινούργιο «Roka» του Λονδίνου αγαπά τη μοντέρνα ιαπωνική κουζίνα. (www.rokarestaurant.com/ home-aldwych)

Balthazar All day γαλλικό μπιστρό, «αδερφάκι» του ομώνυμου εστιατορίου-θεσμός της Νέας Υόρκης. (http://balthazarlondon.com)

One Aldwych, One London - εικόνα 14
Δυνατό κοκτέιλ σκηνικό στήνεται στο «Roka».

Fabrique Καινούργιος, λιλιπούτειος φούρνος-café, που παρασκευάζει σουηδικό ψωμί με τα πιο αγνά υλικά σε πέτρινο φούρνο. (http://fabrique.co.uk)

Bageriet Ακόμη ένας στιλάτος φούρνος-café εκ Σουηδίας, με γλυκές και αλμυρές σκανδιναβικές προτάσεις. (www.bageriet.co.uk)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.