16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις

Από την ορεινή Αρκαδία και τον Παρνασσό μέχρι το Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη, οι προορισμοί της εποχής έχουν αρκετές προτάσεις για τους λάτρεις του καινούργιου.

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις

Από την ορεινή Αρκαδία και τον Παρνασσό μέχρι το Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη, οι προορισμοί της εποχής έχουν αρκετές προτάσεις για τους λάτρεις του καινούργιου.

Ορεινή Αρκαδία

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 1
Αρχοντικό Ανυφαντή

Ξεκινάμε με το «Αρχοντικό Ανυφαντή» το οποίο στεγάζεται στην πρώην ομώνυμη οικία και αποτελεί σημείο αναφοράς ως ένα τυπικό αρκαδικό αρχοντόσπιτο του 1840. Το κτίριο έχει αποκατασταθεί πολύ κοντά στην αρχική του μορφή και εν συνεχεία μετατράπηκε σε ξενοδοχείο διατηρώντας πολλά από τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Άνοιξε τις πόρτες του στις 4 Ιουνίου και έχει 6 άνετα και ευρύχωρα δωμάτια που διαθέτουν γραφείο, επίπεδη τηλεόραση, αυτόνομη θέρμανση και ξύλινα πατώματα ενώ υπάρχουν και 2 σουίτες, η μία με τζάκι και η άλλη με μπαλκόνι και υπέροχη θέα στο χωριό. Σημείο αναφοράς το εστιατόριο με comfort food πιάτα με εκλεκτά προϊόντα και το σπιτικό πρωινό (2795029202 / 6946529470, Ζάτουνα Αρκαδίας).

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 2
Έλαφος

Το καινούργιο boutique hotel «Έλαφος», που άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο, στρέφει τους προβολείς στο χωριό Ελληνικό, καθώς στέκεται στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού, ενταγμένο αρμονικά στο περιβάλλον, με 7 δωμάτια. Χτισμένο κυρίως από πέτρα και ξύλο, χρησιμοποιεί εξοπλισμό υψηλής ενεργειακής απόδοσης και δίνει σημασία στην ποιότητα του ύπνου καθώς όλα του τα κρεβάτια είναι εξοπλισμένα με στρώματα Coco-Mat. Το πρωινό σερβίρεται με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα εποχής ενώ σας περιμένουν στιγμές χαλάρωσης στο σαλόνι με το τζάκι, στην αυλή και φυσικά στο ατμοσφαιρικό spa (2791031600 / 6944 445776, Ελληνικό Αρκαδίας).

Στην περιοχή της ορεινής Αρκαδίας έχουμε δύο ακόμα σχετικά πρόσφατες αφίξεις. Στην Καρκαλού βρίσκεται το ξενοδοχείο «Θεισόα», χτισμένο αποκλειστικά από πέτρα και ξύλο, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων. Η εσωτερική διακόσμηση κινείται σε country ύφος, το μεγάλο lobby και το τζάκι του ισογείου βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ κάθε ένα από τα 14 δωμάτια προσφέρουν εξαιρετική περιμετρική θέα και διαθέτουν ιδιωτικό τζάκι (2795031690 / 6937900316, Καρκαλού Αρκαδίας).

Το Levidi Suites διαθέτει 12 ευρύχωρα δωμάτια και 2 πολυτελείς μεζονέτες ενώ διαθέτει εστιατόριο με θέα προς τον λόφο του Αρχαίου αρκαδικού Ορχομενού. Το πρωινό ετοιμάζεται καθημερινά με φρέσκα ντόπια προϊόντα με highlight τις σπιτικές χωριάτικες πίτες (2796022288, Λεβίδι Αρκαδίας).

Θεσσαλονίκη

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 3
Colors Urban Hotel

Το «Colors Urban Hotel» είναι το νέο παιδί του ομίλου «Colors» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και άνοιξε τις πύλες του μόλις πριν λίγες ημέρες σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασσικό επί της Τσιμισκή. 21 minimal διακοσμημένα δωμάτια, πέντε διαφορετικών θεματικών τύπων σε απόσταση αναπνοής από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της πόλης με σύγχρονο design και αναπαυτικά κρεβάτια. (2310272829, Τσιμισκή 13).

Τον Οκτώβρη άνοιξε το «Elia City Hotel». Σε κομβικό σημείο στην καρδιά της πόλης, διαθέτει 24 δωμάτια με τηλεόραση flatscreen 32 ιντσών, άνετα κρεβάτια και προσεγμένο design (2310263263, Ρογκότη 5 & Τσιμισκή).

Το «Gatto Perso Luxury Studios Apartments» - που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο - στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του 1926 στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στους εσωτερικούς χώρους, το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον παντρεύεται με την αισθητική σε στυλ αρχοντικού artdeco. Τα 17 διαμερίσματα (που χωρίζονται σε 4 διαφορετικές κατηγορίες) διαθέτουν γραφικά μπαλκονάκια, μαρμάρινα μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και αληθινά έργα τέχνης. Κέντρο του οικοδομήματος η εσωτερική αυλή, η οποία σε συνδυασμό με τον μικρό ήσυχο δρόμο που βρίσκεται το κτίριο προσδίδουν έντονα μία αύρα άλλης εποχής (2310221445 / 6942433030, Μητσαίων 10).

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 4
Blue Bottle

Στον χώρο της boutique φιλοξενίας κινείται το «Blue Bottle» που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Αύγουστο σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο επισκέπτης έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 5 διαφορετικούς τύπους δωματίων με ποιοτικά στρώματα, LCD δορυφορική τηλεόραση, υπέρδιπλα κρεβάτια και εξαιρετική θέα (2310520090, Επισκόπου Αμβροσίου 16 & Συγγρού).

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 5
The Caravan

Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο του ‘29 που παλιά λειτουργούσε σαν πανδοχείο άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο το «The Caravan». Μία μικτή αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο με έμφαση στην προσωποκεντρική φιλοξενία είναι αυτή που δίνει μία αίσθηση σπιτικής ζεστασιάς. (2313062780, Ρεμπέλου 1 & Βαμβακά).

Αράχοβα

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 6
ViP Chalet - 4 εποχές

Το «ViP Chalet – 4 εποχές» - που εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2015 και βρίσκεται στο Λιβάδι Παρνασσού - διαθέτει 8 αυτόνομες κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Η θέση του συγκροτήματος μέσα στο ελατοδάσος θυμίζει έντονα αλπικό τοπίο προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Τα chalet είναι πλήρως εξοπλισμένα και θα τα απολαύσουν τόσο οι οικογένειες όσο και οι μεγάλες παρέες (6941550004, Λιβάδι Παρνασσού).

Καρπενήσι

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 7
The View Village

Στους πρόποδες του όρους Βελούχι, το «The View Village» - που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2016 - δεν έχει να προσφέρει μόνο εκπληκτική θέα (όπως μαρτυρά το όνομά του). Σε επίπεδο ευεξίας και fitness φροντίζουν τα μέγιστα η εσωτερική και η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα αλλά και το spa centre. Οι 3 βίλες είναι διακοσμημένες σε ζεστά και χαρούμενα χρώματα ενώ κάθε μία έχει δικό της τζάκι και κουζίνα. Στα συν και το σπιτικό πρωϊνό με υλικά από την περιοχή, ενώ το συγκρότημα απέχει 2 χλμ από το κέντρο του Καρπενησίου και 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο (2237080600 / 6974114497, Μύλοι, Καρπενήσι).

Μάνη

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 8
Asanti Villas

Οι ολοκαίνουργιες «Asanti Villas» άνοιξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και βρίσκονται στον οικισμό του Νεοχωρίου Μάνης (κοντά στην Στούπα). Πρόκειται για δύο πολυτελείς βίλες - με κοινή πισίνα και εξαιρετική θέα στο γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου - χτισμένες σε έναν χώρο που σέβεται τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της περιοχής μέσω μίας μίνιμαλ ντιζαϊνάτης προσέγγισης (6944285294 / 2721079101, Νεοχώρι Μάνης).

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 9
Mythos Villas

Στην σκιά του Ταϋγέτου και δίπλα στην ξακουστή παραλία της Καλογριάς βρίσκεται το «Mythos Villas» που εγκαινιάστηκε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Τρεις πετρόχτιστες ανεξάρτητες παραδοσιακές μανιάτικες κατοικίες στέκονται με αρμονία στην μέση ενός πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος και υπόσχονται χαλάρωση. Στα συν ο κατάφυτος κήπος, η μεγάλη πισίνα και το Jacuzzi (2721029295, 6947407069, 6974870139, Στούπα Μεσσηνίας).

Ταΰγετος

Το «Αρχοντικό Ταϋγέτη»- που άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο - απέχει μόλις 5 χλμ από το κέντρο του Μυστρά και βρίσκεται σε ένα όμορφο παραδοσιακό κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο ανακαινίστηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και μετατράπηκε σε πρότυπο παραδοσιακό ξενώνα. Αποτελείται από 2 μεζονέτες με 2 ανεξάρτητες κρεβατοκάμαρες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 5 άτομα ενώ είναι χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων σε κομβικό σημείο δίπλα σε ορειβατικά μονοπάτια που οδηγούν στην Αναβρυτή. Κάθε μεζονέτα έχει το δικό της μπαλκόνι και αίθριο για να απολαμβάνετε ανενόχλητοι την θέα προς το κάστρο του Μυστρά ενώ και τις πεδιάδες του Ευρώτα και του Πάρνωνα, όπως επίσης και τζάκι, κουζίνα και σαλόνι με καναπέ (6979590949, Ταϋγέτη, Μυστράς).

Ναύπλιο

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 10
Opora Country Living

Νέα πρόταση το «Opora Country Living» στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου (άνοιξε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου). Πρόκειται για ένα μεγάλο αγρόκτημα μέσα στην εξοχή, με έξι πολυτελείς κατοικίες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα (2752022259, Πυργιώτικα Αργολίδας).

16 νέα ξενοδοχεία για χειμωνιάτικες εξορμήσεις - εικόνα 11
Messini Pension

Το διατηρητέο κτίσμα της «Messini Pension» στον Γιαλό της παλιάς πόλης του Ναυπλίου κρατά από τον 19ο αιώνα και υπήρξε κατοικία του δημάρχου Ναυπλιέων και γιατρού Εμμανουήλ Σωφρόνη. Mετά την ριζική αποκατάσταση (το ξενοδοχείο άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο) διασώθηκαν ιστορικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν ευθέως σε άλλες εποχές. Αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό του παλιού με το νέο υπηρετούν και τα 5 δωμάτια του ξενώνα που φιλοξενούν μέχρι 3 άτομα και παρέχουν τις σύγχρονες ανέσεις (2752022102-3, Σωφρόνη 7).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.