Ανοίγει έπειτα από δύο χιλιετίες το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου

Με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη».

Ανοίγει έπειτα από δύο χιλιετίες το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου

Με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη». Δεν υπάρχει ανθρώπινο συναίσθημα που να μην καθρεφτίζεται πάνω στην πιο σοφά δομημένη ηρωίδα του Ευριπίδη, την Εκάβη, αιχμάλωτη των Ελλήνων βασίλισσα της Τροίας. Ηρωισμός, πόνος, μίσος, αξιοπρέπεια, εκδίκηση, ευγνωμοσύνη, αγάπη, σπαραγμός, στη συγκλονιστική τραγωδία του 424 π.Χ. και σε μια παράσταση με ιδιαίτερο συμβολισμό που ανεβαίνει με την εγγύηση της σπουδαίας ερμηνεύτριας Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Ο Νίκος Καραγέωργος έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει το ανσάμπλ του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Όπως μαθαίνουμε η «παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου».

Το θεατρικό δρώμενο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η παράστση ξεκινά 6 μ.μ. και για πληροφορίες - κρατήσεις απευθυνθείτε στο 2103250148. Να θυμίσουμε πως οι εκδηλώσεις «Δήλος 2015» , υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, ήταν αυτές που έβαλαν ένα λιθαράκι για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της Δήλου στη σημερινή εποχή. Μια σημαντική πρωτοβουλία ιδιαίτερης βαρύτητας. Τέτοιου είδους δράσεις πάντως, όπως η παράσταση της «Εκάβης», αξίζει να έχουν μια άλλου τύπου, πιο έγκαιρη, ενημέρωση και προβολή καθώς αποτελούν πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον πολιτισμό.

Ανοίγει έπειτα από δύο χιλιετίες το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου - εικόνα 1

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου

Γνώρισε μεγάλη δόξα ως ιερός τόπων των Ιώνων και έζησε τη μεγάλη ακμή του από τον 2 αι. π.Χ. ως το 88 π.Χ. Την περίοδο της λάμψης της η Δήλος δεν ήταν μόνο ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα του ελληνιστικού σύμπαντος αλλά και μια λιλιπούτεια οικονομική μητρόπολη. Από τα μνημεία ξεχωρίζουν το Ιερό με τον Ναό των Δηλίων και το περίφημο μαρμάρινο Άνδηρο των Λεόντων ( οι φρουροί του Ιερού ), η Αγορά των Κομπελιαστών, το Ιερό, η Μινώα Κρήνη, το Ίδρυμα των Βηρυτίων Ποσειδωνιαστών ( εφοπλιστών, τραπεζιτών και εμπόρων που είχαν συσπειρωθεί γύρω από τη λατρεία των πατρογονικών τους θεών ), το Θέατρο, όπου βρίσκονται και μερικές από τις ωραιότερες αρχαίες ιδιωτικές κατοικίες, όπως η Οικία του Διονύσου, και ο δωρικός Ναός της Ίσιδας. Στο Μουσείο στεγάζεται μία από τις καλύτερες αρχαιολογικές συλλογές στον κόσμο ( γλυπτά και ανάγλυφα που βρέθηκαν στη Δήλο αλλά και μερικά από τα ωραιότερα αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά ). Οργανώνονται επισκέψεις με καΐκι από τη Μύκονο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης"

Όσα είπε η Υπουργός Τουρισμού στην ημερίδα "Τουρισμός και Αειφορία" που διοργάνωσε στο Μουσείο της Ακρόπολης η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης

Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων σχετικά με τους προορισμούς των διακοπών τους των Σέρβων ταξιδιωτών.

Τρία νέα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις που ανανεώνουν την staying κάρτα της ελληνικής πολυνησίας αυτό το καλοκαίρι.

8 top προορισμοί για τις Απόκριες, τα πρόσωπα & ένας πλήρης οδηγός

Ένα βιωματικό ταξίδι Αποκριών με δρώμενα που σαγηνεύουν, έθιμα που αναγεννούνται & μία διασκέδαση στο απόλυτο...κόκκινο.

Το "One&Only Kéa Island" καλωσορίζει τους πρώτους επισκέπτες του αυτήν την άνοιξη

Πρόκειται για το δεύτερο θέρετρο του υπερπολυτελούς brand στην Ελλάδα, ακολουθώντας το opening του "One&Only Aesthesis" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τον Νοέμβριο του 2023.