3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend

Old glamour, γκουρμέ, αυθεντικό ησυχαστήριο… Η Άρτεμις Τζίτζη κάνει check in σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία που ξεδιπλώνουν ιδιαίτερες εμπειρίες της καλοκαιρινής Ελλάδας.

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend

Old glamour, γκουρμέ, αυθεντικό ησυχαστήριο… Η Άρτεμις Τζίτζη κάνει check in σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία που ξεδιπλώνουν ιδιαίτερες εμπειρίες της καλοκαιρινής Ελλάδας.

Skiathos Palace: τα αθώα seventies σε link με το σήμερα

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 1
Υπέροχο spot το pool bar του «Skiathos Palace»

Έχει ιστορία, έχει άνεση, έχει θεϊκή θέα στις θρυλικές Κουκουναριές και οι ιδιοκτήτες έχουν υπερασπιστεί με πάθος το αρχιτεκτονικό ύφος seventies του ξενοδοχείου παράλληλα με τις αλλεπάλληλες ανακαινίσεις των πολυτελών δωματίων. Από τα εμβληματικά ξενοδοχεία της πρώτης χρυσής εποχής του ελληνικού τουρισμού, το Sliathos Palace έφερε στη Σκιάθο τον τουρισμό υψηλού επιπέδου δανείζοντας κομμάτια αθωότητας και γενναιοδωρίας από εκείνη την εποχή στο σήμερα.

Περπατάς σε μαρμάρινα πατώματα, στη ρεσεψιόν θαυμάζεις το μεγάλο τετράπτυχο με τις γοργόνες του Μυταρά ενώ στα δεξιά σου γνέφει ο κόκκινος καθιστός άνθρωπος του Λάππα μέσα στην ειρωνική φωτεινή του φορεσιά. Οι Άλλο παράδειγμα οι κήποι: υπέροχοι, καταπράσινοι, και …αναρχικοί. Τεράστια δέντρα φοίνικες και οπωροφόρα - από τα μπαλκόνια κάποιων δωματίων απλώνεις το χέρι σου και κόβεις αχλάδια, θάμνοι και κισσοί, φτέρες και ιβίσκοι, κατρακυλάνε από το ύψωμα που βρίσκεται χτισμένο το ξενοδοχείο στις πλαγιές του μέχρι το δρόμο.

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 2
Πλήρως ανακαινισμένα τα δωμάτια του «Skiathos Palace»

Η πισίνα είναι μεγάλη και βαθιά, το ανακαινισμένο pool bar έχει πέργκολες με μπουκαμβίλιες, η θέα βλέπει στο βάθος της τιρκουάζ θάλασσας την Εύβοια. Ένα επίπεδο παραπάνω, στο roof garden, το εστιατόριο «White View» σε ολόλευκο setting προσφέρει τα κλασικά –ψητό κρέας, σαλάτες, αλοιφές- συν αεράκι, δροσιά και βραδινή ρομαντζάδα.

Ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο οι αγαπημένες Κουκουναριές με τις παλιομοδίτικες καντίνες, δίπλα η μικρή παραλία Μάραθα που διαχειρίζεται το Skiathos Palace με πεύκα που φθάνουν στη θάλασσα, ένα μικρό beach bar, ντους δεμένο στο κλαδί ενός δέντρου, μυρτιές, πικροδάφνες και κουμαριές τριγύρω και άριστο ξενοδοχειακό σέρβις (ο συνδυασμός που λατρεύουμε), συν πολύ καλή μουσική ανάλογα με την ώρα και …κύκνους που κολυμπάνε χαλαρά δίπλα σου γιατί εκεί είναι το σπίτι τους! Και στις δύο παραλίες πηγαίνει πουλμανάκι του ξενοδοχείου.

Τέλος, στο δυτικό άκρο της Σκιάθου, απέναντι από το Πήλιο, στο γλυκύτατο ορμίσκο της Αγίας Ελένης με ψιλή άμμο και άπειρο πράσινο, ρίξαμε άγκυρα στο «Agia Eleni Summer Beach», το οποίο επίσης ανήκει στο ξενοδοχείο. Chill out μουσική, cocktails ξαπλώστρες, καναπέδες, windsurfing, water ski, canoeing, banana boat, στο εκεί κέντρο θαλασσίων σπορ, συν το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στη Σκιάθο. Ένα τέταρτο απόσταση με το λεωφορείο που περνάει ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο κάθε 10 λεπτά, αν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο.

Alas Resort & Spa: μοναχικές παραλίες και ξεχασμένο μανιάτικο φαγητό στους αυθεντικούς Μολάους

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 3
Ιδανική για χαλάρωση η πισίνα του «Alas Resort & Spa»

Ακόμα και μέσα στην απόλυτη κοσμοσυρροή του Δεκαπενταύγουστου, στην Ελιά, το επίνειο των Μολάων στη Νότια Λακωνία, θα απλώσουμε την πετσέτα μας σαν άνθρωποι, θα απολαύσουμε signature ψαροφαγία και ξεχασμένες μανιάτικες συνταγές και παραδόξως, θα βρούμε και ένα πολυτελές ξενοδοχείο να μας περιμένει, 10 λεπτά απόσταση από τα γραφικά δρομάκια του χωριού.

Ο λόγος για το «Alas Resort & Spa», 2 -3 χιλιόμετρα μετά τα τελευταία σπίτια της Ελιάς, σε ήσυχη μοναχική τοποθεσία. Στη μύτη ενός μικρού πετρώδους ακρωτηρίου, με σύγχρονο design, θέα στη θάλασσα από όλα τα πλήρως εξοπλισμένα καλόγουστα δωμάτια, καλό εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, ωραίο pool bar, αμμώδη μικρή παραλία ακριβώς δίπλα, καλό μασάζ στο πολύ χαλαρωτικό spa και απόλυτη ησυχία.

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 4
Πολυτέλεια και θέα στο «Alas Resort & Spa»

Μπροστά στο ξενοδοχείο, επάνω στις ξέρες, χαρακτηριστικές του άγριου μανιάτικου τοπίου sun beds με λευκούς ουρανούς κοντράρουν συναρπαστικά το σκοτεινό βράχο, ενώ μια ξύλινη εξέδρα με σκαλάκια σε αφήνει να γλιστρήσεις στα κρυστάλλινα νερά αφήνοντας την αμμουδερή παραλία δίπλα στο δικό της πιο ήρεμο κόσμο.

Είναι πολύ όμορφη η Ελιά και καθόλου τουριστική. Στη σκιά του Ταΰγετου, επάνω σε ένα ευρύ λιμανάκι με ρηχά, ζεστά νερά και αμμουδερή παραλία, λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες και χωρίς άχαρες παρεμβάσεις «αξιοποίησης», κρατάει ανέπαφη μια σεμνή, μετρημένη ομορφιά. Το παλιό της όνομα ήταν Βιανδίνη, επάνω σε λόφο υπάρχει ένας μεσαιωνικός πύργος και εκτός από την παραλία του χωριού, κι άλλες υπέροχες παραλίες περιμένουν τους επισκέπτες: τα Τηγάνια με το Τέναρο να αχνοφαίνεται στο βάθος και ένα ωραίο beach bar, ο Βούρκος, βαθιά κρυστάλλινα νερά, αρμυρίκια, λίγες ομπρέλες και απέναντι ένα νησάκι με αγριοπερίστερα, ο Μακρύς Γιαλός, μεγάλος και αμμουδερός χωρίς οργάνωση τουριστική (παίρνουμε μαζί μας νερό, ομπρέλες και λοιπά χρειαζούμενα).

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 5
Πραγματικό μπαλκόνι πάνω στη θάλασσα η ταβέρνα «Λιόγερμα»

Στο πιο ψηλό σημείο του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που ακολουθεί τη γύρα του λιμανιού βρίσκεται η ταβέρνα «Λιόγερμα». Στο ισόγειο πέτρινου μονοόροφου κτηρίου που γράφει στη μετώπη «Κρασοπωλείον Κυριακόγκωνας Ηλίας Ιωάννης 1928», με ιδιοκτήτες δυο αρχοντάθρωπους, τον Κυριάκο και τη Σταυρούλα Κυριακόγκωνα.

Τραπεζάκια μπροστά, δίπλα στη βεράντα ενός παμπάλαιου μικρού πέτρινου σπιτικού και το καλύτερο, ακριβώς απέναντι, σε δύο σκεπαστά ντεκς, πραγματικά μπαλκονάκια επάνω στη θάλασσα με θέα ολόκληρο ο χωριό, το λιμανάκι, τον Ταϋγετο και τον Πάρνωνα.

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 6
Τα προϊόντα της θάλασσας πρωταγωνιστούν στο «Λιόγερμα»

Ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης που έχει επιμεληθεί το μενού κάνει τα ωραία παιχνίδια του με τα «πιο φρέσκα δεν γίνονται» ψαρικά –μόνο να δεις τις στείρες και τους ροφούς να φθάνουν με τις βάρκες μπροστά στα σκαλάκια που ανεβαίνουν από τη θάλασσα στην ταβέρνα συμπορεύονται με τις σπάνιες μανιάτικες παραδοσιακές συνταγές: «Σανό», δηλαδή αποξηραμένα τοπικά άγρια χόρτα –κάποιοι μπορεί να τα έχουν ακούσει και σαν «καβουράκια», που ενυδατώνονται και γίνονται βραστά ή φρικασέ «τσαΐτι», μια μανιάτικη λεπτή χορτόπιτα που ψήνεται στη σχάρα αλλά και τις χειροποίητες «γκόγκες» τα αρβανίτικης προέλευσης ζυμαρικά που φτιάχνει η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας Σταυρούλα Κυριακόγκωνα όπως φτιάχνει και τις απίστευτες δίπλες, τα γλυκά του κουταλιού, τις πίτες και ατελείωτα άλλα. Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, σέρβις υποδειγματικό, γεύσεις με ψυχή.

Elite City Resort: Καλαμάτα σε γαστρονομική τροχιά

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 7
Οικεία πολυτέλεια στο «Elite City Resort»

Κάτι γίνεται στην Καλαμάτα και όλα τα φώτα έχουν πέσει επάνω της τούτο το καλοκαίρι –είναι και σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Εξωστρεφής εκ παραδόσεως, βάζει στην φετινή ατζέντα αλλεπάλληλα street events, τα νέα στέκια, bar και εστιατόρια, ακολουθούν κατά πόδας τα νέα trends, η παραλία σε κυκλώνει από παντού.

Λατρεία μεγάλη για εμάς τους εξωμερίτες, η Λεωφόρος Ναυαρίνου. Ο τεράστιος παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας, με ένα φίνο σκηνικό από τα νεοκλασσικά υπέροχα σπίτια, με μεγάλα πεζοδρόμια, με ψηλούς φοίνικες, με ατελείωτη θάλασσα, με all day (and night) καφετέριες, καταπληκτικά beach bar, πάρτυ, νυχτερινή ζωή με εντάσεις και εξάρσεις και στο τέλος της λεωφόρου Ναυαρίνου, ένα ξενοδοχείο που αγαπάμε, το “Elite City Resort” με το πολύ ενδιαφέρον “Yamas Gastro Bar”.

Τεράστιο πλεονέκτημα του ξενοδοχείου ο value for money χαρακτήρας του και η πανεύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Καλαμάτας όπου φθάνεις χαλαρά και άνετα είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο. Εξαιρετική η θέση του στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου και καλή βάση για εκδρομές στη Μεσσηνιακή Μάνη, την Πύλο ή και τη Λακωνία.

Δωμάτια με στιλ, αλλά και σουίτες και πολυτελείς βίλες, οργανωμένη τέλεια παραλία με δυνατό beach bar, ένα διάσημο aqua club απ΄ όπου θα ξεχάσεις να βγεις, αθλητικές εγκαταστάσεις για όποιον έχει φετίχ με τον αθλητισμό.

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 8
Ντιζάιν και γαστρονομία σε ιδανικό συνδυασμό στο «Yamas Gastro Bar»

Σε επίπεδο γεύσης, όσες φορές έχουμε έλθει εδώ, το βραβευμένο ελληνικό πρωινό ήταν και εξακολουθεί να είναι από τις μεγάλες χαρές της μέρας μας. Όμως, το σχετικά καινούργιο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Yamas Gastro Bar», δίπλα στην πισίνα και με funky ατμόσφαιρα που πολύ εκτιμήσαμε, κέρδισε τις προτιμήσεις μας όπως άλλωστε και τις προτιμήσεις όλης της πόλης, αφού έχει γίνει κιόλας ένα γερό γαστρονομικό στέκι και κατά πάσα πιθανότητα το καλύτερο εστιατόριο στην Καλαμάτα.

3 ξεχωριστά ξενοδοχεία για καλοκαιρινό weekend - εικόνα 9
Ο ταλαντούχος Καλαματιανός σεφ του «Yiamas Gastro Bar» Στέλιος Μπαρμπέας.

Στα 31 του χρόνια, ο σεφ Στέλιος Μπαρμπέας έχει προλάβει να θητεύσει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας και έχει αποκτήσει γερή εμπειρία ώστε να συνδυάσει γοητευτικά τις τοπικές πρώτες ύλες με διεθνείς τάσεις και τεχνικές, διατηρώντας πάντα στον δημιουργικό του ορίζοντα το ελληνικό χρώμα.

Όποιος βρεθεί στην Καλαμάτα τώρα το καλοκαίρι, ας παραγγείλει καρπάτσιο από λαβράκι με ελαιόλαδο, λεμόνι και αφρό αλατιού από τη Μάνη κεφτέδες μουσακά με χωριάτικη σαλάτα και κρέμα φέτας, μιλφέιγ ταλαγάνι με ψητά λαχανικά και πέστο βασιλικού, λουκουμάδες γραβιέρας με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας, τατάκι τόνου σε βάση από ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα συνοδεία μαγιονέζας wasabi. Σουρεαλιστικό και άκρως νόστιμο το «Βurger Asian Pork», αφού περιέχει … «γουρουνοπούλα», το πιο αγαπημένο street food της Μεσσηνίας σε εμπνευσμένη fusion απόδοση από το Στέλιο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.