5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί

Κι όμως η Αττική έχει παραλιακές γωνιές που θυμίζουν Κυκλάδες! Τις επισκεπτόμαστε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, για μία πρώτη γεύση θάλασσας.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί

Κι όμως η Αττική έχει παραλιακές γωνιές που θυμίζουν Κυκλάδες! Τις επισκεπτόμαστε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις, για μία πρώτη γεύση θάλασσας.

Οδηγώντας προς Σούνιο, μετά την Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι, λίγα μέτρα μετά την ταμπέλα «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» που θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το χωματόδρομο. Ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας του Χάρακα. Εδώ θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί – κι αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί - εικόνα 1

Οι αποδράσεις στις παραλίες της, άλλωστε, πάντα προσέφεραν την ψευδαίσθηση της σύντομης απόδρασης. Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου έχει επιλογές για όλα τα γούστα. Τα πράγματα στην παραλία είναι παρεΐστικα, οικογενειακά και... pet friendly σχεδόν σε ίσες δόσεις. Η περιοχή πάντως κρύβει κι ένα μικρό θησαυρό: Ανηφορίζοντας προς το πέτρινο εκκλησάκι και ακολουθώντας το μονοπάτι από την πίσω πλευρά, θα βγείτε σε ένα μικρό προστατευμένο κολπίσκο με βράχια και γαλαζοπράσινα νερά που χωρά το πολύ τρεις παρέες.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί - εικόνα 2

Αμέσως μετά τον Χάρακα με κατεύθυνση το Σούνιο στρίβετε δεξιά. Στο τέρμα του χωματόδρομου, θα βρείτε ένα μικρό χώρο πάρκινγκ. στα δεξιά του βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών και στα αριστερά το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Αφήστε εκεί το αυτοκίνητό σας, κατεβείτε μερικά σκαλάκια μέχρι την καντίνα και παραδοθείτε στα βαθιά γαλάζια νερά του Σουνίου.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί - εικόνα 3

Αγαπημένη παραλία της ανατολικής Αττικής με ψιλό βότσαλο, δύο χιλιόμετρα μετά το Πόρτο Ράφτη, η Ερωτοσπηλιά διαθέτει καντίνα για τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς, αλλά όχι και ξαπλώστρες, γι’ αυτό εξοπλιστείτε καταλλήλως. Αν θέλετε φυσική δροσιά επιλέξτε την αριστερή πλευρά στην οποία πέφτει πρώτα ο ίσκιος το απόγευμα.

Κατευθυνόμενοι από το Μαρκόπουλο προς το Πόρτο Ράφτη, στρίψτε αριστερά στη διασταύρωση προς Βραυρώνα ακολουθώντας τις ταμπέλες για Χαμολιά. Την ήσυχη αυτή παραλία προτιμούν συνήθως όσοι διαθέτουν εξοχικά στη γύρω περιοχή. Λίγο μετά υπάρχει κι ένα απόμερο σημείο στο οποίο συχνάζουν γυμνιστές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.