Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους

Σ’ αυτήν την πόλη που εκσυγχρονίζεται, αξίζει να περάσεις ένα weekend για να μυρίσεις τις εξελίξεις.

Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους

Σ’ αυτήν την πόλη που εκσυγχρονίζεται, αξίζει να περάσεις ένα weekend για να μυρίσεις τις εξελίξεις.

Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους - εικόνα 1

Να διαπιστώσεις τους αρχιτεκτονικούς μοντερνισμούς του Jean Nouvel και της Zaha Hadid: Ο 67 μέτρων κατάλευκος πύργος του Jean Nouvel με τη «ζωντανή» του πρόσοψη γεμάτη από τον καταρράκτη των κατάφυτων μπαλκονιών, και τα πλαϊνά του διάτρητα από μικρά ανοίγματα, είναι ήδη το νέο εμβληματικό κτίριο της Λευκωσίας που οι χρήσεις του περιλαμβάνουν κατοικίες και γραφεία (Στασινού 6). Η κατασκευή της νέας πλατείας Ελευθερίας με βάση τα φανταστικά, φευγάτα σχέδια της Zaha Hadid προχωρά γρήγορα και σύντομα θα βάλει τη Λευκωσία δυνατά στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό τοπίο.

Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους - εικόνα 2

Να δεις την αναβάθμιση της παλιότερα μαραζωμένης Ερμού στην Πράσινη Γραμμή που αναπαλαιώνεται: Ακριβώς πάνω στην Πράσινη γραμμή, o conceptual πολυχώρος «Ερμού 300» έδωσε νέα πνοή στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και ειδικά σ’ αυτό το δύσκολο σημείο, όπου παλιότερα η πόλη κατέρρεε. Το σκηνικό θυμίζει με αρτίστικο τρόπο την ανοιχτή πληγή της διαιρεμένης πόλης και απαρτίζεται από το ντιζαϊνάτο εστιατόριο «Παραπούλια», όπου θα δοκιμάσετε πειραγμένη κυπριακή κουζίνα, το κοκτέιλ μπαρ «Barvelous» και το «Καβάτζιν» όπου θα καθίσετε για κρασί και πλατό τυριών και αλλαντικών. (Ερμού 300, +35799547493, www.ermou300.com)

Σε κοντινή απόσταση, το «Mobhaus» δίνει στην πόλη off Broadway μοντερνισμό. Συγκεντρώνει έπιπλα και αντικείμενα από γνωστά design brand, αλλά δημιουργεί και δικά του κομμάτια, και είναι χάρμα οφθαλμών να τα χαζεύεις τριγυρισμένα από τον μπετόν μινιμαλισμό του, σαν σε γκαλερί. Θα πάρετε ιδέες για μια conceptual αναμόρφωση του χώρου σας. (Θησέως 2, Παλιά Λευκωσία, +35722349595, www.mobhaus.com)

Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους - εικόνα 3

Να κάνεις ένα από τα ωραιότερα χαμάμ στη Μ. Ανατολή: Το πανέμορφο πέτρινο κτίριο του ιστορικού χαμάμ Hamam Omerye που χτίστηκε τον 16ο αιώνα δεσπόζει στην καρδιά της γεμάτης ζωντάνια γειτονιάς στην παλιά Λευκωσία, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο τζαμί. Είναι από τα ωραιότερα χαμάμ που έχω επισκεφτεί στην ευρύτερη γειτονιά ης Μέσης Ανατολής και το 2005 έλαβε το βραβείο Europa Nostra για τη Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Το μασάζ με scrub και μετά με σαπουνάδα είναι τέλειο… (Πλατεία Τηλλυρίας 8, +35722460006, www.hamamomerye.com)

Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους - εικόνα 4

Να φας και να πιεις καλά: Το «1900 Bistrot Restaurant», το καλύτερο εστιατόριο της πόλης, έγινε καινούργιο και πολύ μοντέρνο μετά την τελευταία ανακαίνισή του, με τα φωτιστικά και τις καρέκλες του Tom Dixon να δίνουν τον τόνο. Σύγχρονη προσέγγιση στην κουζίνα με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες να πρωταγωνιστούν, αλλά το αστέρι του μαγαζιού είναι η κάβα: εκπληκτικά κρασιά σε εξαιρετικές τιμές και πολλές σπάνιες παλαιωμένες φιάλες για ένα αληθινά διονυσιακό βράδυ. (Πασικράτους 11-13, +35722667668)

Η ιστορική ταβέρνα «Ζανέττος» που λειτουργεί από το 1938, έχει στους τοίχους άπειρες φωτογραφίες αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών που θεωρούν υποχρέωσή τους να την επισκέπτονται όταν εμφανίζονται στην Κύπρο. Πρωτότυπο σπανακόρυζο με μανιτάρια, φανταστικό συκώτι, ωραίες σεφταλιές, ραβιόλες και πληγούρι. Μετά μουσικής και ωραίου ήχου. (Τρικούπη 65, Παλιά Λευκωσία, +3572265501, www.zanettos.com)

Καλοκαιρινή Λευκωσία με 5 τρόπους - εικόνα 5

Να χαλαρώσεις στο «Hilton Cyprus»: Στο μοναδικό 5άστερο ξενοδοχείο της Λευκωσίας το σέρβις είναι μεγάλο ατού, με την προσεγμένη περιποίηση που εισπράττεις να σε χαλαρώνει και να σε κάνει να νιώθεις φιλοξενούμενος με πολύ ουσιαστικό τρόπο. Ο μοντερνισμός του κτιρίου περιβάλλει την πολύ μεγάλη πισίνα, που δίπλα της τρως πλούσιο πρωινό με πολλά κεράσματα. Διακόσμηση σε κλασικό στιλ των ’80s-’90s. Κέντρο-απόκεντρο. (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 98, +35722377777, www.hilton.com)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.