Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων συγκεντρώσαμε όλα τα χρήσιμα tips που θα χρειαστείτε για να επιλέξετε προορισμό και ξενοδοχείο, αλλά και τα pet hotels της πόλης.

Pet Friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips

Τα κατοικίδια μας είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας. Όπως μας προσφέρουν απλόχερα ανιδιοτελή αγάπη (εντάξει, οι haters της γάτας χασκογελάνε πονηρά...), έτσι χρειάζονται την φροντίδα και την αγάπη μας.

Τι γίνεται όταν έρθει η ώρα όμως για weekend ή διακοπές; Ποια ξενοδοχεία δέχονται να σας φιλοξενήσουν μαζί με το κατοικίδιο σας και να σας κάνουν τις διακοπές πιο εύκολες και ευχάριστες; Σε ποιες πανσιόν μπορείτε να εμπιστευθείτε άφοβα το κατοικίδιό σας;

Ήρθε η ώρα να απαντηθούν αυτά και άλλα καυτά ερωτήματα, τώρα που η high-season μετακινήσεων ξεκινά...

Pet friendly νησια

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 1

Οι φήμες θέλουν την Σαμοθράκη να είναι μακράν εδώ και πολλά χρόνια η πρωταθλήτρια στο είδος της. Κάτι που είναι αλήθεια καθώς έχει αποδειχθεί το νησί (τουρίστες και ντόπιοι) να έχουν μία εντυπωσιακά σταθερή και καλή συμπεριφορά προς τα κατοικίδια με το πέρασμα των χρόνων χωρίς αξιοσημείωτα σκαμπανεβάσματα. Στην ίδια περίπου περιοχή του Αιγαίου, ακολουθεί από κοντά σε καλή φήμη για τους μικρούς σας φίλους η Λήμνος και η Μυτιλήνη η οποία με την τεράστια παραλία της Ερεσσού διεκδικεί – τουλάχιστον για το δεξί της κομμάτι – τα πρωτεία σαν παραδεισένιο παιδότοπο σκύλων.

Από εκεί και πέρα, μία γενική συμβουλή είναι να επιλέγετε προορισμούς χωρίς αθρώες ορδές τουριστών, χωρίς μεγάλη κίνηση οχημάτων και με σχετική ησυχία. Υπό αυτό το πρίσμα, στον Αργοσαρωνικό – μία ανάσα από την Αθήνα – το Αγκίστρι και η Αίγινα είναι πολύ καλές περιπτώσεις. Από τα Επτάνησα, προτιμήστε την Ιθάκη (παραλίες Ταμπακαριό στο Βαθύ, Πλακούτσες στο Κιόνι) – που με κάποιο μαγικό τρόπο σου δίνει συνεχώς την εντύπωση ότι είναι όλη δική σου – ή τα Κύθηρα που βολεύουν και για μία εκδρομή στην Πελοππόνησο με τους μικρούς σας φίλους.

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 2

Pet friendly hotels

Περαντζάδα 1811 (Ιθάκη)
Art hotel σε ένα θαυμάσιο μικρό οίκημα του Τσίλερ. Το μοντέρνο design συναντά την παράδοση. Κατάλευκοι κοινόχρηστοι χώροι διακοσμημένοι με έργα τέχνης, εκπληκτικές οι βεράντες, σχετικά όμως μικρά τα δωμάτια και με έντονα χρώματα. Προτιμήστε τα δωμάτια στα νέα κτίρια. Πλεονέκτημα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο η… κυριολεκτική και ακαταμάχητη περατζάδα περιφερειακά του κόλπου και του λιμανιού (Βαθύ Ιθάκης, 26740/33496, 33493, www.arthotel.gr).

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 3
Αρχοντικό Ναουμίδη

Konitsa Μountain Ηotel (Κόνιτσα)
Ξενοδοχείο-έκπληξη, στην κορυφή της πόλης, με πανοραμική θέα από τις δασωμένες πλαγιές της Τραπεζίτσας μέχρι τον Αώο. Προσεγμένη αισθητική και σωστές υπηρεσίες σε έναν φιλόξενο χώρο με άνετα και φωτεινά δωμάτια. H ανυπέρβλητη φύση θα ξετρελάνει εσάς και τον σκύλο σας... (Κόνιτσα, 26550/29390-1, 6932717850, info@kmh.gr , www.konitsahotel.gr)

Αρχοντικό Ναουμίδη (Πήλιο)
Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα και δύο νεόκτιστα κτίρια, το Αρχοντικό Ναουμίδη φημίζεται για την πολυτέλεια και την άνεση που μπορεί να προσφέρει σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Παρότι βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό πάρκινγκ, τα διπλά τζάμια προστατεύουν από το θόρυβο και κάπως έτσι βρίσκεστε ένα βήμα από την… πύλη του χωριού και μόλις δύο βήματα από την ανυπέρβλητη φύση του Πηλίου. (Πορταριά Πηλίου, 24280/99470, 90014, info@naoumidishotel.gr , www.naoumidishotel.gr).

Μαρίβα (Σαμοθράκη)
Απλή, φιλόξενη μονάδα, σε μαγευτική τοποθεσία που θα σας προσφέρει άνεση και αίσθηση ελευθερίας. Νησιωτικό στυλ, μικροί κοινόχρηστοι χώροι και breathtaking επαφή με την φύση που θα ταξιδέψει εσάς και τους μικρούς σας φίλους αλλού! Σερβίρεται σπιτικό πρωινό-εγγύηση! (Θέρμα Σαμοθράκης, 25510/98230, 98258, 98374, hello@mariva.gr, www.samothraki.com)

Fata Morgana & Paradeisos Studios (Φραγκοκάστελο Χανίων)
Δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων και μία ψαροταβέρνα, σ’ ένα κτήμα με ελαιόδεντρα, μόλις λίγα μέτρα από την πανέμορφη παραλία Ορθή Άμμος στο Φραγκοκάστελο για να θυμηθείτε πως είναι να τρέχετε ξέγνοιαστοι στην παραλία με τον σκύλο σας. Προτιμήστε τα διαμερίσματα της πίσω πλευράς που βλέπουν κατευθείαν στη θάλασσα. Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κοινόχρηστο πλυντήριο. (Φραγκοκάστελο Χανίων, 28250/92077-8, 92362, info@fatamorgana-kreta.com, www.fatamorgana-kreta.com).

Καπετάν Τάσος (Μήλος)
Ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο με ευχάριστα μίνιμαλ ατμόσφαιρα. Περιορισμένοι κοινόχρηστοι χώροι, ξεχωρίζει η μικρή σκεπαστή πισίνα, όπου σερβίρεται και το πρωινό για όσους δεν το παραγγείλουν στο δωμάτιο. Μεγάλο ατού η τοποθεσία. Τα Πολλώνια είναι ένα ήσυχο ψαροχώρι σε μικρή απόσταση από όλα τα βασικά σημεία του νησιού (Πολλώνια Μήλου, 22870/41287, 41322, info@kapetantasos.gr, www.kapetantasos.gr).

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 4
Fata Morgana

Fata Morgana (Φολέγανδρος)
Αιγαιοπελαγίτικες γραμμές σε μια ήσυχη γειτονιά στην άκρη της Χώρας, φίνα αισθητική με πέτρα και θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τα άνετα δωμάτια-στούντιο είναι καλόγουστα και ιδιαίτερα άνετα (Χώρα Φολεγάνδρου, 22860/41237, 41547, frontdesk@fatamorgana.gr, www.fatamorgana.gr).

Ekies All Sensies Resort (Χαλκιδική)
Πολυτελές ξενοδοχείο με cool και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τρία ντιζαϊνάτα διώροφα κτίρια με οικολογικές ευαισθησίες. Μοναδική η ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα, όπου βρίσκονται οι βασικοί κοινόχρηστοι χώροι με τις υπηρεσίες εστίασης υψηλού επιπέδου. Μην παραλείψετε έναν μεγάλο περίπατο-πεζοπορία στο πευκοδάσος για να ανακαλύψετε τα πιο "εξωτικά" νερά της περιοχής, γιατί "σαν την Χαλκιδική δεν έχει..." (Βουρβουρού Χαλκιδικής, 23750/91000, 91416, info@ekies.gr, www.ekieshotel.gr).

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 5
Λαζαρέτο

Green Village (Ξυλόκαστρο)
Πραγματικά υπέροχοι κήποι και 20 καλαίσθητες ανεξάρτητες κατοικίες σε πλακόστρωτα δρομάκια συνθέτουν ένα μαγευτικό "χωριό". Οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι δημιουργούν φιλική, σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η θάλασσα βρίσκεται στα 100 μ. Ιδανικό για ζευγάρια ή οικογένειες με παιδιά και κατοικίδια τα οποία μπορούν να παίξουν ξέγνοιαστα στους κήπους. (Ξυλόκαστρο, 27430/25358, 23263, 25752 6944151073, info@greenvillage.gr, www.greenvillage.gr).

Λαζαρέτο (Μονεμβασιά)
Έξω από το Κάστρο, συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις σεβόμενο την τοπική αρχιτεκτονική. Άνετα δωμάτια με κυρίαρχο το ξύλο, φινετσάτη επίπλωση και θέα στην θάλασσα. Λειτουργικές οι μικρές βεράντες σαν βοηθητικοί χώροι για τους μικρούς σας φίλους. Ιδανικό για όσους θεωρούν too much τις ιδιαιτερότητες των δωματίων στα παραδοσιακά κτίρια της Μονεμβασιάς (Μονεμβασιά, 27320/61991-4, info@lazareto.gr, www.lazareto.gr).

Παραλίες της Αττικής που θα απολαύσετε μαζί με το κατοικίδιό σας

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 6
Λούτσα

Οι παραλίες εντός Αττικής που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν pet friendly (σ.σ: αν όχι σε όλο τους το μήκος, σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι που είναι ευδιάκριτο) είναι οι εξής: Λούτσα, Αγριλέζα στο Δήλεσι, Βουρλέζα στο Πόρτο Ράφτη, Χέλμη στο Λαύριο και ο Φάρος στους Αγίους Θεοδώρους.

Από εκεί και πέρα σε μέση απόσταση από την Αθήνα αν θέλετε να κάνετε μία μικρή εκδρομή πολύ καλή ιδέα είναι η Βλυχάδα στο Αλιβέρι Ευβοίας και ο Μύτικας στον Κάβο Ισθμίας. Για όσους είναι κοντά στην Πάτρα η παραλία της Μπούκας στην Κάτω Αχαϊα είναι ιδανική περίπτωση. Ενώ αν θελήσετε να φτάσετε με τον τετράποδό φίλο σας μέχρι την μαγευτική Μάνη, κάντε μία βουτιά (μαζί!) στην Καλόγρια.

Πριν εξορμήσετε όμως σε κάποια παραλία με τον σκύλο σας καλό θα ήταν να έχετε υπόψιν σας τον δεκάλογο των κανόνων για να είστε σωστοί απέναντι στους άλλους λουόμενους αλλά και για να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας:

1. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση και όχι ελεύθερος.
2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών, σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί.
3. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.
4. Βάσει νόμου επιτρέπεται η παρουσία των κατοικιδίων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του Λιμενικού που το απαγορεύει δεν υπερτερεί του νόμου.
5. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από την θάλασσα, και όχι από την παραλία.
6. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.
7. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.
8. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.
9. Για τα ίδια τα σκυλιά, πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πρωϊνές ή οι απογευματινές.
10. Τέλος, καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.

Pet hotels για όσους δεν μπορούν να πάρουν τα κατοικίδιά τους μαζί στις διακοπές

Pet friendly διακοπές: προορισμοί, ξενοδοχεία, tips - εικόνα 7

ILoveDog
Στους πρόποδες της Πάρνηθας σε μία πανέμορφη τοποθεσία 12 καταπράσινων στρεμμάτων. Με 3 πισίνες για χαλάρωση και παιχνίδι των σκύλων σας, ιδιωτικά σπίτια με κρεβάτια, παράθυρα και θέρμανση για την φιλοξενία των τετράποδων φίλων μας. Γύρω από το κάθε σπιτάκι υπάρχει ιδιωτικός κήπος με κλαίουσες, γκαζόν, ξαπλώστρες παραλίας και ότι άλλη γλυκιά τρέλα μπορείτε να φανταστείτε για να προαυλίζονται οι σκύλοι σας με τις παρέες τους. H επιχείρηση είναι οικογενειακή και η προσέγγιση έμφαση στην ελευθερία και το παιχνίδι με σκοπό να παραλάβετε τον σκύλο σας πιο κοινωνικοποιημένο και χαρούμενο.
(Τέρμα Βορείου Ηπείρου, Βαρυμπόμπη Αττικής,  http://ilovedog.gr/index.php)

Vets: Ξενώνας Παπαϊωάννου
Με πιστοποίηση ISO 9001:2008 ο ξενώνας Παπαϊωάννου είναι ένας μοναδικός χώρος χαλάρωσης και ασφάλειας για τους μικρούς κατοικίδιους φίλους σας. Ειδικοί χώροι για σκυλιά, γάτες, πτηνά, ερπετά, μικρά θηλαστικά (κουνέλια, κουνάβια, τρωκτικά). Επίσης υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι για υπερήλικα ζώα ή άλλα με κινητικά προβλήματα.

Ο χώρος παραμονής των σκύλων περιλαμβάνει δωμάτιο εσωτερικό, διαστάσεων 2x2, κλιματιζόμενο (ψύξη-θέρμανση) και προσωπική αυλή διαστάσεων 2x2 , που επικοινωνεί με το δωμάτιο με μικρή πόρτα. Από την άλλη, ο χώρος παραμονής για τις γάτες είναι ειδικά φτιαγμένος για τις ανάγκες και την ψυχολογία αυτών των ιδιαίτερων φίλων μας, όπου υπάρχουν δωμάτια μικρά αλλά και μεγάλα όλα θερμαινόμενα, καθώς και ασφαλής αυλή 150 τ.μ., ένας μοναδικός παράδεισος για τον περίπατο μόνο των στειρωμένων ζώων. Υπάρχει επίσης η ευχέρεια φιλοξενίας υπερήλικων ζώων ή άλλων με κινητικά προβλήματα (θέση Φούσα Μπάρδα, http://www.vets.com.gr).

catsndogs
Κάθε σκύλος ή γάτα διαμένει κάτω από τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας σύμφωνα με τη ράτσα του. Τα δωμάτια καθαρίζονται κατά την απουσία του σκύλου στον προαύλιο χώρο του. Όταν ο σκύλος θα επιστρέψει από τη βόλτα του θα βρεί το πάτωμα σφουγκαρισμένο, το νερό του φρέσκο και την κουβέρτα του καθαρισμένη. Η μουσική υπόκρουση περιλαμβάνει ρεπερτόριο κλασικής μουσικής που βοηθά αποδεδειγμένα την παραμονή των κατοικιδίων πιο ευχάριστη, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς των προσωπικών αντικειμένων τους (μπωλ, παιχνίδια, κρεβατάκια (Κορωπί Αττικής, http://www.catsndogs.gr/).

Marathon Land
Λειτουργώντας από το 1989 ο ξενώνας αυτός εχει σχεδιαστεί ώστε να πληρεί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Κάθε τετράποδος φίλος σας απολαμβάνει το δικό του προσωπικό δωμάτιο με αποκλειστική αυλή ενώ το καθημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτα και άσκηση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η κουζίνα στηρίζεται σε super premium ξηρά τροφή και ανταποκρίνεται σε κάθε διατροφική απαίτηση του τετράποδου πελάτη μας. Η προσέγγιση φιλοξενίας στοχεύει στην επαφή και την επικοινωνία με όλους τους φιλοξενούμενους σκύλους & γάτες (Θεσσαλίας 16, Μαραθώνας,  https://www.marathon-land.gr/).

Τι χρειάζεται συνήθως να έχετε μαζί σας κατά το... check-in του τετράποδου φίλου σας:
- Πλήρως εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος
- Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.
- Πρόληψη για εξωπαράσιτα (τσιμπούρια, ψήλους)
- Ενημέρωση για τυχών χρόνια προβλήματα υγείας (αλλεργίες, εντερικές ευαισθησίες κλπ) ή θέματα συμπεριφοράς (τάσεις φυγής, επιθετικότητα στον άνθρωπο κλπ)
- Γενικότερα οποιαδήποτε πληροφορία που έχει σχέση με το κατοικίδιό σας και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη

Άναδημοσίευση άρθρου από το αρχείο του athinorama.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.