Avli Lounge Apartments

Η «Αυλή» είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά ρεστοράν της Κρήτης. Πρόσφατα απέκτησε και το αδελφάκι του Avli Lounge Aprartments, ένα all suites hotel που συμπληρώνει με τον πιο ιδανικό τρόπο ένα ολοκληρωμένο luxury πακέτο φιλοξενίας στο γραφικό Ρέθυμνο.

Avli Lounge Apartments

Πολυτέλεια και ιστορία

Η «Αυλή» είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά ρεστοράν της Κρήτης. Πρόσφατα απέκτησε και το αδελφάκι του Avli Lounge Aprartments, ένα all suites hotel που συμπληρώνει με τον πιο ιδανικό τρόπο ένα ολοκληρωμένο luxury πακέτο φιλοξενίας στο γραφικό Ρέθυμνο.

Avli Lounge Apartments - εικόνα 1

Ένα μικρό διαμάντι ποιότητας και φινέτσας βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες ιστορικές γειτονιές της Ελλάδας, στα πέτρινα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Στην ουσία πρόκειται για σύνολο χώρων που στεγάζονται σε γειτονικά βενετσιάνικα αρχοντικά του 15ου αιώνα και περιλαμβάνει εστιατόριο που σε ταξιδεύει στη Μεσόγειο, κατάστημα με επιλεγμένα προϊόντα της κρήσσας γης, οινοθήκη που θα τη ζήλευε η Αθήνα και πολυτελείς σουίτες με διάχυτο ρομαντισμό. Η Κατερίνα Ξεκάλου, επιστρέφοντας στα πάτρια, επιστράτευσε το δημιουργικό μεράκι της και το καλό της γούστο. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαίσια εναρμονισμένο πάντρεμα της σύγχρονης πολυτέλειας με την αύρα της ιστορίας.

Τα δωμάτια -οκτώ σουίτες- είναι πολύ ευρύχωρα, το καθένα στο δικό του χρωματικό μοτίβο και θεματικό στυλ επίπλωσης, με ιδιαίτερο διακοσμητικό ύφος. Σε αυτές θα βιώσετε το αρχιτεκτονικά ιστορικό στοιχείο να ενσωματώνεται με την πολυτέλεια και τη φίνα αισθητική. Την ατμόσφαιρα ζεσταίνουν πέτρινοι τοίχοι και ξύλινες οροφές, ενώ αντίκες και έργα τέχνης ενισχύουν την περιρρέουσα αύρα ρομαντισμού. Στα μπάνια -μαρμάρινα ή μωσαϊκά- θα βρείτε μπανιέρες υδρομασάζ, μπουρνούζια και πολυτελή αναλώσιμα. Στα καθιστικά, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, αναπαυτικοί lounge καναπέδες. DVD με οθόνη πλάσμα και CD player αναλαμβάνουν τη συμπληρωματική σας διασκέδαση. Ο κρυμμένος άσος που σας αποκαλύπτουμε βρίσκεται στην «καφέ» σουίτα του πρώτου ορόφου: πρόκειται για τη μικρή βεράντα του απ’ όπου, απολαμβάνοντας το πριβέ δείπνο σας κάτω από λουλουδιασμένη πέργκολα, θα θαυμάζετε το ενετικό κάστρο αντίκρυ. Αν η παρέα σας είναι πολυάριθμη, στην ταράτσα του κτιρίου -με θέα το κάστρο- λειτουργεί jacuzzi δυναμικότητας δέκα ατόμων. Επιπλέον, αν θελήσετε κάτι χαλαρωτικό για κερασάκι στην τούρτα, προσφέρονται βιοενεργειακά προγράμματα, από γιόγκα έως και μασάζ με αρωματοθεραπεία. Η φιλοξενία είναι ευγενικά ανοιχτόκαρδη, το πρωινό είναι πλούσια ενισχυμένο με κρητικά προϊόντα και σερβίρεται στο δωμάτιο.

INFO

Avli Lounge Apartments, Ξανθουδίδου 22, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου, 28310/58250, 28310/26213, www.avli.gr. Τιμή: από € 130 έως € 230.

Θάνος Λαμπρόπουλος
tlambropoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.