Λαρισινές μπάρες με παρισινό αέρα

Η αφρόκρεμα της γαλλικής σκηνής του cocktail φιλοξενείται στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου στο πλαίσιο του project Bar Engage – Αγκαζέ.

Λαρισινές μπάρες με παρισινό αέρα

Απορροφημένοι στη δίνη της αθηναϊκής σκηνής, αιφνιδιαστήκαμε ευχάριστα με την ιδέα του Bar Engage – Αγκαζέ, που φέρνει μερικούς από τους γνωστότερους εκπροσώπους της παρισινής σκηνής του cocktail στη Λάρισα από τις 3 έως τις 6/5. Όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτό το αποκεντρωμένο project (ο Λαρισαίος Άρης Μακρής, head bartender/μάνατζερ στο παρισινό «Le Syndicat», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η Kintsugi Project («The Trap»), που επιμελείται τη διοργάνωση) σκέφτηκαν έξυπνα να εισάγουν ένα θεσμό ανταλλαγής ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ των bartenders από το Παρίσι και συναδέλφων τους, επαγγελματιών και παραγωγών από τον θεσσαλικό κάμπο.

Στο Bar Engage – Αγκαζέ συµµετέχουν οι: Kelly Ballett («Lulu White»), Guillaume Quenza («Sherry Butt»), Sullivan Doh («Le Syndicat»), Jenifer Foulard («Le Mary Celeste»), Sebastien Gans («Candelaria»), Guillaume Leblanc («Dirty Dick»), Maxime Potfer («Experimental Cocktail Club»), Remy Savage («Little Red Door»), Sichanh Christophe και Titi Thierry («Le Calbar»), Mido Ahmed Yahi («Café Moderne»), Romain Krot («La Conserverie»/«Little Red Door») – σημειώστε ότι το «Little Red Door» και το «Candelaria» (που φιλοξενήθηκε και στα Athinorama Bar Awards) βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφτούν τυροκομεία, οινοποιεία, μικροζυθοποιίες και συνεταιρισμούς, θα περιηγηθούν σε αξιοθέατα της περιοχής, θα κάνουν σεμινάρια και, φυσικά, guest bartendings σε μπαρ της Λάρισας («Κλίμαξ», «Με Ζεν», «Πόρτεγο», «Barbarum», «Barley», «Epicure 5», «Kubrick – Pure Social Club», «Papakiriazi 42», «S’Il Vous Plait»). Θα είμαστε εκεί και θα σας μεταφέρουμε εντυπώσεις από ένα project που θεωρούμε ότι ενισχύει με ξεχωριστό τρόπο τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή των μπαρ.

Τα πορτρέτα των φιλοξενούμενων bartenders από το Παρίσι στο Bar Engage – Αγκαζέ, σχεδιασμένα από τον Kos Markatos:

Λαρισινές μπάρες με παρισινό αέρα - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Sivota Legacy Luxury Villas: Εκεί όπου η πέτρα συναντά το Ιόνιο σε μια εμπειρία απόλυτης ηρεμίας

Σε μια καταπράσινη πλαγιά των Συβότων, τέσσερις πολυτελείς βίλες μετατρέπουν τη διαμονή σε βιωματική εμπειρία χαλάρωσης με ανεμπόδιστη θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/06/2026

Το καλοκαιρινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού "Taste & Travel" και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του καλοκαιριού!

Το αρχαίο λατομείο που έγινε ένα υπέροχο ξενοδοχείο

Βαθιά συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού, αυτό το φρέσκο κατάλυμα επιχειρεί να αναδείξει μια διαφορετική πλευρά της Ρόδου.

Αθήνα-Βενετία, σημειώσατε διπλό

Συγκρίνοντας την εμπειρία των δύο πόλεων, υπό το βλέμμα και του φαινομένου του υπερτουρισμού, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το αναμενόμενο.

Λουτράκι: Σαββατοκύριακο με ατμόσφαιρα μιας διαχρονικής λουτρόπολης

Στο Λουτράκι, μια ζωντανή λουτρόπολη δίπλα στην Αθήνα, η θάλασσα, τα ιαματικά νερά, τα spa και η γαστρονομία δένουν σε μια εμπειρία ιδανική για χαλαρωτικό σαββατοκύριακο.

Ποιά hot Ευρωπαϊκή πόλη έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα με νέα πτήση;

Με πέντε πτήσεις την εβδομάδα εγκαινιάζεται το νέο δρομολόγιο της ΤΑΡ. Πότε θα αναχωρούν οι πτήσεις από τις πρωτεύουσες Ελλάδας-Πορτογαλίας.

AMOH Rhodes: η νέα πολυτέλεια της Ρόδου κοιτάζει προς τη Λίνδο

Η ταυτότητα του "AMOH" χτίζεται πάνω σε μια συνομιλία με το τοπίο και την ιστορία της περιοχής, ενώ η γαστρονομία είναι σημαντικό κεφάλαιο της εμπειρίας.