2016 για ταξιδιώτες

Οινοτουρισμός στη Στυλίδα; Fashion hotel στα Γιάννενα; Από τα ξενοδοχεία με διάρκεια ζωής λίγων μηνών και τα ολοκαίνουργια εστιατόρια λίγων ημερών μέχρι τα εντυπωσιακά ανοίγματα που πλησιάζουν, συγκεντρώσαμε τα πρώτα νέα της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

2016 για ταξιδιώτες

Οινοτουρισμός στη Στυλίδα; Fashion hotel στα Γιάννενα; Από τα ξενοδοχεία με διάρκεια ζωής λίγων μηνών και τα ολοκαίνουργια εστιατόρια λίγων ημερών μέχρι τα εντυπωσιακά ανοίγματα που πλησιάζουν, συγκεντρώσαμε τα πρώτα νέα της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 1
«Hydrama Grand Hotel», Δράμα

Στο Αμύνταιο, στη μαγική αυτή γειτονιά της Δυτικής Μακεδονίας με τις πανέμορφες λίμνες και τα περίφημα οινοποιεία, το Κλειώ Resort & Spa (2386020146) στο 1ο χλμ. Αμύνταιου-Καστοριάς πήρε την τελική του μορφή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, με τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι περιλαμβάνουν εστιατόριο, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο σεφ Σάκης Καλλιοντζής (με πολύχρονη θητεία στο «Alfredo’s» της Θεσσαλονίκης), καφέ-μπαρ και spa με θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα και αίθουσα για θεραπείες.

Οσονούπω θα είναι έτοιμος και ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης των μικρών επισκεπτών από εξειδικευμένο άνθρωπο, ενώ οι επιλογές διαμονής μοιράζονται ανάμεσα σε στάνταρ δωμάτια και σουίτες junior και μεγαλύτερες.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 2
«Essence Contemporary Living», Γιάννενα

Στα Γιάννενα, ο μεγάλος ξενοδοχειακός αναβρασμός που είχαμε καταγράψει πέρυσι τέτοια εποχή δείχνει να συνεχίζεται αμείωτος. Μόνο τους τελευταίους μήνες, στο ξενοδοχειακό σκηνικό της ανερχόμενης πρωτεύουσας της Ηπείρου προστέθηκαν το σύγχρονο σχεδιαστικά και πράσινο ενεργειακά Essence Contemporary Living (2651023999) κοντά στο αεροδρόμιο, το Arktos Mountain Hotel (2651003004) με θέα στη λίμνη αλλά και στην πόλη, στον παραδοσιακό οικισμό των Λιγκιάδων, όπως και το Ιτς Καλέ (2651032777), με boutique διαθέσεις σε κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στο Κάστρο.

Γύρω στον Μάρτιο, αναμένεται ακόμη ένα ξενοδοχείο στο κέντρο, μέλος της δραστήριας εταιρείας HotelBrain. Δημιούργημα του γνωστού επιχειρηματία της πόλης στον τομέα της ένδυσης Λεωνίδα Μόσιαλου, το ατιτλοφόρητο προς το παρόν fashion hotel θα ποντάρει στα ακριβά υλικά και θα διαθέτει 24 δωμάτια και σουίτες, δικό του γκαράζ με γυάλινο ανελκυστήρα αυτοκινήτων, all-day café & restaurant, yard café στην πίσω αυλή, show room για events μόδας αλλά και roof garden πανοραμικής θέας στην πόλη και τη λίμνη.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 3
Διονύσης Ζαχαρόπουλος, σεφ στα «The Key Bistro» και «6 Κλειδιά»

Είστε για μια χειμωνιάτικη απόδραση στη Νίσυρο; Ανοιχτό και το χειμώνα παραμένει το λιλιπούτειο boutique ξενοδοχείο Melanopetra (6978060289), το οποίο άνοιξε αθόρυβα τον περασμένο Αύγουστο στεγασμένο σε ένα πετρόχτιστο παραδοσιακό οίκημα στον ορεινό Εμπορειό της Νισύρου, πάνω από το ηφαίστειο και με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα. Η μαύρη ηφαιστειακή πέτρα του νησιού δίνει το όνομά της στο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο που αποτελείται από δύο διαμερίσματα των 60 και 50 τ.μ. (στο ισόγειο και τον όροφο του οικήματος αντίστοιχα), τα οποία περιβάλλονται από ιδιωτική αυλή και κήπο.

Το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το Hydrama Grand Hotel (2521035004), μια από τις φιλόδοξες ξενοδοχειακές αφίξεις της νέας χρονιάς, που στεγάζεται στην ιστορική καπναποθήκη Σπίρερ του 1924 στη Δράμα. Πρόκειται για ένα τετραώροφο διατηρητέο δημιούργημα του Αυστριακού αρχιτέκτονα Konrad von Vilas και σύμβολο για την πόλη από την εποχή που το εμπόριο καπνού άκμαζε, το οποίο αποτελείται από 73 δωμάτια και σουίτες, ενώ θα διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα αλά καρτ με μοντέρνα ελληνική κουζίνα και ένα all-day café & resto.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 4
«Ιτς Καλέ», Γιάννενα

Οινοτουρισμός στη Στυλίδα; Όσο κι αν το ερώτημα φαντάζει σχήμα οξύμωρο, από το Πάσχα και μετά οι ρέκτες του κρασιού θα μπορούν όχι μόνο να επισκέπτονται το οινοποιείο La Tour Melas στον Αχινό, λίγο μετά τη Στυλίδα, αλλά και να διαμένουν στις οκτώ σουίτες που ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης Κύρος Μελάς. Οι μισές θα βρίσκονται στο κτίριο του πύργου και σε ένα γειτονικό ακόμη, ενώ οι υπόλοιπες θα στεγάζονται σε μια βίλα πιο χαμηλά στο κτήμα που απλώνεται σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, με αμπέλια, ελιές και μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Το οινικό κομμάτι της εμπειρίας, με βόλτες στον αμπελώνα, δοκιμές κ.λπ., θα συμπληρώσει το γαστρονομικό, σε συνεργασία με το γλυκύτατο μπιστρό του Κολωνακίου «The Shy Horse» και τον ταλαντούχο σεφ του Στέφανο Κολυμάδη.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 5
«Baba Yaga», Καλαμάτα

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, τώρα, τα πρώτα νέα δεν θα μπορούσαν παρά να έρχονται από τη βασίλισσα Μύκονο. Εννοείται πως θα επανέλθουμε διεξοδικά, ωστόσο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το ολοκαίνουργιο αδελφάκι του Bill & Coo σε προνομιακό πόστο στον Αϊ-Γιάννη, το Mykonos Waves με action προσανατολισμό στην παραλία του Κόρφου, όπως και το boutique resort My True Blue Suites με δικό του εστιατόριο πάνω από το «Jackie O’ Beach» στο Σούπερ Παραντάιζ.

Όλα τους είναι μέλη της HotelBrain, όπως και το πολυαναμενόμενο από πέρυσι Bordeaux Villas σε κτίριο landmark στα Φηρά της Σαντορίνης, με μόλις 3 σουίτες ιδιαίτερης πολυτέλειας και γαστρονομικό εστιατόριο με ηχηρή υπογραφή. Μαθαίνουμε ακόμα για επέκταση του «Santorini Secret» με νέα δωμάτια στην Οία, για αισθητή αναβάθμιση του «Anemos Beach Lounge Hotel» στον Περίβολο, το οποίο πέρασε μαζί με το αδελφό beach resto σε νέα χέρια, και για άλλα πολλά και ενδιαφέροντα openings στο νησί (πόσα άραγε μπορεί να αντέξει ακόμα;), στα οποία θα επιστρέψουμε εν καιρώ.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 6
«Thria», Θεσσαλονίκη

Περνώντας στα νέα για foodies, το Thria (2310821120) προστέθηκε μόλις στις 19/12 στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, στη γειτονιά του Ποσειδωνίου, «αναπνέει» σε έναν conceptual μητροπολιτικό χώρο, με ανοιχτή κουζίνα και ιδιαίτερους φωτισμούς που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Malvi και αποτελεί καρπό της συνεργασίας μιας σφιχτοδεμένης ομάδας.

Μέλος της, ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας προτείνει από καρπάτσιο λαβράκι με κόκκινο πιπέρι, λεμόνι yuzu, πορτοκάλι και σιναπόσπορο, μέχρι «χειμωνιάτικο μπαχτσέ», σε χώμα από βύνη και αρωματικά βότανα, και λιγκουίνι θαλασσινών με σάλτσα καρύδας και ξύσμα λάιμ.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 7
«La Tour Melas», Αχινός Στυλίδας

Μία ημέρα αργότερα, άνοιξε το The Key Bistro (6937049068) στον Βόλο από τους ιδιοκτήτες του «6 Κλειδιά» στην Άφησσο του Πηλίου. Ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος, σεφ στο ομώνυμο εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου, με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «α», δίνει το γαστρονομικό «παρών» και στο νέο εγχείρημα, το οποίο είναι ένα wine bar-restaurant ολοήμερης λογικής στην καρδιά της πόλης, με ατμόσφαιρα μεσοπολεμικού γαλλικού μπιστρό, επιβλητική μπάρα από σκούρο ξύλο, δερμάτινους καναπέδες και εκπληκτικούς πίνακες στους τοίχους.

2016 για ταξιδιώτες - εικόνα 8
«Melanopetra», Νίσυρος

Η ξανανιωμένη από κάθε άποψη Καλαμάτα, τέλος, υποδέχθηκε στα τέλη Οκτωβρίου την all-day gastro pub Baba Yaga (6973790282). Ένα παραμελημένο για χρόνια κτίριο 450 τ.μ. με εσωτερική στοά στο κέντρο της πόλης, προστατευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού και χαρακτηρισμένο ως αρ ντεκό, μετατράπηκε σε έναν πολυεπίπεδο χώρο για κάθε ώρα της ημέρας. Την κουζίνα υπογράφει ο γνωστός σεφ Γιάννης Λουκάκος, ενώ τέσσερα κοκτέιλ παλαιώνουν σε ειδικά βαρελάκια κοντά στην εντυπωσιακή μπάρα των 9,5 μέτρων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.