Πελοπόννησος: 20 winter must do

Εύκολα και κοντινά χιονοδρομικά, πετρόχτιστα χωριά ολοζώντανα, αλλά και «εκτός χάρτη», πολύβουες πόλεις που βρίσκουν νέα ταυτότητα, δυνατές γεύσεις που επιμένουν στην παράδοση ή την ανανεώνουν. Μια ολόκληρη Ελλάδα σε μικρογραφία είναι η Πελοπόννησος και σας δίνουμε 20 τρόπους για να απολαύσετε στο έπακρο το χειμωνιάτικο πρόσωπό της.

Πελοπόννησος: 20 winter must do

Εύκολα και κοντινά χιονοδρομικά, πετρόχτιστα χωριά ολοζώντανα, αλλά και «εκτός χάρτη», πολύβουες πόλεις που βρίσκουν νέα ταυτότητα, δυνατές γεύσεις που επιμένουν στην παράδοση ή την ανανεώνουν, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που έρχονται ξανά στο φως, ψηλά βουνά, πανέμορφες λίμνες, ζεστοί ξενώνες και ξενοδοχεία που άνοιξαν νέους δρόμους στην ορεινή φιλοξενία. Μια ολόκληρη Ελλάδα σε μικρογραφία είναι η Πελοπόννησος και σας δίνουμε 20 τρόπους για να απολαύσετε στο έπακρο το χειμωνιάτικο πρόσωπό της.

1. Boutique Μάνη

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 1

Η άγρια, απόκρημνη θέα στον κόλπο του Οιτύλου θα ήταν από μόνη της αρκετή για να επιλέξουμε το «Πέτρα και Φως» (2733054050) ως βάση για ένα σαββατοκύριακο στην ανεξάντλητη Μάνη, οι αρετές του ωστόσο μας δίνουν αφορμή να επιστρέψουμε: εκλεκτό γούστο στη διακόσμηση, προσωποποιημένη φροντίδα για τους επισκέπτες από τη νέα διεύθυνση, ιδιαίτερα γιορτινά πακέτα με ρεβεγιόν, brunch, θεραπείες της αρεσκείας μας στο spa, αλλά και γεύσεις με την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια στο εστιατόριο που οσονούπω φορά τα γιορτινά του.

2. Η «Ζέρζοβα» στην Παναγιά

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 2

Για τους επισκέπτες της ορεινής Αρκαδίας που θέλουν να βγουν για λίγο από την πεπατημένη, στο μικροσκοπικό χωριουδάκι Παναγιά στις παρυφές του Δυτικού Μαινάλου «κρύβεται» το ταβερνάκι «Ζέρζοβα» (2795031753) του Γιάννη και της Βαγγελιώς. Οι συνταγές είναι αυτές που βρήκαν από τις μανάδες και τις ­γιαγιάδες τους, ενώ τα υλικά προέρχονται από τη στάνη τους, τον κήπο τους, τις κότες τους, αλλά και το ίδιο το δάσος και το βουνό. Δοκιμάστε δική τους φέτα και τσίπουρο, χυλοπίτες με καμένο βούτυρο και μυζήθρα, προβατίνα στη λαδόκολλα και σούπα γίδας αρωματισμένη με δυόσμο. Tip: στην Παναγιά υπάρχει κι ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο, στεγασμένο σε παλιό πλυσταριό!

3. Σοφιστικέ Ζαρούχλα

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 3

Από την άλλη πλευρά του Χελμού, η Ζαρούχλα διεκδικεί το δικό της μερίδιο δημοσιότητας, παρόλο που ο δρόμος που τη συνδέει με τα Καλάβρυτα παραμένει συχνά κλειστός, υποδαυλίζοντας τοπικές έριδες και δυσκολεύοντας, βεβαίως, τους εκδρομείς. Απλωμένη αρχοντικά σε δύο μεριές γύρω από το ρέμα του ποταμού Κράθη, συγκεντρώνει όλη της την κίνηση στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της Αγοράς. Δια­θέτει μερικές πολύ προσεγμένες επιλογές διαμονής, όπως ο ξενώνας «Αροάνια» (2696035090), το πολυτελές «Styga Mountain Resort» (2696031431) και τα ξύλινα σπιτάκια «Timber Land Cabins» (6981403012), μερικές συμπαθητικές ταβέρνες, όπως ο «Μαχαίρας» (2696033928), αλλά και δύο γοητευτικά μπαράκια. Μπορείτε να εξορμήσετε προς τα υπόλοιπα Κλουκινοχώρια, ενώ οι έχοντες τετρακίνηση θα ακολουθήσουν τις ταμπέλες προς Ύδατα Στυγός-Καστράκι-Πηγή Γκόλφως. Όλοι, βέβαια, κλείνουν στο τέλος υδάτινα ραντεβού με τη Λίμνη Τσιβλού.

4. Ποτάκια σε υψόμετρο

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 4

Ξεκινώντας από την ορεινή Αρκαδία, νέα άφιξη στην καρδιά της Δημητσάνας αποτελεί το all-day «Τα Πάνω Κάτω», με ύφος που μπλέκει τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα στοιχεία (από τα κορίτσια που είχαν στήσει το κλασικό «Τρεις λαλούν»), πλάι στα γνωστά μας «Κάτω από το Ρολόι» και «Καθοδόν» στο ίδιο χωριό, αλλά και το «Καθολικό» στη Στεμνίτσα. Στον Χελμό, τώρα, βρίσκουμε το όνομα και πράγμα «Στο Ρέμα» και το στιλάτο «Νώνακρις» στη Ζαρούχλα, ενώ ο κεντρικός πεζόδρομος των Καλαβρύτων βρίθει επιλογών. Στην ορεινή Κορινθία, διαχρονική αξία είναι το «Λίθινο», με αδυναμία στους Faithless και κουκλίστικο παταράκι.

5. Μαίναλο: ανανέωση στα λευκά

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 5

Χρονιά-ρεκόρ με 70 χιλιάδες επισκέπτες ήταν η περσινή για το χιονοδρομικό του Μαινάλου, που προσφέρεται τόσο για μονοήμερη από την Αθήνα όσο και για τις πρώτες καταβάσεις των μικρών σας. Μια σειρά από καίριες παρεμβάσεις, όπως το μεγαλύτερο πάρκινγκ, το αναβαθμισμένο κεντρικό σαλέ, το «Metaxa Snow Bar» με ποτά της γνωστής εταιρείας και το «Μαίναλο Grill», κομμάτι του οποίου καταλαμβάνει το wine bar με τη σφραγίδα της Μπουτάρης, φαίνεται πως απέδωσαν τα μέγιστα, και ελπίζουμε να έχουν εξίσου δυνατή συνέχεια.

6. Από τη Στεμνίτσα με αγάπη

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 6

Από τα πρόσφατα εγκαίνια του Menalon Trail , με πέντε σηματοδοτημένες διαδρομές γνωριμίας με την ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας, μέχρι την κλασική αλλαγή του χρόνου στην κεντρική πλατεία με άφθονο αχνιστό κρασί τσουκαλόκαφτο, η Στεμνίτσα είναι από τα πλέον δραστήρια χωριά της ορεινής Αρκαδίας και από τα πιο όμορφα. Επιβλητικά πυργόσπιτα, πέτρινα καλντερίμια που περνάνε κάτω από καμάρες και χάνονται μέσα στις καρυδιές και στις κερασιές, κεφαλόβρυσα και στα ψηλά του χωριού το «Μπελλαίικο» (2795081286), ο θαυμάσιος ξενώνας-προορισμός της Νένας Γκριντζιά, με τα επικά πρωινά και τα πιο ψαγμένα tips του βουνού.

7. Value for money Βραχάτι

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 7

Φτάνεις στη στιγμή από την Αθήνα και απολαμβάνεις όλες τις ανέσεις ενός family resort μέσα σε περιποιημένους κήπους και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις. Κοκτέιλ καλωσορίσματος, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, πλήρης διατροφή, ρεβεγιόν με ορχήστρα, live βραδινή διασκέδαση, κοπή πίτας με δώρο για τον τυχερό μια φροντίδα περιποίησης στο spa και πλήρες ψυχαγωγικό πρόγραμμα παιδικής απασχόλησης (24/12-3/1) είναι κάποιες από τις παροχές των φετινών εορταστικών πακέτων του «Alkyon Resort» (2741052010) σε τιμές από € 60 κατ’ άτομο σε δίκλινο ανά διανυκτέρευση.

8. Ανεβασμένη Καλαμάτα

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 8

Η πρόσφατη ανακοίνωση της British Airways για απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ακόμα μια απόδειξη για τις ανεβασμένες τα τελευταία χρόνια μετοχές τόσο της Μεσσηνίας όσο και της πρωτεύουσάς της. Από την παραλιακή λεωφόρο Ναβαρίνου και την παλιά πόλη με το κάστρο μέχρι την πάντα ζωντανή οδό Αριστομένους και τα ενδότερα της πόλης, η Καλαμάτα σταδιακά εφευρίσκει έναν νέο και πιο σοφιστικέ εαυτό, ικανό να προσελκύσει τουρισμό κάθε εποχή του χρόνου. Στο ίδιο μήκος κύματος συντονίζονται τα νέα στέκια της πόλης, όπως το «Yiamas Gastro Bar» (2721022434), εντός του ξενοδοχείου «Elite City Resort» στην παραλία. Στιλάτος χώρος, με ιδιαίτερη διακοσμητική ματιά και δυναμική all-day φιλοσοφία για κάθε διάθεση, από τα συχνά live και τις μουσικές από resident DJs μέχρι τα μοντέρνα πιάτα του σεφ Στέλιου Μπαρμπέα και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

9. Κάμπος Φενεού για φυσιολάτρες

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 9

Είτε επιλέξουμε να ανηφορίσουμε στην ορεινή Κορινθία από το Κιάτο είτε από το Δερβένι (βάζοντας στο παιχνίδι και την κούκλα Ευρωστίνη), ξέρουμε ότι στο τέλος της διαδρομής ο φενεάτικος κάμπος θα μας γαληνέψει. Την ώρα που από την άλλη πλευρά της οροσειράς της Ζήριας κόσμος πάει κι έρχεται στα Τρίκαλα, εδώ βασιλεύει η ησυχία και τα κάθε εποχή και διαφορετικά χρώματα. Μια από τις ομορφότερες βίστες στον Κάμπο, με τις οκτώ κορυφές της Ζήριας σε πλήρη ανάπτυξη στο background, απολαμβάνουμε από το χωριό Φενεός (Σιβίστα) και ξεκινάμε να τον κυκλώνουμε με το αυτοκίνητο. Ύστερα από την απαραίτητη στάση στο κεφαλοχώρι της Γκούρας, άλλες φορές συνεχίζουμε προς την αρχαία Φενεό και τη λίμνη Δόξα και άλλες προς την Καστανιά για νοστιμιές στον «Δεδάκη» (2747061297). Εναλλακτικά, κάνουμε στάση στην Καρυά για φοβερούς λουκουμάδες στο «Καφέ της Ασημίνας» και κατόπιν απολαμβάνουμε τη διαδρομή με θέα στις πλαγιές μέχρι τα Τρίκαλα.

10. Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 10

Απέναντι από τους καλαμιώνες της Στυμφαλίας, το Μουσείο Περιβάλλοντος του Ομίλου Πειραιώς είναι από τα ομορφότερα στην ελληνική επαρχία. Σε μοντέρνο σχεδιασμό από τους αρχιτέκτονες Τάση Παπαϊωάννου και Δημήτρη Ησαΐα, έχει φωτεινούς χώρους, βεράντες με θέα στη λίμνη και στα γύρω βουνά, και ενθαρρύνει τα παιδιά να πιάσουν, να παρατηρήσουν και να παίξουν. Ένα αντίγραφο της παραδοσιακής βάρκας των ψαράδων τα περιμένει μέσα στη μικρογραφία της λίμνης, ενώ την προσοχή τραβά η αναπαράσταση της πορείας του νερού απ’ τις κορυφές των βουνών στις διαφορετικές λίμνες της περιοχής.

11. Γιορτές με θέα στον Μυστρά

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 11

Η απόδραση στον Μυστρά είναι από μόνη της μια ιδιαίτερη εμπειρία – και με ορμητήριο τις «Κατοικίες Μαζαράκη» (2731020414) στο χωριό Πικουλιάνικα η ανάμνηση μένει αξέχαστη. Από τη γήινη ατμόσφαιρα του Σταχιού μέχρι την country style Ελιά, καθεμία από τις σουίτες έχει το δικό της διακοσμητικό ύφος, σε επιμέλεια της βραβευμένης σκηνογράφου Ελένης Μανωλοπούλου, ενώ το πρωινό έρχεται σε καλάθι στο δωμάτιο. Επιστρέφοντας από τη βόλτα με τα ποδήλατα του ξενώνα, στο καφέ & wine bar «Κορφές» οι ώρες κυλούν ευχάριστα με επιτραπέζια και βιβλία από τη βιβλιοθήκη.

12. Αγχολυτικός Πάρνωνας

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 12

Η γιορτή του κάστανου στην Καστάνιτσα μπορεί να στρέφει κάθε φθινόπωρο τους προβολείς στον Πάρνωνα, ωστόσο στα όρια των νομών Λακωνίας και Αρκαδίας το βουνό κρατά παραδοσιακά χαμηλό προφίλ. Ο Άγιος Πέτρος, το κεφαλοχώρι της περιοχής, είναι το πιο τουριστικό, ενώ τα Τζίτζινα, με λίγες αλλά εκλεκτές προτάσεις διαμονής και γεύσης, προσφέρονται για σοφιστικέ αναχωρητές. Ο πιο σύντομος δρόμος για να ανηφορίσετε στο βουνό είναι από την εθνική Τρίπολης-Σπάρτης, αν όμως έχετε διάθεση για περιήγηση μια πολύ όμορφη διαδρομή είναι αυτή που σας ανεβάζει από το Λεωνίδιο προς τον Κοσμά και τη Μονή της Παναγίας της Έλωνας, που ξεπροβάλλει κάτασπρη μες στον κόκκινο βράχο.

13. «Αρχοντικό Φιαμέγκου» με γαστριμαργικές ανησυχίες

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 13

Η χαρισματική ιδιοκτήτρια Μαίρη Φιαμέγκου υποδέχεται εδώ και χρόνια τους επισκέπτες της σαν φίλους, επιβλέποντας τα πάντα προσωπικά, από τη διακόσμηση των ατμοσφαιρικών σουιτών μέχρι τις περιποιήσεις στο χώρο ευεξίας. Φέτος έχουμε έναν ακόμη λόγο να διαβούμε την επιβλητική πύλη του ξενώνα «Αρχοντικό Φιαμέγκου» (2743091188) στα Μεσαία Τρίκαλα: το ολοκαίνουργιο ομώνυμο εστιατόριο, με σεφ τον Ηλία Μπαξάνη, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε στο «Ό,τι καλό» της Άνδρου. Στην ατμοσφαιρική ψηλοτάβανη αίθουσα με την υπέροχη θέα, την πέτρα και το ξύλο, παρελαύνουν σύγχρονα ελληνικά πιάτα, με έμφαση στα προϊόντα της περιοχής.

14. Νεανικά Καλάβρυτα

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 14

Από το πάρκο εκμάθησης σκι και σνόουμπορντ ειδικά για παιδιά, με τρισδιάστατα σχέδια και φιγούρες, μέχρι την παιδική χαρά με τσουλήθρες και τραμπάλες στα χιόνια, αλλά και τη διαρκή επίβλεψη από δασκάλους, παιδαγωγούς και ψυχολόγους, το χιο­νοδρομικό των Καλαβρύτων δεν σταματά να εμπλουτίζει τις παροχές για τους μικρούς χιονοδρόμους. Τα καινοτόμα πακέτα all inclusive ski προσφέρονται πλέον σε ποικίλους συνδυασμούς, καλύπτοντας κάθε budget. Όσο οι σκιέρ της παρέας καρβάρουν σε κάποιες από τις πίστες για κάθε γούστο και στο snow park, οι υπόλοιποι μπορείτε απολαύσετε τη βόλτα σας στο πάντα ζωντανό κέντρο των Καλαβρύτων ή να κάνετε μια εκδρομή προς το Μέγα Σπήλαιο, τη Μονή Αγίας Λαύρας και τη γραφική Ζαχλωρού.

15. Γκουρμέ ρεβεγιόν στη Μονεμβασιά

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 15

Must έχουν γίνει για τους επισκέπτες της ατμοσφαιρικής καστροπολιτείας τα υπέροχα ρεβεγιόν του «Χρυσόβουλου» (2732062022) στο κεντρικό στενό. Από το 2012 που άνοιξε, το all day bar & resto, που δανείζεται την πολυτελή μεσαιωνική ατμόσφαιρα του αδελφού «Moni Emvasis Luxury Suites», έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Μονεμβασιά. Στην ωραιότατη σάλα του με τη βεράντα πανοραμικής θέας μπορείς να πας από το πρωί για καφέ, κατά το μεσημεράκι για ωραία σνακ και ελαφριά εδέσματα, ενώ τα βράδια μπορείς να βάλεις τα καλά σου και να απολαύσεις τα εκλεκτά πιάτα του καταλόγου.

16. Γιορτές με φόντο το Μαίναλο

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 16

Από τα ξενοδοχεία που όρισαν το νέο πρόσωπο της boutique διαμονής στα ελληνικά βουνά, το «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» (2710235822) επιφυλάσσει γιορτές με άνεση, ατμόσφαιρα και θαλπωρή, σε ένα χωριό-πύλη της ορεινής Αρκαδίας, την Κάψια Μαντινείας, με τα έλατα να «πολιορκούν» τις πόρτες των σπιτιών. Πέρα από την άνεση και την αισθητική των χώρων, αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η προσωπική περιποίηση και το εξαιρετικό σέρβις, με την οικοδέσποινα Μαριάννα Καλτεζιώτη να επιβλέπει και την παραμικρή λεπτομέρεια της διαμονής σε αυτόν τον ξεχωριστό ξενώνα, με πυρήνα ένα αρχοντικό του 1860.

17. Τα καλύτερα προϊόντα των βουνών

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 17

Στην ορεινή Αρκαδία, για γλυκά και ζυμαρικά πηγαίνουμε στο «Παντοπωλείον εν Στεμνίτσα» στη Στεμνίτσα, στα «Φιλέματα Δημητσάνας» στην επαρχιακή οδό Καρκαλούς-Δημητσάνας, στην «Αρκαδιανή» στο Ψάρι και στο φούρνο «Η Αρκαδική Γεύση» στη Βλαχέρνα, και για ψαγμένα τυριά στο τυροκομείο του Κουρουνιώτη στο Ελληνικό. Στα Καλάβρυτα, θα βρούμε όλα σχεδόν τα τοπικά προϊόντα στο «Χελμός», ποικιλία τυριών στον «Τάγαρη», 15 είδη μελιού στο «Παντοπωλείο Μαρώση-Παλαιά Αγορά» και ζυμαρικά στο εργαστήρι της Παρασκευής Γούσα. Για τα περίφημα φασόλια Φενεού, στο σχετικό κατάστημα στον κεντρικό δρόμο της Ευρωστίνης στην ορεινή Κορινθία.

18. Επιστροφή στη Βυτίνα

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 18

Αν και ήταν η πρώτη που υποδέχτηκε τους επισκέπτες του σαββατοκύριακου, με τα μαγαζάκια που πωλούν φολκλόρ τουριστικά είδη να το αποδεικνύουν, η Βυτίνα είναι πάντα ένα «σιγουράκι» όταν θέλουμε να πιούμε καφέ σε μια ζωντανή πλατεία, να ρομαντζάρουμε με το έτερον ήμισυ ανάμεσα στις δεντροστοιχίες στο Δρόμο της Αγάπης, να χωθούμε στα δρομάκια παρατηρώντας τα σπίτια από ντόπιο μαύρο μάρμαρο. Κι όταν πεινάσουμε, καθόμαστε στα «Κόκκινα Πιθάρια» (2795022540) για τα ευφάνταστα πιά­τα του Παναγιώτη Μπουρτσουκλή και στην «Κληματαριά» (2795022226) για μαγειρευτά.

19. Με δύναμη από τη Δημητσάνα

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 19

Ρομαντικά χειμωνιάτικα weekends, εναλλακτικές εξορμήσεις στον Λούσιο και τον Αλφειό, οικογενειακές εκδρομές... Δύσκολα θα βρείτε κάποιο σενάριο εξόρμησης που δεν υλοποιείται στο όμορφο και καλοδιατηρημένο χωριό της ορεινής Αρκαδίας. Με τα ψηλά πέτρινα πυργόσπιτά της απλωμένα σε δύο αντικριστούς λόφους, η Δημητσάνα υπόσχεται γαλήνιους περιπάτους σε λιθόστρωτα καλντερίμια, ξεκούραση σε ορισμένους από τους πιο περιποιημένους ξενώνες της ευρύτερης περιοχής και νόστιμες γεύσεις. Εκ των ων ουκ άνευ, η επίσκεψη στο εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης λίγο έξω από το χωριό. Καθώς ακολουθείτε τη ροή του νερού από τον αλευρόμυλο προς το βυρσοδεψείο και τον μπαρουτόμυλο, η προβιομηχανική τεχνολογία της Αρκαδίας ζωντανεύει γλαφυρά.

20. Η Δόξα στις δόξες της

Πελοπόννησος: 20 winter must do - εικόνα 20

Στις όχθες της τεχνητής λίμνης Δόξας έχουμε απολαύσει από πικνίκ της τελευταίας στιγμής μέχρι ρετρό ποδηλατάδες. Εκείνη μας έχει υποδεχτεί σχεδόν πάντα ατάραχη, με περήφανα δέντρα να καθρεφτίζονται στα εκτυφλωτικά νερά της. Στη στενή λωρίδα γης που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο κέντρο της, τα σαββατοκύριακα θα βρείτε πάγκους με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου για γλυκό τριαντάφυλλο. Από τη Δόξα ξεκινάει επίσης μονοπάτι που περνάει από το ξωκλήσι του Αϊ-Νικόλα και σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ντουρντουβάνας. Ολοκληρώστε με κοκκινιστό μοσχαράκι και δικά τους τυριά στον «Μιχάλη» (2747041183), στο δρόμο από Αρχαία Φενεό προς Λυκούρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.