Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο

Εξωτικό τιρκουάζ, αψεγάδιαστες παραλίες, γαλήνια τοπία σπαρμένα με αρχαία ελαιόδεντρα και αμέτρητα κυπαρίσσια.

Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο

Εξωτικό τιρκουάζ, αψεγάδιαστες παραλίες, γαλήνια τοπία σπαρμένα με αρχαία ελαιόδεντρα και αμέτρητα κυπαρίσσια. Από τα Διαπόντια νησιά μέχρι τη Ζάκυνθο, ακολουθούν 4 χωριά-καταφύγια χαλάρωσης για λάτρεις της παράδοσης, της απομόνωσης, αλλά και του ήπιου κοσμοπολιτισμού. Από τον Μίλτο Μιχαλά

Άμμος, Οθωνοί

Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο - εικόνα 1

Προφίλ Στο μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά, στη βορειοδυτική εσχατιά της χώρας, έρχεσαι για δια­κοπή από τα πάντα. Το καραβάκι από την Κέρκυρα σε αφήνει στον Άμμο, ένα μικρό όρμο. Παλιά πετρόχτιστα σπιτάκια, σκιερές κληματαριές, αρχαία ελαιόδεντρα, διαυγή νερά.

Must do Εξορμήσεις με βάρκα στην εντυπωσιακή παραλία Άσπρη Άμμος και στην κοντινή Σπηλιά της Καλυψούς, κολύμπι και διαλογισμό με καταπράσινο φόντο στον όρμο Φύκι, πεζοπορία στα μονοπάτια που οδηγούν σε ξεχασμένους στο χρόνο οικισμούς.

Φαγητό Στο «New York» (2663071581) θα τιμήσετε τα σουβλάκια, στον «Καπρόκιο» τα μαγειρευτά της κυρίας Μαριέττας, ενώ στο «Locanda Dei Sogni» (2663072130) αστακομακαρονάδα.

Διαμονή Στα απλά στούντιο με μικρή κουζίνα του ξενοδοχείου «Καλυψώ» (2663071578, από € 40) ή στις ευρύχωρες βίλες και στα διαμερίσματα του «Antonis Apartments», που διαθέτει και εστιατόριο (2663079002, από € 30).

Εξάνθεια, Λευκάδα

Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο - εικόνα 2

Προφίλ Το όμορφο κεφαλοχώρι της Λευκάδας, αμφιθεατρικά χτισμένο στο βουνό της Ελάτης, έχει πιστούς φίλους που λατρεύουν την απίστευτη θέα στο Ιόνιο που προσφέρει από υψόμετρο 600 μέτρων, το καλό φαγητό, το γνήσιο παραδοσιακό χρώμα και το πράσινο.

Must do Εξόρμηση στη δυτική ακτή με τις παραλίες-σταρ του νησιού (Πευκούλια, Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι - φωτό), διάλειμμα από τις βουτιές για ξεκούραση στις δροσερές πλατείες των ορεινών χωριών Καρυά και Εγκλουβή, βόλτα μέχρι το φαράγγι του Δημοσάρη με τους μικρούς καταρράκτες.

Φαγητό Στη φημισμένη «Ράχη» (2645099439) σε μια φανταστική βεράντα. Στην πόλη της Λευκάδας, πιάστε τραπέζι στη «Φρύνη στο Μώλο» (2645024879) για νόστιμα τοπικά πιάτα.

Διαμονή Στα διαμερίσματα «Amalia Apartments», ιδανικά για οικογένειες και παρέες (2645099355, από € 150) και στα «Sunset View Studios» (6947726724, από € 75). Αλλιώς, στον Δρυμώνα, στις «Panorama Villas» (6981096953, από € 60).

Άγιος Νικόλαος Βολιμών, Ζάκυνθος

Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο - εικόνα 3

Προφίλ Στο βόρειο τμήμα του νησιού, 30 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου, ο μικρός κόλπος του Αγίου Νικολάου, με το γραφικό λιμανάκι του και μια βοτσαλωτή παραλία με βαθιά και πεντακάθαρα νερά, προσελκύει σκαφάτους και όσους αναζητούν την «άλλη» Ζάκυνθο.

Must do Βουτιά στις Γαλάζιες Σπηλιές (φωτό) και στο διάσημο Ναυάγιο. Βόλτα στο χωριό των Βολιμών με την ορεινή αρχιτεκτονική και τις παλιές εκκλησίες, κολύμπι στις κοντινές παραλίες Ξύγκια και Μακρύς Γιαλός και φυσιολατρική επίσκεψη στο Πέτρινο Πάρκο Ασκός.

Φαγητό Στο «Nobelos Bio Restaurant», για ψάρι κατευθείαν από τα δίχτυα και κλασικά ζακυνθινά μαγειρευτά (2695031400). Στον «Παλιό Ανεμόμυλο», στον Ασκό, με δικά τους κηπευιτικά και ωραία θέα (2695031555).

Διαμονή Στις σουίτες του «Nobelos» (από € 150), στις παραδοσιακές κατοικίες «Orfos Villas», ή στα λιτά διαμερίσματα «Πανόραμα» 300 μ. από την παραλία (6997047505, από € 40).

Λογγός, Παξοί

Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο - εικόνα 4

Προφίλ Το μικρότερο χωριό των Παξών, στο μυχό ενός κόλπου πνιγμένου στις ελιές και στα πεύκα, 5 χλμ. από τον Γάιο. Ένα λιμανάκι-κούκλα, παραδοσιακή επτανησιώτικη αρχιτεκτονική, ωραίες ταβέρνες, χαλαρά μπαράκια κι ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στην άκρη.

Must do Νοικιάστε βάρκα για να επισκεφθείτε τους Αντίπαξους με τις εξωτικές παραλίες Βουτούμι και Βρίκα. Κοντά στον Λογγό θα κολυμπήσετε στο Λεβρεχιό, στο Κηπιάδι και στο Μαρμάρι. Από τις ταβέρνες του Λογγού σημειώστε τον «Βασίλη» (2662031587) και τον «Γιο» (2662031735), για φρέσκα ψάρια και κερκυραϊκές συνταγές. Το βράδυ ποτάκι στο «Roxi Bar», αλλά και βόλτα για δείπνο στον Γάιο, την πρωτεύουσα του νησιού.

Ιόνιο εμπιστευτικό: 4 χωριά όνειρο - εικόνα 5
«Ο Μπίρος» στα Μπογδανάτικα

Φαγητό Στα οπωσδήποτε η πανέμορφη γαστροταβέρνα «Ο Μπίρος», στα Μπογδανάτικα όπου η κουζίνα ψάχνεται και δημιουργεί νοστιμιές που κινούνται ανάμεσα στο πολύ καλοφτιαγμένο κλασικό (ωραιότατοι ντολμάδες αυγολέμονο, φανταστικά ψητό-μαρινάτο κοτόπουλο, σούπερ μελωμένο αρνάκι στον ξυλόφουρνο) και σε έξυπνες ιδέες σαν τα δροσερά κολοκυθάκια μαριναρισμένα σε λαδολέμονο και μυρωδικά, το ζουμερό λαβράκι στη λαδόκολλα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ή το Black Angus flank steak με αφρό αλατιού και τις ονομαστές τριπλοτηγανισμένες πατάτες του «Μπίρου».

Διαμονή Στα όμορφα δωμάτια του «Zakspitaki» (2662031243, από € 140), στο συγκρότημα «Glyfada Beach Villas» (2662031769, από € 107) ή στα φροντισμένα διαμερίσματα «Toni & Mia» (6973400245, από € 70).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.