Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου

Απλή και απόκοσμη, η Νίσυρος σου δίνει το χώρο και το χρόνο να νιώσεις ότι κάνεις διακοπές στις οποίες η απόλαυση κρύβεται στα μικρά πράγματα και τα δώρα της φύσης.

Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου

Απλή και απόκοσμη, η Νίσυρος σου δίνει το χώρο και το χρόνο να νιώσεις ότι κάνεις διακοπές στις οποίες η απόλαυση κρύβεται στα μικρά πράγματα και τα δώρα της φύσης.

Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου - εικόνα 1
Θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Εδώ την απόλαυση ξεκλειδώνουν η ομορφιά του ηφαιστείου της, τα ζεστά ιαματικά της νερά, τα πετρώματα που στολίζουν με υφές και χρώματα τις πλαγιές της, οι σκουρόχρωμες απομονωμένες ακρογιαλιές της, οι κατάφυτες διαδρομές και τα μονοπάτια της, τα χωριά-στολίδια της ενδοχώρας.

Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου - εικόνα 2
Το Μανδράκι είναι ο πιο ζωντανός οικισμός. © Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Προμήνυμα της ραστώνης που θα χαρακτήριζε την παραμονή μας η επίσκεψη στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά. Ένα μοναδικό διατηρητέο κτίριο του 1885, το οποίο, αν και φέρει τα σημάδια του χρόνου, αποπνέει ακόμη την κομψότητα μιας άλλης εποχής και τον αέρα του κοσμικού θερέτρου που ήταν κάποτε. Εκεί, αφού επωφεληθήκαμε από τις ιαματικές ιδιότητες των υδροθειούχων νερών, καθίσαμε στο γραφικό εστιατόριο των εγκαταστάσεων και με φαγητό, κρασί και θέα τη θάλασσα μας πήρε η νύχτα.

Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου - εικόνα 3
Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακές γεύσεις κυριαρχούν στα ταβερνάκια.

Κάπως έτσι χαλαρά και ράθυμα πέρασαν οι δια­κοπές στη Νίσυρο και, χωρίς να το επιδιώκουμε, η κάθε μας μέρα γέμιζε με κάτι ιδιαίτερο. Όπως οι βουτιές από το λιμανάκι στο Αυλάκι που θύμιζαν παιδικές διακοπές και το ηλιοβασίλεμα μέσα από την πισίνα με τα ιαματικά νερά στο ρετρό ξενοδοχείο «Haritos» στο Μανδράκι.

Ή το πανηγύρι της Παναγιάς Κυράς με τους χορούς και το χυλωμένο κριθαράκι και ο ύπνος κάτω απ’ τα άστρα στην παραλία της Παχιάς Άμμου. Ή τα μαγειρευτά της «Όασης» στην παραλία Λυές πριν από την Παχιά Άμμο, το κατσικάκι καπαμάς στον «Ανδριώτη» στα Νικιά, τα παραδοσιακά τηγανητά στο «Μπαλκόνι του Εμπορειού» στο ομώνυμο χωριό.

Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου - εικόνα 4
Η γραφική πλατεία στα Νικιά

Αλλά και το αυθόρμητο­ γλέντι στην Πόρτα, την πλατεία των Νικιών, με μόνο όργανο ένα moog synthesizer που έπαιζε ο γλυκύτατος ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του, και η θεϊκή σκορδαλιά με αμύγδαλο της Μαρίας στην ταβέρνα «Πλατεία». Το σίγουρο είναι πως στη Νίσυρο, ακόμη κι αν πας με αντάρα, φεύγεις ήρεμος. Ίσως δεν είναι τυχαίο που το μοναδικό κατοικήσιμο σπίτι στον εγκαταλελειμμένο παραθαλάσσιο οικισμό Αυλάκι ο ιδιοκτήτης του το ονόμασε «Γαλήνη»!

Πού να μείνετε

Νίσυρος: η ήρεμη δύναμη του Αιγαίου - εικόνα 5
Τα ατμοσφαιρικά διαμερίσματα του «Sterna Nisyros Residences».

Sterna Nisyros Residences (Εμπορειός, από € 200) Ιδιαίτερες κατοικίες, εντός του μεσαιωνικού κάστρου, για διαμονή με στιλ και καλλιτεχνικά ερεθίσματα. Διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι καλλιτεχνικά residencies.

Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά (Μανδράκι, από € 20) Μια σχεδόν κινηματογραφική εμπειρία εποχής.

Mammis Apartments (Πάλοι, από € 35) Απλά και νοικοκυρεμένα διαμερίσματα στο παραθαλάσσιο χωριό.

Τα Λιοτρίδια (Μανδράκι, από € 100) Δύο αναστυλωμένα, πετρόχτιστα ελαιοτριβεία, με το κύμα να σκάει μπροστά τους, μετατράπηκαν σε γοητευτικές σουίτες στον όροφο και σε μουσικό cafe/εκθεσιακό χώρο στο ισόγειο.

Θεώνη Δρακοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.