25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε λίγο το Πάσχα, ωστόσο το επερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς λέμε να... απεργήσουμε σε κάποιο βουνό, σε κάποια θάλασσα ή σε κάποιο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο.

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε λίγο το Πάσχα, ωστόσο το επερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς λέμε να... απεργήσουμε σε κάποιο βουνό, σε κάποια θάλασσα ή σε κάποιο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο.

Check in first

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 1
«Belvedere», Μύκονος

Με το δεξί δείχνει να ξεκινά η σεζόν, κρίνοντας από τις πρώτες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις. Στο Καστρί της Μάνης, μιαν­ ανάσα από τον παραδοσιακό οικισμό της Βάθειας, ένας έρημος μανιάτικος πύργος του 19ου αι. μεταμορφώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα στον ξενώνα Tainaron Blue Retreat (2733300461), με ανοιχτό ορίζοντα και θέα στη θάλασσα και την ενδοχώρα. Σε ένα νεοκλασικό του 1890 στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, στο οποίο «συγκατοικεί» με το ομώνυμο και άκρως δημοφιλές bar-restaurant, το 3Sixty Hotel (2752500501) διαθέτει επτά πολυτελείς σουίτες που συνδυάζουν τα σύγχρονα με τα αντικέ στοιχεία. Λίγο πριν από το Πάσχα άνοιξε το «Ikos Oceania» στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, την Πρωτομαγιά ανοίγει εκτός απροόπτου το «Ikos Olivia» στη Γερακινή – πρόκειται για τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου brand Ikos Resorts (2373095100), με premium all inclusive φιλοσοφία, όλες τις πιθανές παροχές κι έμφαση στη γαστρονομία. Σε πολύ καλή φόρμα βρήκαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μας τον ολοκαίνουργιο boutique ξενώνα Kokkini Porta Rossa (2241075114), δίπλα στην Πύλη του Αγίου Ιωάννη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Για λίγο ακόμη στα βουνά

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 2
«Porto Kea Suites», Τζια

Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνει το Πήλιο ιδανική επιλογή. Σε προνομιακό σημείο πάνω στην παραλία της Καλλιφτέρης στην Άφησσο, το boutique seaside lodge 6 Κλειδιά (2423033720) μόλις άνοιξε τις πύλες του για φέτος μαζί με το ομώνυμο εστιατόριο, το οποίο διακρίθηκε εκ νέου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Με εξαιρετική θέα στην παραλία Παπά Νερό και πλήρως ανανεωμένο μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του, το συγκρότημα Agapitos Villas & Guesthouses (2426031005) στο Μούρεσι ποντάρει και στο γαστρονομικό κομμάτι με το εστιατόριο «Εl». Μια εκδρομή (ακόμη και αστραπή) στην ορεινή Κορινθία είναι πάντα ψηλά στις προτιμήσεις μας. Από τις πιο καινούργιες αφίξεις στην περιοχή είναι το Αρμονία Boutique Hotel (2747022475), με μόλις τέσσερα άνετα δωμάτια και μια περίκλειστη ατμοσφαιρική αυλή σε αναστυλωμένο αρχοντικό του 1870 στο χωριό Κεφαλάρι. Από την άλλη πλευρά του βουνού, στο υψηλότερο σημείο των Άνω Τρικάλων, το συγκρότημα πολυτελών φινλανδικών σαλέ The Grand Chalet (6937333993) χαρίζει υπέροχη θέα και ησυχία, ενώ το πρωινό σερβίρεται στο χώρο σας.

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 3
«3Sixty Hotel», Ναύπλιο

Λίγα χιλιόμετρα πριν από το Καρπενήσι, με το Βελούχι στο φόντο, η Oniropetra (2237021112) απλώνεται αμφιθεατρικά μέχρι τις όχθες του ποταμού Βρούτου με σουίτες διαφόρων τύπων, κομψό cafe κι εστιατόριο, φινλανδική σάουνα αλλά και οργανωμένο παιδότοπο. Σε ήσυχο σημείο­ πάνω από το χωριό Κλαυσί, ο περιποιημένος ξενώνας πρόσφατης εσοδείας Μαγεμένο Βουνό (2237021327) υπόσχεται­ προσωπική φιλοξενία σε πέντε σουίτες και διαμερίσματα όπου πρωταγωνιστούν η πέτρα, το ξύλο και... οι ήχοι του ποταμού και των πουλιών. Στο ήσυχο χωριό Κρυονέρια της ορεινής Ναυπακτίας, στην άκρη μιας χαράδρας με υπέροχη θέα, το καινούργιο συγκρότημα Omalia Village (2634048000) αποτελείται από 18 αυτόνομα διαμερίσματα, μοιρασμένα σε εννιά πέτρινα σπίτια, ενώ το κεντρικό κτίριο διαθέτει εστιατόριο, cafe κ.λπ.

Στα παράλια της Πελοποννήσου

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 4
«El», «Agapitos Villas & Guesthouses», Πήλιο

Πραγματικά ανεξάντλητη, η ακτογραμμή της Πελοποννήσου προσφέρεται για ποικίλα σενάρια αποδράσεων. Ξανανιωμένο βρήκαμε κατά την τελευταία μας επίσκεψη τόσο το Ξυλόκαστρο με την όμορφη περαντζάδα όσο και το κλασικό ξενοδοχείο Arion (2743022230) στο τέρμα της, το οποίο αποπνέει μοντέρνα ζεστασιά μετά την πρόσφατη εκ βάθρων ανακαίνισή του. Πάνω στο κεντρικό στενό του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι σουίτες του Moni Emvasis (2732062122) συνδυάζουν επιτυχημένα τη μεσαιωνική αύρα με το σύγχρονο ντιζάιν, ενώ εξίσου υπέροχη θέα στο Μυρτώο και ανανεωμένο μενού διαθέτει το αδελφό all day resto «Χρυσόβουλο». Αν, πάλι, το σενάριο γράφει Ηλεία, στο λόφο πάνω από το Κατάκολο, το Orizontes View (2621041781) στήνει boutique σκηνικό και το μάτι αφήνεται να ταξιδέψει πάνω από το γραφικό λιμανάκι προς τον κόλπο της Κυπαρισσίας και την απεραντοσύνη του Ιονίου. Μην ξεχαστείτε, η αρχαία Ολυμπία δεν απέχει παρά ένα εικοσάλεπτο.

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 5
«Ikos Oceania», Χαλκιδική

Κατηφορίζοντας προς τη Μάνη, ανάμεσα στα νερά του κόλπου του Οιτύλου και στις βραχώδεις απολήξεις του Ταϋγέτου, το boutique συγκρότημα Πέτρα και Φως (2733054050) προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας η οποία αγκαλιάζει τόσο τη γαστρονομία όσο και τις περιποιήσεις spa. Λίγο έξω από το Γύθειο, σε μια τοποθεσία ιδανική για διαδρομές στη Μάνη και τη Λακωνία, το Ακταίον Resort (2733029114) απλώνεται σε κεντρικό κτίριο και bungalows μέσα σε περιποιημένους κήπους, φτάνοντας μέχρι την παραλία της Σελινίτσας. Επιμένοντας στον Λακωνικό Κόλπο, μια value for money επιλογή αποτελεί το Kotronas Bay Bungalows (2733021340), μέσα σε ολάνθιστους κήπους στα 50 μ. από την παραλία του Κότρωνα, ενώ το αδελφό εστιατόριο «Γεύσεις Εν Πλω» έχει τη φροντίδα της δεινής μαγείρισσας Μαίρης Παναγάκου και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Βουρ... στο νησί!

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 6
«Orizontes View», Κατάκολο

Όσοι μπορούμε να φύγουμε από Πέμπτη, καθώς τα πλοία δεν θα ταξιδέψουν την Παρασκευή, στρέφουμε το βλέμμα στα νησιά. Για ακόμη μία πολύ δυνατή σεζόν­ ετοιμάζεται το The Skiathos Palace Hotel (2427049700), το εμβληματικό ξενοδοχείο της Σκιάθου με την ωραιότερη θέα στις διάσημες Κουκουναριές και τις διαρκείς ανανεώσεις που το κρατάνε σταθερά στην πρώτη γραμμή. Και οι Κυκλάδες όμως μπαίνουν στη χρυσή εποχή τους. Σταθερή αξία στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου είναι το Belvedere (2289025122) μαζί με το ομώνυμο εστιατόριο αλλά και το «Matsuhisa Mykonos», το οποίο απέσπασε και φέτος Χρυσό Σκούφο. Η πολυτέλεια και ο υποδειγματικός συνδυασμός ντιζαϊνάτου μινιμαλισμού και κυκλαδίτικης αισθητικής είναι τα χαρακτηριστικά του Bill & Coo Suites and Lounge (2289026292), με το υπέροχο ντεκ και το επίσης βραβευμένο ομώνυμο εστιατόριο, που εποπτεύει την παραλία της Μεγάλης Άμμου. Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην Πάρο, το Naoussa Hills (2284055022) βρίσκεται σε ήσυχο σημείο της Νάουσας, με προσεγμένα δωμάτια σε μοντέρνο κυκλαδίτικο στιλ, εντυπωσιακή πισίνα, ένα νέο εστιατόριο και τον ιδιοκτήτη Νέστορα Ζέκα διαρκώς παρόντα να φροντίζει για ό,τι χρειαστείτε. Σε απόσταση αναπνοής από το ναό του Ποσειδώνα στην Τήνο, το ανανεωμένο Τήνος Beach (2283022626) «ακουμπά» πάνω στη θαυμάσια αμμουδιά στα Κιόνια με νέες παροχές και άνετα δωμάτια δια­φόρων τύπων, από τα οποία ξεχωρίζουν τα μοντέρνα «Aegean».

25 σενάρια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - εικόνα 7
«6 Κλειδιά», Πήλιο

Πάνω στη μεγάλη αμμουδιά της Κορησσίας στην Τζια, καθ’ οδόν προς το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι, το Porto Kea Suites (2288022870) αποπνέει μια resort γοητεία, με τις σουίτες του μοιρασμένες σε πετρόκτιστα χαμηλά κτίρια μέσα σε καταπράσινους κήπους και ποικιλία παροχών. Είστε για Εύβοια; Στην άκρη του πανέμορφου χωριού Λίμνη, το Kaminos Resort (2227031000) είναι ένα πολύ όμορφο all suites ξενοδοχείο στη θάλασσα, με κομψά­ λιτή διακοσμητική άποψη και μια υποδειγματικά ανακαινισμένη πέτρινη καμινάδα στο φόντο. Σε ήσυχο σημείο στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας, που απέχει περίπου μισή ώρα από την Αιδηψό, το Altamar (2226041437) διαθέτει δωμάτια μοντέρνου ύφους σε απαλά χρώματα, εστιατόριο και πισίνα, ενώ από το γραφικό λιμανάκι ξεκινούν τα καλοκαίρια καραβάκια για ημερήσιες εκδρομές στις Σποράδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.