Καλάβρυτα: το σκι της μονοήμερης

Με το χιόνι να μας καλεί, το πιο ζωντανό χιονοδρομικό της Πελοποννήσου έχει βάλει τα καλά του και αποτελεί ικανό μαγνήτη για εύκολα weekend, ή ακόμη και μονοήμερη.

Καλάβρυτα: το σκι της μονοήμερης

Με το χιόνι να μας καλεί, το πιο ζωντανό χιονοδρομικό της Πελοποννήσου έχει βάλει τα καλά του και αποτελεί ικανό μαγνήτη για εύκολα weekend, ή ακόμη και μονοήμερη.

Καλάβρυτα: το σκι της μονοήμερης - εικόνα 1

Με όλο αυτό το χιόνι ακόμη και μες στην πόλη, ξυπνήσατε με διάθεση να λιώσετε πέδιλα­, να κάνετε βόλτα σε ζωντανές περαντζάδες, να χαλαρώσετε μετά για παϊδάκια σε κλασικά κουτούκια αλλά και να πιείτε τα ποτάκια σας μέχρι αργά; Δεν σας αδικούμε! Τα Καλάβρυτα, αγαπημένο ski resort της νεολαίας ακόμη και για μονοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα, κρατάνε σταθερά τα σκήπτρα της ορεινής διασκέδασης με έξυπνα πακέτα διαμονής και σκι που ενισχύονται κάθε χρόνο και δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτείτε για να το τολμήσετε.

Καλάβρυτα: το σκι της μονοήμερης - εικόνα 2
«Χύμα»

Βρήκαμε το χιονοδρομικό ανανεωμένο­ με νέες υπηρεσίες, όπως ο ολοκαίνουργιος παιδό­τοπος δίπλα στο κάτω σαλέ, όπου εξειδικευμένοι παιδαγωγοί προσφέρουν δημιουργική­ απασχόληση σε παιδιά μέχρι 12 ετών, ενώ επιλεγμένες αφίξεις από επιχειρηματίες νέας γενιάς ανανεώνουν το υπάρχον σκηνικό. Ξεχωρίσαμε το γλυκύτατο μεζεδοπωλείο «Χύμα» χαμηλά στον κεντρικό πεζόδρομο του «αναχωρητή» Μαρίνου Ντούνη, με χειροποίητη­ sui generis ατμόσφαιρα κι ευφάνταστα πιάτα, τα οποία ταιριάζουν με το ορεινό σκηνικό, όπως ­κότσι μελωμένο στη γάστρα με ξινολάχανο και πατατοσαλάτα. Μια ωραία ιδέα αν δεν είστε του σκι είναι οι βόλτες με τα άλογα του Νικόλα Ιντζόγλου, τα οποία σκαρφαλώνουν από δασικούς δρόμους στις πλαγιές του Χελμού προς τη θέση Βραχνή, εξασφαλίζοντας πότε φανταστική θέα και πότε απόλυτη ησυχία, αλλά πάντα με τη συνοδεία του Νικόλα, που ασχολείται από μικρός με τα άλογα (2692083211).

Για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις που χάσαμε­ με τόσο action, επιλέγουμε είτε τη must σαλάτα με ντομάτα, κρεμμύδι, πάστα ελιάς και αρμούζι, δηλαδή στραγγιστό γιαούρτι με φέτα Καλαβρύτων, και τον κόκορα ιδίας εκτροφής της ιστορικής ταβέρνας «Βαρβιτσιώτης», είτε μαγειρευτά και σούπες στο «Σπιτικό», είτε μοσχαρόσουπα και κεμπάπ­ στην «Αυλή Μας», είτε μαστόρικα ψημένα κρεατικά στον «Χαραλαμπά» ή στη «Χωριάτικη Ταβέρνα» του Σκεπαστού, σε απόσταση 3 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Το σούρουπο μας βρίσκει κλασικά στο ανανεωμένο κέντρο τους για ποτάκι στο «Mood» ή το μικροσκοπικό «Σκηνικό», αμφότερα ψηλά στον πεζόδρομο, και για deli shopping στον Χελμό, στον Τάγαρη (για μεγάλη ποικιλία τυριών), στο Παντοπωλείο Μαρώση - Παλαιά Αγορά (για 15 είδη μελιού) και στο εργαστήρι της Παρασκευής Γούσα (για ζυμαρικά).

Καλάβρυτα: το σκι της μονοήμερης - εικόνα 3
Βόλτες στα καλντερίμια της Αγίας Βαρβάρας.

Αν έχετε όρεξη για αυτοκινητάδα στα κοντινά χωριά, αξίζει να περάσετε από τη χωμένη βαθιά στο φαράγγι Ζαχλωρού, που μοιάζει ξεχασμένη στο χρόνο – για φαγητό προτείνουμε το νοσταλγικό «Ρομάντζο». Στην Αγία Βαρβάρα, πατρίδα των διάσημων Βαρβαριτών μαστόρων της πέτρας, θα χαζέψετε με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τους πύργους του Θεοχαρόπουλου­ και του Αργυριάδη. Και αν χορτάσατε το χιόνι­ στις πίστες, τραβήξτε νοτιοδυτικά προς τους Άνω και Κάτω Λουσούς. Πρόκειται για δύο χωριουδάκια από άλλη εποχή, πάνω σε σχεδόν δύο αντικριστούς λόφους. πιο γραφικούς θα βρείτε τους Κάτω Λουσούς με τον επιβλητικό κοκκινωπό πύργο της ιστορικής οικογένειας Πετμεζά.

Καλάβρυτα: το σκι της μονοήμερης - εικόνα 4
Λίμνη Τσιβλού

Στην πνιγμένη στα έλατα Ζαρούχλα με τα όμορφα πέτρινα σπίτια, η οποία αποτελεί αυτόνομο προορισμό (δυστυχώς, η υπέροχη διαδρομή που συνδέει τα δύο χωριά για... μικροπολιτικούς λόγους δεν εκχιονίζεται όσο συχνά πρέπει), θα νιώσετε­ ότι βρίσκεστε στην καρδιά του δάσους. Τα σοφιστικέ στέκια για καφέ ή ποτό θα σας κρατήσουν εδώ για ώρες, ωστόσο οι προτάσεις για δια­δρομές είναι ικανό αντίβαρο για να σας σηκώσουν από τη θέση σας. Πρώτη και καλύτερη η Λίμνη Τσιβλού με τα βαθιά μπλε νερά και τα πεύκα, τα έλατα και τους βράχινους όγκους να την αγκαλιάζουν. Για φαγητό προτείνουμε αρωματική χορτόπιτα και αρνάκι γκιούλμπασι στον «Μαχαίρα». Αν ακολουθήσετε τις παρακάμψεις προς Ύδατα Στυγός - Καστράκι - Πηγή Γκόλφως μετά το χωριό Σόλο, οδηγώντας δίπλα στο Μαυρονέρι (το «αθάνατο νερό»), θα φτάσετε σε έναν ειδυλλιακό χώρο αναψυχής στο Καστράκι, δίπλα στο ποτάμι, αλλά και σε ένα βαθύσκιωτο δάσος, όπου έδιναν –λέει– τα ραντεβού τους ο Τάσος με την Γκόλφω!

Πού να μείνετε

Ξενώνας Φαναρά Σε νέα χέρια, ο διαχρονικός ξενώνας έχει ανανεωθεί και ανακαινιστεί και αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην περιοχή.
Chalet Azania’s Αυτοεξυπηρετούμενα σαλέ σε δίδυμα κτίρια με φοβερή θέα στο δρόμο προς το χιονοδρομικό.
Styga Mountain Resort Επιβλητικό συγκρότημα στο πιο ψηλό σημείο του χωριού, με ευρύχωρα δωμάτια και πολλές γωνιές χαλάρωσης.
Timber Land Cabins Πέντε πέτρινες κατοικίες, φροντισμένες και διακοσμημένες σε English country style, πάνω στο ρέμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.