10 ξενοδοχεία για Valentine break

Ψάξαμε και βρήκαμε ιδιαίτερες προτάσεις για ρομαντικά ταξιδάκια 48 ωρών από την Αθήνα.

10 ξενοδοχεία για Valentine break

Για τον έρωτά μας σίγουρα θα φτάναμε μακριά, για την γιορτή των ερωτευμένων που πλησιάζει, όμως, λέμε να μην απομακρυνθούμε και πολύ από την πρωτεύουσα, οπότε ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για ρομαντικά ταξιδάκια με μπάτζετ 48 ωρών.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 1

Στα ζωντανά όλο το χρόνο παράλια του Κορινθιακού, το Alkyon Resort Hotel & Spa στο Βραχάτι δεν είναι μόνο ένα από τα πιο κοντινά στην Αθήνα resort, αλλά και το πιο «ερωτοχτυπημένο»: εδώ ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται όλο το μήνα με το πακέτο Be my Valentine, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή σε Junior Suite, ημιδιατροφή, καλωσόρισμα με σοκολατάκια και μπουκάλι κρασί, θεραπεία 30' στο spa κ.α.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 2

Είστε σε πιο... βουνίσιο mood; Τα Τρίκαλα της ορεινής Κορινθίας είναι διαχρονικά προορισμός για δύο και το ξενοδοχειακό τους οπλοστάσιο το αποδεικνύει περίτρανα. Αγναντεύοντας τη μοναδική θέα από την κορυφή των Άνω Τρικάλων, τα σαλέ του συγκροτήματος Le Grand Chalet (6937333993) παντρεύουν την πολυτέλεια με το καλό γούστο.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 3

Ακόμα ένα γοητευτικό συγκρότημα με φινλανδικά σαλέ είναι το Υάδες Mountain Resort, χτισμένο αμφιθεατρικά στις παρυφές των Κάτω Τρικάλων σε όμορφα διαμορφωμένη έκταση με πολλά αρωματικά φυτά και θέα στον Κορινθιακό και τις βουνοκορφές της Ζήριας.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 4

Για όσους προτιμούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων, ο ξενώνας Μαυραγανέικο στεγάζεται σε ένα αρχοντικό των Μεσαίων Τρικάλων, αναστηλωμένο με φροντίδα και μοντέρνα διάθεση, με έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, δρύινα πατώματα, απαλό μοβ και λευκό χρώμα στις στόφες και ζωγραφιστά μοτίβα.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 5

Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς έχει οπωσδήποτε τη ρομαντική αύρα που χρειάζεται μια απόδραση όπως αυτή, αλλά και την ιδανική πρόταση διαμονής που θα την απογειώσει. Οι 3 πολυτελείς σουίτες Moni Emvasis συνδυάζουν τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με τα επώνυμα έπιπλα κορυφαίων οίκων του εξωτερικού, ενώ αν δεν κάνετε τα λίγα βήματα μέχρι το αδελφό εστιατόριο «Χρυσόβουλο», υπάρχει δυνατότητα για private dining στο χώρο σας.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 6

Κλασική επιλογή για ζευγάρια και όχι μόνο, το Ναύπλιο διαθέτει στο πανέμορφο κέντρο του δύο πολύ αξιόλογα ξενοδοχεία. Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος, το Ilion Traditional Hotel στεγάζεται σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας του 1600 και παλιά κατοικία του πρώτου δημάρχου της πόλης, με μεγάλα δωμάτια διακοσμημένα με αντίκες. Το Δίας, στο παλιό αρχοντικό του Υψηλάντη, θα σας κοιμίσει σε άνετα κρεβάτια με μεταξωτά σεντόνια, ενώ από το πρωινό δεν λείπουν οι χειροποίητες πινελιές.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 7

Οι λάτρεις των πρόσφατων αφίξεων μπορείτε ακόμα να τσεκάρετε το Oniropetra λίγα χιλιόμετρα πριν το Καρπενήσι. Με φόντο το χιονισμένο Βελούχι το συγκρότημα κατεβαίνει αμφιθεατρικά μέχρι τις όχθες του ποταμού Βρούτου και απλώνεται σε 3 κτίρια με σουίτες διαφόρων τύπων. Στα συν η φινλανδική σάουνα που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο ποτάμι, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εστιατόριο αλλά και παιδότοπο με επίβλεψη από παιδαγωγό, σε περίπτωση που ταξίδεψετε μετά τέκνων.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 8

Το Omalia Village ατενίζει το απόλυτο πράσινο της ορεινής Ναυπακτίας, από την άκρη του άγνωστου στους πολλούς χωριό Κρυονέρια που απέχει 15 χλμ. από το κεφαλοχώρι της Άνω Χώρας. Τα αυτόνομα διαμερίσματα δύο τύπων μοιράζονται σε πετρόκτιστα σπιτάκια, ενώ η καρδιά του συγκροτήματος χτυπά στο κεντρικό κτίριο με το εστιατόριο και τα υπόλοιπα κομφόρ.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 9

Στις Ροβιές της Εύβοιας, ο γλυκός ξενώνας Το Ρόδι απλώνεται μέσα σε ωραίο κήπο, που έχει και μια ροδιά που βγάζει μαύρα ρόδια, μιαν ανάσα από τη θάλασσα και έχει όλα τα φόντα για ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο, όπως θέα στον ήσυχο κόλπο, καθιστικό για ατελείωτο cocooning πλάι στο τζάκι με λικέρ και επιτραπέζια, χειροποίητο πρωινό αλλά και μοντέρνου ύφους δωμάτια και σουίτες.

10 ξενοδοχεία για Valentine break - εικόνα 10

Πιάνοντας, τέλος, τις πιο κοντινές κορυφές της Στερεάς, ο ξενώνας Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, πέτρινο σπίτι του 19ου αι. στην παλιά συνοικία της Αμφίκλειας στον Παρνασσό. Ιδανικές για ρομάντζο και απομόνωση είναι οι δύο σοφίτες του τελευταίου ορόφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.