5 αφορμές για Ιθάκη

Το μυστικιστικό νησί είναι από τις πρώτες επιλογές για όσους ψάχνουν ένα μέρος γαλήνιο, για πλήρη χαλάρωση, με αψεγάδιαστες παραλίες, υπέροχο φυσικό τοπίο και γραφικά χωριουδάκια. Ακούγεται μάλιστα ότι σύντομα το νησί θα φιλοξενήσει ένα υπερπολυτελές θέρετρο 6*, το Iliad resort, το οποίο λογικά θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο low profile νησί. Αν δεν έχεις καταφέρει ακόμα να την προσεγγίσεις, ίσως ήρθε η κατάλληλη ώρα.

5 αφορμές για Ιθάκη

Το μυστικιστικό νησί είναι από τις πρώτες επιλογές για όσους ψάχνουν ένα μέρος γαλήνιο, για πλήρη χαλάρωση, με αψεγάδιαστες παραλίες, υπέροχο φυσικό τοπίο και γραφικά χωριουδάκια. Ακούγεται μάλιστα ότι σύντομα το νησί θα φιλοξενήσει ένα υπερπολυτελές θέρετρο 6*, το Iliad resort, το οποίο λογικά θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο low profile νησί. Αν δεν έχεις καταφέρει ακόμα να την προσεγγίσεις, ίσως ήρθε η κατάλληλη ώρα. Από τη Ράνια Μάργαρη

5 αφορμές για Ιθάκη - εικόνα 1

Μια βόλτα στα σοκάκια της πρωτεύουσας Βαθύ με τα υπέροχα νεοκλασικά, γλυκάκι σε ρετρό ζαχαροπλαστεία στην «παλαιάς κοπής» πλατεία, το κουκλίστικο, αμφιθεατρικό Κιόνι με τη ζεν ατμόσφαιρα, η ξεχωριστή ταβέρνα του Πολύφημου με την καρτποσταλική αυλή, διαδρομές ανάμεσα σε ελαιώνες και αρχαία ερείπια, βουτιές σε κρυστάλλινα νερά σε «πριβέ» λιμανάκια και η πανοραμική θέα από τη Μονή Καθαρών είναι λόγοι υπερ-αρκετοί για να (ξανα)πας στο νησί. Ωστόσο ψάξαμε και βρήκαμε νέες αφορμές που θα σε κάνουν να αναζητήσεις το πρώτο πλοίο για Ιθάκη!

Δημιουργικές διακοπές

Δημιουργικά εργαστήρια με φόντο τη θάλασσα; Έχεις καλύτερο; Ο θεσμός «Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη» επιστρέφει και φέτος στις 7-11 Ιουλίου στο νησί, με εργαστήρια γραφιστικής, εικονογράφησης και φωτογραφίας σε συνεργασία με το βραβευμένο ελληνικό δημιουργικό γραφείο Beetroot, την Ιταλίδα εικονογράφο Olimpia Zagnoli, και τη βρετανίδα φωτογράφο μόδας και εκδότρια Lydia Garnett. www.tenimages.org. Για όσους πάλι προτιμούν τη συγγραφική δημιουργία, η συγγραφέας και ποιήτρια Jessica Bell διοργανώνει στην Ιθάκη σεμινάρια γραφής στα αγγλικά. (Homeric Writing Retreat, 1-7 Αυγούστου - www.homericwriters.com)

Καταδύσεις, Snorkelling και Καγιάκ

5 αφορμές για Ιθάκη - εικόνα 2

Η νεοσύστατη εταιρία Odyssey Diving and Sea Kayak Club με έδρα το Βαθύ, αναλαμβάνει από το καλοκαίρι του 2013 να σε μυήσει σε κατάδυση, snorkeling αλλά και εξερεύνηση της περιοχής με καγιάκ, κάτι που έλειπε από το νησί. Μεγαλωμένος στην Ιθάκη, ο ιδιοκτήτης του club Γιώργος Λίλας μαζί με τους συνεργάτες του, σου δίνουν την ευκαιρία να έχεις μια ολοκληρωμένη θαλάσσια εμπειρία και να έρθεις πιο κοντά στη φύση. «Θέλουμε να κάνουμε τον επισκέπτη να θέλει να επιστρέψει την επόμενη χρονιά» λέει ο ίδιος. Μάλιστα, οι πολυήμερες εκδρομές που προσφέρουν με θαλάσσια καγιάκ, περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση σε παραλίες! http:// www.ithacadiving.gr

Yoga

Το Itha108 yoga studiο είναι το ολοκαίνουριο yoga retreat που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη, σε μια ιδανική τοποθεσία για πνευματική ανανέωση μέσα από «χαιρετισμούς στον ήλιο». Είναι δημιούργημα της Ingrid Gottschalk η οποία έχει ως βασική της φιλοσοφία να κάνει τους πάντες να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και να χαλαρώσουν. «Δεν είναι εύκολο για έναν πολυάσχολο άνθρωπο να χαλαρώσει μέσα σε μια βραδιά» λέει χαρακτηριστικά η ίδια. Η διαμονή στο studio περιλαμβάνει τόσο καλαίσθητα δωμάτια, το καθένα με ξεχωριστό χαρακτήρα όσο και καλύβες yurts για μια πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής, με τη διακριτική πολυτέλεια ως κύριο συνδετικό κρίκο, Το καλοκαίρι οι yoga σάλες του θερέτρου –εσωτερικές και εξωτερικές- διατίθενται αποκλειστικά για yoga retreats, τις υπόλοιπες όμως εποχές (φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη) ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει μεμονωμένα μαθήματα yoga. www.itha108.com

Πεζοπορία

Σταθερή αξία οι πεζοπορικές διαδρομές της Ολλανδέζας Ester Van Zuylen, η οποία ζει εδώ και αρκετά χρόνια μόνιμα στο νησί. Το καλοκαίρι θα σε οδηγήσει στα «βήματα του Οδυσσέα», μια εύκολη σχετικά διαδρομή, πραγματοποιήσιμη και υπό τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Αν θέλεις όμως πραγματικά να γνωρίσεις το νησί περπατώντας το, θα έρθεις ιδανικά φθινόπωρο ή άνοιξη και θ’ακολουθήσεις τις μεγαλύτερες διαδρομές που καλύπτουν όλο το νησί. www.islandwalks.com

Βίλα μες στους ελαιώνες

5 αφορμές για Ιθάκη - εικόνα 3
Villa Kalos

Οι φωτογράφοι Gerda Genis και Robbert Koene, ορμώμενοι από τη Νότιο Αφρική, ανακαίνισαν υποδειγματικά ένα εγκαταλελειμένο κτίριο και το μετέτρεψαν σε μια ειδυλλιακή βίλα για 8 άτομα, ιδανικό για παρέες ή οικογένειες. Η Villa Kalos βρίσκεται στην περιοχή Λαχός στα βόρεια του νησιού, συνδυάζοντας άψογα το καταπράσινο τοπίο της υπαίθρου με υψηλή αισθητική και καθαρές, μοντέρνες γραμμές. Το εσωτερικό της αποτελείται από 4 διπλές κρεβατοκάμαρες, open-plan κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό ενώ στον εξωτερικό χώρο κυριαρχεί η πισίνα με το θαλασσινό νερό που περιβάλλεται από υπέροχους κήπους με αμυγδαλιές και ελαιώνες. Ένα πραγματικό καταφύγιο απόλυτης χαλάρωσης. www.villakalos.com & http://www.i-escape.com/villa-kalos

Όλα τα must-see & do στην Ιθάκη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.