Αποδράσεις

Καρναβάλι ξανά λοιπόν, αλλά δεν νομίζουμε ότι χρειάζεστε ιδιαίτερες συστάσεις για τα καλύτερα μασκαρεμένα ραντεβού- τόσα χρόνια τώρα σας τα παρουσιάζουμε. Επειδή όμως η Αποκριά είναι πάνω απ' όλα ευκαιρία για ταξίδι, μαζί με την αφορμή, σας δίνουμε και ιδέες καλοπέρασης.

Αποδράσεις

Το εξπρές της Αποκριάς

Καρναβάλι ξανά λοιπόν, αλλά δεν νομίζουμε ότι χρειάζεστε ιδιαίτερες συστάσεις για τα καλύτερα μασκαρεμένα ραντεβού- τόσα χρόνια τώρα σας τα παρουσιάζουμε. Επειδή όμως η Αποκριά είναι πάνω απ' όλα ευκαιρία για ταξίδι, μαζί με την αφορμή, σας δίνουμε και ιδέες καλοπέρασης.

Αποδράσεις - εικόνα 1

Πάτρα Το καρναβάλι Με τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο… πέτο, οι μέρες Καρναβαλιού στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει με θεάματα απ' όλο τον κόσμο. Μη χάσετε λοιπόν τους Γάλλους μουσικούς-ακροβάτες Transe Express σ' ένα μουσικό «διάλογο» ουρανού και γης (23-25/2), το φημισμένο China's National Acrobatic Troupe (23-26/2) και την Ορχήστρα Λαχανικών Βιέννης να σολάρει με όργανα κατασκευασμένα από... λαχανικά (1 & 2/3). Best of Επειδή η καλή μέρα φαίνεται απ' το πρωί, θα επιλέξουμε να μείνουμε στο design «Primarolia Art Hotel»^ κι αφού γευτούμε το μοναδικό πρωινό του θα σεργιανίσουμε κόστα-κόστα ως το Φάρο για καφέ - ή μήπως να το ρίξουμε από νωρίς στην τεντούρα; Αν πάλι η παρέα έχει τεμπέλικη διάθεση, η Άνω Πόλη και το Δασύλλιο με τα πεύκα προσφέρουν χαλαρωτική πανοραμική θέα, εκτός κι αν ψηφίσετε αναζωογόνηση στο παραδοσιακό Χαμάμ! Για να μείνετε Primarolia Art Hotel (2610/624900), Βυζαντινό & Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (2610/243000), Patras Palace (2610/623131). Άμφισσα Το καρναβάλι Από την ντόπια ως τη διεθνή επικαιρότητα, τίποτα δεν μένει ασχολίαστο στο σατιρικό καρναβάλι της πρωτεύουσας της Φωκίδας στις 5/3. Αξίζει όμως να είστε εκεί και το Σάββατο 4/3 στις 8:30 το βράδυ για την εκκωφαντική και υποβλητική μάχη των στοιχειών (φαντάσματα) της Χάρμαινας, της Τέχολης και του Γκιριζιού υπό τους ήχους των Χάλκινων της Κοζάνης! Best of Μια βόλτα στα Ταμπάκικα, τη διατηρητέα γειτονιά με τα εργαστήρια των βυρσοδεψών, κι από εκεί συνεχίζετε χαλαρά για το πευκόφυτο μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Για να μείνετε Προτιμήστε τους γειτονικούς Δελφούς: Delphi Palace (22650/82151), Pythia Art (22650/82328), Αμαλία (22650/82101). Γαλαξίδι Το καρναβάλι Βάλτε φόρμα εργασίας, ζωστείτε αλεύρι και φούμο κι ετοιμαστείτε για πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως. Τα περίφημα αλευρομουντζουρώματα αναβιώνουν πανηγυρικά την Καθαρά Δευτέρα - κι όποιος αντέξει! Best of Όσο κι αν η λιακάδα σού γνέφει για ραχάτι, μη «λιώσεις» ολημερίς στα cafes. Το πάλαι ποτέ χωριό των καραβοκύρηδων σε προ(σ)καλεί για φωτογραφικό σαφάρι, στις αρχοντικές γειτονιές και φυσικά σε όλη την παραλιακή, από το Χηρόλακα και το λιμάνι ως το πευκόδασος της Πέρα Πάντας. Για να μείνετε Villa Olympia (22650/41174), Γανυμήδης (22650/41328), Αρχοντικό (22650/42292), Villa Οιάνθεια (22650/42433).

Αποδράσεις - εικόνα 2

Γρεβενά Το καρναβάλι Τρελά Ανακατωσάρια προκαλούν οι οργανωμένοι μηχανόβιοι της πόλης που επιμελούνται τις εκδηλώσεις προσκαλώντας από τις 2 έως τις 6/3 γλεντιστάδικες βαλκανικές μπάντες και ζωντανεύουν τους πατροπαράδοτους φανούς και το έθιμο της χάσκας (στις 5/3). Best of Σκι και snowrafting με φόντο τις αγέρωχες βουνοκορφές της Πίνδου, jeeping σε πανέμορφα δάση ή μήπως ράφτινγκ; Όταν συνέλθετε από τα τσίπουρα, ετοιμαστείτε για διαδρομές στη φύση του νομού Γρεβενών, από το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και τον Βενέτικο ποταμό ως τα ορεινά χωριά του Όρλιακα. Για να μείνετε Αχίλλειον (24620/85600), Μηλιώνης (24620/23223). Νάουσα Το καρναβάλι Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες (ξανα)συναντιούνται στους δρόμους της πόλης φορώντας τα κέρινα προσωπεία τους τις Κυριακές της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα, ενώ την Κυριακή της Ορθοδοξίας δοκιμάζουν τις πίτες και τα σιροπιαστά γλυκά που προσφέρονται στο πανηγύρι στην περιοχή του Σπηλαίου. Best of Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στη Νάουσα; Μα φυσικά να γευτείς (με το μαλακό οι άμαθοι) τα κρασιά της. Στην ταβέρνα «Νησάκι», πλάι στον ποταμό Αράπιτσα, μεταξύ κοκορετσιού και πέστροφας δοκιμάστε το ξινόμαυρο της οικογένειας Βαλταδώρου κι αν σας αρέσει ζητήστε τους κι ένα για το σπίτι! Για να μείνετε Αμπελώνας Βαλταδώρου (23320/52300), Χαγιάτι Αναστασίου (23320/52120), Εσπερίδες (23320/20250). Ξάνθη Το καρναβάλι Ξεκινά σήμερα (16/2) για να κλείσει στις 5/3 με πυροτεχνήματα και το κάψιμο του τζάρου στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου. Την Καθαρή Δευτέρα όμως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα πέριξ: στη Σταυρούπολη για το έθιμο της «καμήλας», στον Πολύσιτο Βιστωνίδας για τους «μουντζούρηδες», στ' Άβδηρα και στο Δήμο Τοπείρου για χαρταετό και φασολάδα. Best of Μ' ένα κουτάκι καριόκες στο χέρι σεργιανίστε στην παλιά πόλη και ένα σαββατιάτικο πρωινό δώστε ραντεβού στο φημισμένο παζάρι. Για τους λάτρες της φύσης ευτυχώς ο Νέστος και τα Θρακικά Τέμπη είναι κοντά για πεζοπορίες, πικνίκ ή έστω μια βόλτα με το τρενάκι. Για να μείνετε Z Palace (25410/64414), Le Chalet (25410/68511), Natassa (25410/21521).

Αποδράσεις - εικόνα 3

Σοχός Θεσσαλονίκης Το καρναβάλι Αρχέγονο και παγανιστικό, με Αράπκες (χοροί μεταμφιεσμένων), «γάμους», «καμήλες» και τα χαρακτηριστικά τραγόμορφα «καρναβάλια» με τις πλουμιστές προσωπίδες, το σοχινό καρναβάλι αναβιώνει το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. 50 χιλιόμετρα δρόμος από τη Θεσσαλονίκη και δεν θα πάτε; Best of Η breathtaking θέα στη φωτισμένη Θεσσαλονίκη από το bar «Corleone» του Macedonia Palace και τα κρεμώδη τρίγωνα είναι σίγουρα all time classic σαλονικιώτικες εμπειρίες. Τα δύο τελευταία τριήμερα της Αποκριάς όμως επιβάλλεται να περάσετε και από το «Μύλο», που διοργανώνει Carnival Fiesta με σούπερ guests. Για να μείνετε Κορυφαία επιλογή στη Θεσσαλονίκη το Macedonia Palace (2310/897197). Άνω Σύρος Το καρναβάλι Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς κι ενώ τα Ζεϊμπέκια (μια γλεντζέδικη αντροπαρέα) το έχουν ρίξει στα χασάπικα, ένας «Αράπης» απάγει την νταρντάνα αρχιχανούμισσα. Το «σίριαλ» της απαγωγής θα έχει αίσιο τέλος για την «κυρία» και βαριά «καταδίκη» για το δράστη. Best of Τα υπέροχα νεοκλασικά της Απόλλωνος ως τα Βαπόρια, ο κρασάτος κόκορας στο «Πλακόστρωτο» στο Μήτακα, οι χοροί πάνω στα τραπέζια στην «Αργώ» στο Γαλησσά. Και για τους γλυκατζήδες: τα «βραχάκια»-σοκολατάκια του Αθυμαρίτη, οι χαλβαδόπιτες του Κορρέ και τα λουκούμια της Μαρίας

Δεναξά.

Για να μείνετε Αρχοντικό Βούρλη (22810/81682), Xenon Apollonos (22810/81387), Ερμής (22810/83011), Lila (22810/82738). Σκύρος Το καρναβάλι Ζωσμένοι κουδούνια, προβιές και γκλίτσες, οι Γέροι σεργιανίζουν μαζί με τις Κορέλες και τους Φράγκους στο κέντρο της Σκύρου. Όμως το αποκορύφωμα της αυθόρμητης σκυριανής Αποκριάς είναι το περιπαικτικό έθιμο της Τράτας την τελευταία Κυριακή. Best of Επειδή ο Μάρτης δεν προσφέρεται για βουτιές, συμβιβαστείτε με αστακομακαρονάδες κι άλλα σκυριανά εδέσματα στις ταβέρνες. Αν όμως θέλετε να ξεφύγετε από τα παραδοσιακά, πιάστε τραπέζι στον «Λιακό» για μεσογειακές γεύσεις με άποψη κι αφήστε χώρο για παγωτό καϊμάκι με γλυκό τριαντάφυλλο. Για να μείνετε Νεφέλη-Σκυριανά Σπίτια Δημήτριος (22220/91964). Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.