Best of

Τρελαμένες με τις εξορμήσεις κι ερωτευμένες ψυχές κι εμείς, καταγράφουμε τα πιο ερωτικά δωμάτια του ταξιδιωτικού μας πόθου, κάπως ακριβά τα περισσότερα, αλλά και ο έρωτας δεν είναι ακριβή υπόθεση;

Best of

Love rooms

Τρελαμένες με τις εξορμήσεις κι ερωτευμένες ψυχές κι εμείς, καταγράφουμε τα πιο ερωτικά δωμάτια του ταξιδιωτικού μας πόθου, κάπως ακριβά τα περισσότερα, αλλά και ο έρωτας δεν είναι ακριβή υπόθεση;

Best of - εικόνα 1
Ιμαρέτ

Ιμαρέτ Το πιο ερωτικό δωμάτιο

Θα το ζητήσετε ως σουίτα νούμερο τρία, αλλά θα το βιώσετε σαν ένα ταξίδι στο χρόνο και τα παραμύθια. Βγαλμένο από τις Χίλιες και μία Νύχτες με το κρεμαστό καντηλέρι, το καμπυλωτό τζάκι, τη στρογγυλή μπανιέρα μέσα στο υπνοδωμάτιο και τα καλλυντικά Βulgari στο μπάνιο, σε βάζει στο τριπάκι να ζητήσεις από την αγαπημένη σου να γίνει η δικιά σου Σεχραζάντ και να σου διηγείται ιστορίες της Ανατολής.

Το ξενοδοχείο

Κομψοτέχνημα οθωμανικής αρχιτεκτονικής, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της παλιάς Καβάλας, με εκατό (και βάλε) μολύβδινους τρούλους, ξεκίνησε την πορεία του ως κέντρο εκπαίδευσης-δώρο του Μοχάμεντ Άλι στη γενέτειρά του. Έπειτα από εξαιρετική ανακαίνιση, απέκτησε 24 luxury rooms και 6 σουίτες, γκουρμέ εστιατόριο, εσωτερική πισίνα και χαμάμ.

INFO

Ιμαρέτ, Καβάλα, 2510/620151, www.imaret.com. Διαμονή: Για τη σουίτα Νο 3 υπολογίστε € 1.000 τη βραδιά. Πιο οικονομικά τα απλά δίκλινα με € 260 (χωρίς πρωινό).

Best of - εικόνα 2
Hellas Country Club

Hellas Country Club

Το πιο ερωτικό δωμάτιο

Και ερωτευμένοι να μην είστε, στη σουίτα νούμερο τρία ο έρωτας θ' αρχίσει να σας πολιορκεί με τα βέλη του. Η ρουμπινί ταπετσαρία στους τοίχους παίζει με το γλυκό πράσινο στο κρεβάτι και τις κουρτίνες, δημιουργώντας την ιδανική feel good διάθεση για ριλάξ στον καναπέ πλάι στο τζάκι ή για να ξεχαστείτε αγναντεύοντας το δάσος από τη γωνιακή τζαμαρία. Εκτός βέβαια κι αν προτιμάτε να παραδοθείτε αμέσως στο x-large κρεβάτι.

Το ξενοδοχείο

Σε κερδίζει με το που μπαίνεις στο πολυτελές country style lobby με τα εξαιρετικά χαλιά, τους αναπαυτικούς καναπέδες, τις παραδοσιακές κασέλες και τα μοναστηριακά τραπέζια. Πριν ανεβείτε σε κάποιο από τα 29 δωμάτιά του, πιάστε θέση στο χουχουλιάρικο οντά και ρουφήξτε την ελατίσια θέα που εισβάλλει από τα παράθυρα.

INFO

Hellas Country Club, Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, 22370/41570, www.countryclub.gr. Διαμονή: € 195 η σουίτα και € 132 το δίκλινο (με πρωινό).

Best of - εικόνα 3
Ambassador Villa του Nafplia Palace

Nafplia Palace

Το πιο ερωτικό δωμάτιο

Αν το αντέχει η τσέπη σας, ζητήστε τους κάποια από τις καινούργιες Ambassador Villas για να κακομάθετε τον έρωτά σας σ' ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον με μαξιμαλιστικές παροχές: πριβέ πισίνα, μπαλκόνι με θέα στο πέλαγος, τζάκι που ανάβει με τηλεχειριστήριο(!), χαμάμ. Ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων θα σας σερβίρουν το πρωινό στο δωμάτιο και θα σας ετοιμάσουν σοκολάτες και ένα κέικ-καρδιά για να τ' απολαύσετε μ' ένα μπουκάλι σαμπάνια Moet & Chandon!

Το ξενοδοχείο

Ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η αγαπημένη ερωτοφωλιά των Αθηναίων, το Ναύπλιο. Βρίσκεται στο λόφο της Ακροναυπλίας απολαμβάνοντας μοναδικό άνοιγμα στον ορίζοντα. Όλα τα δωμάτια (στάνταρ, σουίτες, μπανγκαλόους και βίλες) είναι μεγάλα και πλήρως εξοπλισμένα. Αξίζει να δοκιμάσετε τις προτάσεις του εστιατορίου «Αμυμώνη».

INFO

Nafplia Palace, 27520/70800, www.nafplionhotels.gr. Διαμονή: από € 170 σε superior δωμάτιο (με πρωινό και VIP amenities) και € 2.200 τη βραδιά σε Ambassador Villa (με επιπλέον προσφορά ένα μπουκάλι σαμπάνια).

Best of - εικόνα 4
Ξενώνας Γκενεράλη

Ξενώνας Γκενεράλη

Το πιο ερωτικό δωμάτιο

Όσο κι αν μας αρέσουν και τα εννέα -διαφορετικά και μοναδικά- δωμάτιά του, μέρες που είναι σας προτείνουμε να ζητήσετε το κλειδί για τον «Έρωτα». Φλογερά κόκκινο, μ' ένα τριγωνικό -πάντα κόκκινο- κρεβάτι, καρδούλες και μια ευτραφή κυρία του Botero που παραπέμπει σε δωμάτιο εποχής κάποιας γαλλικής κατοικίας. Είναι βέβαια το μοναδικό χωρίς τζάκι και το πιο μικρό, αλλά ποιος ερωτευμένος δεν λατρεύει το «στρίμωγμα»;

Το ξενοδοχείο

Δεν είναι μόνο τα δωμάτια που σε κάνουν να νιώθεις σαν φιλοξενούμενος σε φίλους σ' αυτό το πέτρινο αραχοβίτικο σπίτι. Είναι και το πλούσιο πρωινό που σερβίρεται έως τη μία το μεσημέρι, το cosy καθιστικό, τα έπιπλα που έφτιαξε με τα χέρια του ο ιδιοκτήτης. Μην ξεχάσετε και το μαγιό σας, γιατί έχουν εσωτερική πισίνα και χαμάμ.

INFO

Ξενώνας Γκενεράλη, Αράχοβα Βοιωτίας, 22670/31529, www.generalis-xenon.com. Διαμονή: από € 90

(πρωινό με € 15 επιπλέον).

Best of - εικόνα 5
Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού

Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού

Το πιο ερωτικό δωμάτιο

Της τάξατε τον ουρανό με τ' άστρα; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να κλείσετε το Γαλάζιο Γιασεμί ή το Ροζ Κυκλάμινο, τις δύο σοφίτες του αρχοντικού. Βάλτε το αγαπημένο της CD στo στερεοφωνικό, ζητήστε full mini bar και μόλις βγείτε από το υδρομασάζ τρέξτε κατευθείαν στο κρεβάτι για sky-watching. Από τα κεκλιμένα παράθυρα της ξύλινης οροφής ο ουρανός και ο κατάλευκος Παρνασσός φαίνονται σαν κάδρο.

Το ξενοδοχείο

Στεγάζεται σε αποκαταστημένο αρχοντικό του 19ου αιώνα. Έχει οκτώ δωμάτια σε τρία επίπεδα, με διαφορετικό μέγεθος, χρώμα, έπιπλα και παροχές. Σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες το μικρό καθιστικό πλάι στο τζάκι, για ένα σπιτικό πρόγευμα το πρωί ή για γλυκό του κουταλιού το απόγευμα.

INFO

Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού, Αμφίκλεια Φθιώτιδας, 22340/29040, www.xenonasdadi.gr. Διαμονή: € 130 οι σοφίτες, εκτός κι αν προτιμάτε ένα δίκλινο με € 80 (με πρωινό και χρήση σάουνας).

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.