Αλπικές βουτιές στα ελληνικά βουνά

Σκι ή κολύμπι; Για να μην μπείτε στο δίλημμα και ν' απολαύσετε ζεστές βουτιές σε χιονισμένο φόντο, κλείστε δωμάτιο σε ορεινό ξενοδοχείο που έχει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Σας βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις.

Αλπικές βουτιές στα ελληνικά βουνά

Σκι ή κολύμπι; Για να μην μπείτε στο δίλημμα και ν' απολαύσετε ζεστές βουτιές σε χιονισμένο φόντο, κλείστε δωμάτιο σε ορεινό ξενοδοχείο που έχει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Σας βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις.

Elatos Resort & Health Club

Αλπικές βουτιές στα ελληνικά βουνά - εικόνα 1
Elatos Resort & Health Club

Η πισίνα

Πέτρα στους τοίχους, ξύλο στην ψηλοτάβανη περίτεχνη οροφή και μια μεγάλη τζαμαρία που αφήνει το ελατόδασος του Παρνασσού να «εισβάλλει» στο χώρο συνθέτουν ένα κυριολεκτικά παραμυθένιο σκηνικό. Όλα αυτά στο κεντρικό κτίριο του resort που, επιπλέον, φιλοξενεί τη σάουνα, το γυμναστήριο, το χαμάμ και φυσικά το καφέ και το εστιατόριο του συγκροτήματος.

Το ξενοδοχείο

Τα country style σαλέ του είναι ο πόθος κάθε φανατικού weekender του Παρνασσού, αφού βρίσκονται στα 1.300 μέτρα υψόμετρο, στα όρια του εθνικού δρυμού του Παρνασσού, κάτω από πανύψηλα έλατα και πολύ κοντά στο μεγαλύτερο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο. Είναι 39 συνολικά και διαθέτουν κρεβατοκάμαρα, καθιστικό με τζάκι, μικρή κουζίνα, βεράντα και μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα.

Info

Αγόριανη Φωκίδας, τηλ. 2103644666, 22340/61162, site: www.elatos.com. Διαμονή: από € 287 το σαλέ 2 ατόμων με πρωινό.

Ateron

Η πισίνα

Έχει ακανόνιστο πολυγωνικό σχήμα και βρίσκεται στον ολόφωτο χώρο του καινούργιου spa στο ισόγειο, ντυμένη με χρωματιστές ψηφίδες που της χαρίζουν μια μπλε ρουά «θαλασσινή» αύρα. Σε μια γωνιά ένας μικρός καταρράκτης σας περιμένει για αναζωογονητικό μασάζ, αλλά αν θέλετε περισσότερο κανάκεμα, θα σας προτείναμε να συνεχίσετε με χαμάμ ή σάουνα.

Το ξενοδοχείο

Με 21 άνετα δίκλινα δωμάτια, εστιατόριο και spa μπορεί να γίνει καλή βάση για ριλάξ, αλλά και εκδρομές από τις Πρέσπες ως το Καϊμακτσαλάν. Τα δωμάτια έχουν σκουρόχρωμα ξύλινα έπιπλα από την Ινδονησία στα έντεκα υπάρχει και κουζινάκι, αλλά αν σας αρέσει το χουχούλιασμα πλάι στο τζάκι ή στην μπανιέρα-υδρομασάζ, ζητήστε τη σουίτα νούμερο 25.

Info

Αμύνταιο Φλώρινας, τηλ. 23860/20000, site: www.ateron.gr. Διαμονή: από € 60 το δίκλινο με πρωινό.

Αμπελώνας Βαλταδώρου

Η πισίνα

Πριν ή μετά την εξόρμηση στη Νάουσα και στα χιονοδρομικά του Βερμίου περάστε από το ημιυπόγειο του ξενώνα για βουτιές στη μικρή θερμαινόμενη πισίνα (7Χ5 μ.) βουτώντας από το μαρμάρινο ντεκ. Κι αν το πολύ κολύμπι δεν είναι το φόρτε σας, δίπλα θα βρείτε jacuzzi, αλλά και σάουνα 8 ατόμων για να χαλαρώσετε.

Το ξενοδοχείο

Θα σας φιλοξενήσει σε σικάτα δίκλινα δωμάτια και σουίτες με... μεθυστικά ονόματα από ποικιλίες σταφυλιών, που συνδυάζουν τη ρετρό ατμόσφαιρα με τις σύγχρονες παροχές. Ορισμένα διαθέτουν υδρομασάζ, οι σουίτες έχουν τζάκι και όλα δορυφορική τηλεόραση, μίνι μπαρ και γραφείο με υποστήριξη υπηρεσιών Η/Υ. Το εστιατόριό τους σερβίρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Info

Άγιος Νικόλαος, δύο χιλιόμετρα από τη Νάουσα, τηλ. 23320/52300-3, site: www.hotel-ampelonas.gr. Διαμονή: από € 62 με πρωινό και χρήση εγκαταστάσεων.

Βάλια Νόστρα

Αλπικές βουτιές στα ελληνικά βουνά - εικόνα 2
Βάλια Νόστρα

Η πισίνα

Κατεβαίνεις το πρωί για μακροβούτια και χωρίς να το καταλάβεις σε βρίσκει το σούρουπο! «Κολλάς», όχι μόνο γιατί η πισίνα είναι άνετη, αλλά κυρίως γιατί έχει άπαιχτη θέα στις χιονισμένες βουνοπλαγιές! Και βέβαια δεν χρειάζεται να μουλιάσεις για να απολαύσεις την αλπική μαγεία. Στο deck σε περιμένουν σεζλόνγκ και τα τραπεζάκια του μπαρ On the rocks.

Το ξενοδοχείο

Κορυφαία επιλογή για τους σκιέρ στην περιοχή των Γρεβενών συνδυάζει το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ με τη μοντέρνα διακοσμητική πολυτέλεια. Τα δωμάτια (6 δίκλινα, 5 σουίτες, 2 μεζονέτες) είναι ευρύχωρα με ανέσεις όπως υπέρδιπλα κρεβάτια, μεγάλες ντουλάπες, συνδρομητική τηλεόραση, μίνι μπαρ, αλλά και υδρομασάζ στις σοφίτες-σουίτες. Αξίζει να τιμήσετε τις γευστικές προτάσεις στο εστιατόριό του.

Info

Σμίξη Γρεβενών, λίγα χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, τηλ. 24620/80151, site: www.valianostra.gr. Διαμονή: από € 150 με πρωινό και χρήση πισίνας, σάουνας και υδρομασάζ.

Hotel Spa Montana

Η πισίνα

Σ' ένα ξενοδοχείο όπου «παίζουν» έτσι κι αλλιώς πολύ δυνατά τα σπορ (από ιππασία και κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ μέχρι επαγγελματικό γυμναστήριο θα βρείτε) δεν θα μπορούσε να λείπει η πισίνα. Σας περιμένει ανακαινισμένη στο -1 επίπεδο, δίπλα στο spa, για κρόουλ σε καθαρά νερά και μετά ραχάτι στις σεζλόνγκ τριγύρω της, κάτω από την ξύλινη οροφή.

Το ξενοδοχείο

Εξωτερικά θυμίζει πηλιορείτικο κτίριο, βρίσκεται όμως στο Βελούχι κι αγναντεύει πανοραμικά την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού. Τα 122 πολυτελή δωμάτιά του είναι άνετα, με καλύτερες τις σουίτες με τζάκι και τζακούζι. Πλέον έχετε έναν ακόμα λόγο για να το προτιμήσετε: το ολοκαίνουργιο spa που προσφέρει ιδιαίτερες περιποιήσεις για αναζωογόνηση και αποτοξίνωση.

Info

Ενάμιση χιλιόμετρο από το Καρπενήσι, τηλ. 22370/80400-7, site: www.montana.gr. Διαμονή: από € 173 με πρωινό και χρήση πισίνας και γυμναστηρίου.

Αλπικές βουτιές στα ελληνικά βουνά - εικόνα 3
Γκενεράλη

Και ακόμα...

Τις χαρές της εσωτερικής πισίνας μπορείτε ακόμα να απολαύσετε στον Ξενώνα Γκενεράλη (22670/31529) και στο ξενοδοχείο Ανεμόλια (22670/31640) στην Αράχοβα, στο Delphi Palace (22650/82151-2) στους Δελφούς, στο Avaris Hotel (22370/89100-6) στο Καρπενήσι, στα σπίτια του Παραδοσιακού οικισμού Κορυσχάδων (22370/25102) και στο Portaria (24280/90000) στο Πήλιο.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.