Άρωμα Αφρικής

Τα χιόνια της Βόρειας Ευρώπης δεν σας ταιριάζουν και θέλετε να περάσετε Χριστούγεννα στον ήλιο συλλέγοντας πρωτόγνωρες εμπειρίες στην Αφρική; Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε ταξίδια που έχουν ακόμα θέσεις - τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που κάναμε το ρεπορτάζ. Γι' αυτό σπεύσατε.

Άρωμα Αφρικής

Χριστούγεννα με ήλιο

Τα χιόνια της Βόρειας Ευρώπης δεν σας ταιριάζουν και θέλετε να περάσετε Χριστούγεννα στον ήλιο συλλέγοντας πρωτόγνωρες εμπειρίες στην Αφρική; Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε ταξίδια που έχουν ακόμα θέσεις - τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που κάναμε το ρεπορτάζ. Γι' αυτό σπεύσατε.

Κάιρο-Αλεξάνδρεια - Κρουαζιέρα Νείλου

Άρωμα Αφρικής - εικόνα 1
Aμπού Σιμπέλ, Αίγυπτος

Γιατί;

Ποιος είχε απωθημένο να γίνει αρχαιολόγος; Οι Φαραώ τον περιμένουν στη διάσημη Κοιλάδα των Βασιλέων, στο Ναό της Χατσεπσούτ, στις περιβόητες Σφίγγες και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου και στη γιγαντιαία πυραμίδα του Χέοπα. Εκτός πια κι αν προτιμάτε το ανατολίτικο πρόσωπο της Αιγύπτου: τις αγορές στο πολύχρωμο σουκ του Χαν ελ Χαλίλι και το χορό της κοιλιάς.

Το ταξίδι

Χορταστικό σε ξεναγήσεις το πρόγραμμα Ραμσής ΙΙ του Marathon Travel. Περιλαμβάνει κρουαζιέρα στον Νείλο με αρχαιολογικές εξορμήσεις από το Λούξορ έως το Ασουάν, σεργιάνια στο Κάιρο και φυσικά «προσκύνημα» στην Αλεξάνδρεια, από τη Βιβλιοθήκη έως την ελληνική συνοικία.

Info

Marathon Travel, 2103818069, www.marathontravel.gr. Αναχώρηση: 24/12. Διάρκεια: 8 ημέρες. Τιμή:

€ 955. Περιλαμβάνονται: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχείο 5*, κρουαζιέρα, πρωινό σε μπουφέ καθημερινά, γεύμα κατά την ξενάγηση στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα.

Κένυα και Νότια Αφρική

Άρωμα Αφρικής - εικόνα 2

Σαφάρι στην Κένυα Γιατί;

Ένα ταξίδι σαν ντοκιμαντέρ του National Geographic. Καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, γαζέλες, λιοντάρια, όλη η μαγεία της αφρικανικής σαβάνας, σου αποκαλύπτονται απλόχερα στα εθνικά πάρκα της Κένυας. Φροντίστε να έχετε μεγάλη μνήμη στη φωτογραφική σας μηχανή για να αποτυπώσετε τα χιλιάδες ροδαλά φλαμίνγκος και τους ρινόκερους της λίμνης Νακούρου και φυσικά τα χωριά των ιθαγενών Μασάι.

Το ταξίδι

Εννιαήμερο σαφάρι για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Ύστερα από μια στάση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι φθάνετε στο Ναϊρόμπι και την τρίτη ημέρα αναχωρείτε για το εθνικό πάρκο Σαμπούρου. Με τους τοπικούς συνεργάτες της Trekking μπορείτε να εξορμήσετε ακόμα στη λίμνη Νακούρου και στο πάρκο Μασάι Μάρα.

Info

Trekking Hellas, 2103310323, www.trekking.gr. Διάρκεια: 9 ημέρες. Τιμή: € 2.200. Περιλαμβάνονται: μεταφορές, διαμονή σε lodge κατά τη διάρκεια του σαφάρι και στο ξενοδοχείο Grand Regency του Ναϊρόμπι, αγγλόφωνος συνοδός, φόροι αεροδρομίων.

Κέιπ Τάουν - Νότια Αφρική Γιατί;

Θέλεις να δεις δύο ωκεανούς να συναντιούνται, να συναντήσεις πιγκουίνους, στρουθοκάμηλους, φώκιες κι ελέφαντες. Λαχταράς να ζήσεις σαν μπον βιβέρ τριγυρνώντας σε όμορφες επαύλεις και να γίνεις… γευσιγνώστης κρασιών. Ή μήπως σε συναρπάζει απλώς η εναλλαγή τοπίων και ρυθμών: από τα μπαράκια του Κέιπ Τάουν στα σπήλαια Κάνγκο κι από το ορεινό πέρασμα του Ουτενίκουα στη λιμνοθάλασσα της Νάισνα;

Το ταξίδι

Συνδυάζει οργανωμένες περιηγήσεις και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Με βάση το Κέιπ Τάουν, σας περιμένουν το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, το νησί με τις φώκιες και η παραλία του Μπούλντερς με τους πιγκουίνους. Τις τελευταίες ημέρες μένετε στη Νάισνα για να εξορμήσετε στη «διαδρομή των λουλουδιών» στο Πλέτενμπεργκ.

Info Sun Ways, 2103234513, www.sunways.gr. Αναχώρηση: 28/12. Διάρκεια: 10 ημέρες. Τιμή: € 1.925. Περιλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «Cape Milner» 4* και 3 στο «Protea Knysna Quays» 4*, πρωινό, εκδρομές, ξεναγήσεις, φόροι.

Τυνησία

Άρωμα Αφρικής - εικόνα 3

Γιατί;

Φοινικικές αρχαιότητες, ρωμαϊκά αμφιθέατρα, βεδουίνικα καραβάνια κι αραβικά φρούρια. Χωνευτήρι λαών και πολιτισμών για 3.000 χρόνια, η Τυνησία σε κρατά σε εγρήγορση με καθημερινές εκπλήξεις: τη μια σου φανερώνει ψαροχώρια που θυμίζουν Κυκλάδες, μοντέρνα παραθαλάσσια θέρετρα και ανατολίτικα σουκ, την άλλη σε ξελογιάζει με θαυμαστές οάσεις που ξεφυτρώνουν στην έρημο.

Το ταξίδι

Το γκρουπ ξεκινά από την Τύνιδα, την Αρχαία Καρχηδόνα και το Πορτ ελ Καντάουι, για να «καταδυθεί» στις οάσεις του Νότου: στη Ματμάτα των τρωγλοδυτών, στην Ντουζ των καραβανιών και την Τοζέρ με τα 300.000 φοινικόδεντρα. Το τουρ κλείνει στη θρησκευτική πόλη Καϊρουάν και στο θέρετρο Χαμαμέτ.

Info

Βυζαντινό Travel, 2105234850, www.byzantino.gr. Αναχωρήσεις: 22/12 & 29/12. Τιμή: € 549. Περιλαμβάνονται: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*, πλήρης διατροφή, ξεναγήσεις.

Μαρόκο

Άρωμα Αφρικής - εικόνα 4
Μαρακές, Μαρόκο

Γιατί;

Για να ζήσεις τις χίλιες και μία νύχτες στην πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, με τους διάσημους γητευτές φιδιών και τους πολύχρωμους πάγκους των μικροπωλητών, να χαθείς στα πολύβουα σουκ, να φτάσεις έως τη γραφική Ουαρζαζάτ στην αγέρωχη οροσειρά του Άτλαντα, αλλά και στις ακτές του Ατλαντικού. Εκτός βέβαια κι αν προτιμάς το γλυκό ήλιο του Μαρακές και το ριλάξ πλάι στην πισίνα.

Το ταξίδι

Τα best of σε 8 ημέρες: από την Καζαμπλάνκα στους κήπους του εξωτικού Μαρακές και την Ουρίκα κι από τη γραφική Μεντίνα της Φεζ στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές και στο σύγχρονο Ραμπάτ με τα παλάτια του. Προαιρετικά μπορείτε να ζητήσετε εκδρομή στον Άτλαντα ή στην Εσαουίρα.

Info

Pyramis International, 2103272200, www.pyramis-travel.gr. Αναχώρηση: 22/12. Διάρκεια: 8 ημέρες. Τιμή: € 995. Περιλαμβάνονται: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 5* λουξ, ημιδιατροφή, περιηγήσεις, είσοδοι σε μουσεία.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.