χιονοδρομικο Μαίναλου

Το πιο κοντινό στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο επιστρέφει φέτος φρεσκαρισμένο και με νέες υπηρεσίες, έχοντας περάσει στα χέρια του Κλαουδάτου. Πήγαμε, είδαμε, σολάραμε (λέμε τώρα...) και σας μεταφέρουμε τις τελευταίες εντυπώσεις από τις πίστες.

χιονοδρομικο Μαίναλου

Δυναμικό comeback

Το πιο κοντινό στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο επιστρέφει φέτος φρεσκαρισμένο και με νέες υπηρεσίες, έχοντας περάσει στα χέρια του Κλαουδάτου. Πήγαμε, είδαμε, σολάραμε (λέμε τώρα…) και σας μεταφέρουμε τις τελευταίες εντυπώσεις από τις πίστες.

χιονοδρομικο Μαίναλου - εικόνα 1

Η σούπερ εθνική Αθήνας-Τρίπολης σε συνδυασμό με την Αττική Οδό έχει φέρει πλέον ακόμη πιο κοντά μας την ορεινή Αρκαδία. Πόσο μάλλον το χιονοδρομικό της Οστρακίνας στην κορυφή του Μαινάλου, στο οποίο ανεβαίνεις πανεύκολα από τα Κάψια, χωρίς να προχωρήσεις καν προς Βυτίνα-Στεμνίτσα κ.λπ. Όσο κι αν το γεγονός ότι πρόκειται για μια μικρογραφία χιονοδρομικού δεν αλλάζει, φέτος που ανέλαβε το Μαίναλο ο Κλαουδάτος, δείχνει σημάδια ανανέωσης. Σάββατο πρωί στο σαλέ κοντά στο πάρκινγκ επικρατεί πανικός, ενώ για δάσκαλο του σκι ίσως χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα. Οι φίλοι-προχωρημένοι σκιέρ παίρνουν το λιφτ, ενώ εμείς χωνόμαστε στο πίσω μέρος του van-ερπυστριοφόρου και ξεκινάμε την ανάβαση για το κρυμμένο στις πίστες δεύτερο σαλέ. Ύστερα από κάνα τέταρτο ταρακουνήματος απολαμβάνουμε καυτό τσάι βουνού στη μικροσκοπική ξύλινη σάλα με το τζάκι, αφήνοντας το υπέροχο κάδρο έξω από το παράθυρο να μας αποσπάσει από τα πρόσωπα των συνομιλητών μας. Αν μη τι άλλο, οι πίστες του Μαινάλου προσφέρονται για… sightseeing ski. Οι προχωρημένοι πάντως έχουν παράπονα ότι σαββατιάτικα η μαύρη πίστα δεν είχε στρωθεί και αναγκάστηκαν να κατέβουν ακολουθώντας την εκτός πίστας διαδρομή.

Apres ski

χιονοδρομικο Μαίναλου - εικόνα 2

Στην καλοφτιαγμένη σάλα του Δρυμώνα στη Δημητσάνα απολαύσαμε τη σπιτική αίσθηση, το γρήγορο σέρβις σε ένα γεμάτο μαγαζί, το νόστιμο κόκορα με χυλοπίτες, τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες. Στην ψησταριά του Σαρακινιώτη στη Στεμνίτσα φάγαμε εξαιρετικά παϊδάκια και ντόπιο τυρί. Στη Βυτίνα η Κληματαριά και τα Κόκκινα Πιθάρια είναι κλασικές και εγγυημένες λύσεις για τοπικές γεύσεις. Στο Χάνι, έξω από το Λεβίδι, must τα ντόπια ψητά. Στο ρουστίκ Πέτρινο Στέκι της Δημητσάνας για λουκουμάδες και θέα στο φαράγγι. Ζεστές σοκολάτες και σπέσιαλ ποτά πίνουμε κλασικά στις Δρυάδες στην πλατεία της Βυτίνας, φέτος όμως κάναμε και μια μικρή απιστία για να δοκιμάσουμε το καινούργιο cafe-bar Πεταλούδες, στο ίδιο στυλ επίσης στην πλατεία. Στο Wolf δεν πήγαμε -ήμασταν πτώματα-, αλλά ακούσαμε ότι το greek style κέφι καλά κρατεί. Πού θα μείνετε

Το πιο κοντινό ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό είναι το ατμοσφαιρικό ορεινό resort Αρχοντικό Καλτετζιώτη (2710/235822, 2106983079) στα Κάψια. Στη Στεμνίτσα στο πολυτελές Country Club Hellinikon (27910/31700-2) και στον καινούργιο μίνι ξενώνα Το Φιλόξενο Σπίτι (27950/29505-6). Στο Ελληνικό, στον ατμοσφαιρικό ξενώνα Ελαιών (27910/31400). Στην Τρίπολη, στο σοφιστικέ Mainalon Resort (2710/230300). Στη Δημητσάνα στον ατμοσφαιρικό Πύργο Ξενιού (27950/31750), στο ξενοδοχείο Δημητσάνα (27950/ 31518) και στον παραδοσιακό Ξενώνα Καζάκου (27950/31660). Στην Αλωνίσταινα στον ξενώνα Θεοξένια (2710/431363). Στη Βυτίνα στο Αρχοντικό Νικολόπουλου (27590/222740).

Ski tips

χιονοδρομικο Μαίναλου - εικόνα 3
  • Το χιονοδρομικό της Οστρακίνας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ. και είναι το πλησιέστερο στην Αθήνα. Ο καλύτερος δρόμος για να ανέβετε είναι από το χωριό Κάψια - ο δρόμος είναι πιο βατός και καθαρίζεται συχνότερα από αυτόν της Βυτίνας.

  • Τα Σαββατοκύριακα ο Κλαουδάτος βάζει ski bus για το Μαίναλο. Τιμή εισιτηρίου: € 10. Αναχώρηση από τα FLOCAFE του Παραδείσου Αμαρουσίου. Πληρ. και κρατήσεις στο 6979 911500.
  • Πάρτε μια πρόγευση από τις τελευταίες εξελίξεις στο χιονοδρομικό χαζεύοντας τις φωτογραφίες από τη «snowcam» του Κλαουδάτου στο

    www.snowreport.gr/snowcam/mainalo.

  • Η ιστοσελίδα του χιονοδρομικού (www.mainalo-ski.gr) είναι υπό κατασκευήν, μπορείτε όμως να πάρετε πληροφορίες και να δείτε τον καινούργιο χάρτη των πιστών στο www.klaoudatos.gr. Μου άρεσε: Το μικροσκοπικό σαλέ στο οποίο, αν δεν κάνεις σκι, ανεβαίνεις με ερπυστριοφόρο. Εντελώς μες στο δάσος, σερβίρει ζεστό τσάι του βουνού και ωραίες σοκολάτες. Με χάλασαν: Οι παγωμένοι σωλήνες (δηλαδή

    τουαλέτες χωρίς νερό...). Οι μη στρωμένες πίστες.

    Δέσποινα Ζευκιλή
    dzeykili@athinorama.gr

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.