νέες «φωλιές για δύο» στο Ναύπλιο

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ρομαντικοί ξενώνες και τα ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία για love birds στη ζευγαρούπολη της Πελοποννήσου. Σας παρουσιάζουμε τις πέντε τελευταίες αφίξεις.

νέες «φωλιές για δύο» στο Ναύπλιο

νέες «φωλιές για δύο» στο Ναύπλιο

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ρομαντικοί ξενώνες και τα ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία για love birds στη ζευγαρούπολη της Πελοποννήσου. Σας παρουσιάζουμε τις πέντε τελευταίες αφίξεις.

Hotel Grande Bretagne

νέες «φωλιές για δύο» στο Ναύπλιο - εικόνα 1

ο παλιός είναι αλλιώς

Η πιο φιλόδοξη νέα άφιξη στον ξενοδοχειακό χάρτη του Ναυπλίου θέτει νέα δεδομένα για την περιοχή, αφού φιλοδοξεί να συνδυάσει τη ρετρό ατμόσφαιρα με την πολυτέλεια και τις ανέσεις μιας σύγχρονης μονάδας. Το ιστορικό ξενοδοχείο του 1878 που δεσπόζει στην Πλατεία Φιλελλήνων, στην παραλία του Ναυπλίου, μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη πολυτελή μονάδα που αποπνέει απλόχερα ατμόσφαιρα εποχής. Ψηλοτάβανα δωμάτια με μάρμαρο παντού, έπιπλα από σκούρο ξύλο και εξαιρετικά μπάνια με μαρμάρινο προσκεφάλι στην μπανιέρα! Πολύ ατμοσφαιρικοί και οι κοινόχρηστοι χώροι με τα εντυπωσιακά φωτιστικά, τα καθιστικά σε ιταλικό στυλ του 1800 και την εκπληκτική σκάλα. Πανέμορφο μπαρ με τεράστιους πολυέλαιους και ζωγραφιστά ταβάνια και εστιατόριο διεθνούς κουζίνας πάντα σε ρετρό chic ύφος.

INFO Πλατεία Φιλελλήνων, 27520/96200, www.grandebretagne.com.gr. Τιμή: από € 150.

Kiveli Suites

το μέγεθος μετράει!

Καινούργιο, πολυτελές all suite hotel σε δύο ιστορικά κτίρια 150 χρόνων, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ακριβώς πίσω από το λιμάνι. Οι σουίτες είναι όλες ευρύχωρες με δερμάτινα κρεβάτια, σαλόνι και μεγάλα μαρμάρινα μπάνια με μπανιέρα-τζακούζι, που ανάλογά τους σπάνια συναντάς σε παραδοσιακό κτίριο στο Ναύπλιο. Είναι διακοσμημένες με ρομαντικές πινελιές και διαφέρουν μεταξύ τους σε χρώμα. Θέα στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στο Παλαμήδι. Πρωινό δεν προσφέρεται, η κουζίνα της κάθε σουίτας είναι όμως εξοπλισμένη με τα απαραίτητα (καφέ, κέικ, χυμούς κ.λπ.) για να το ετοιμάσετε μόνοι σας.

INFO Βασ. Αλεξάνδρου 18-20, Ναύπλιο, 27520/96230-1, www.kyveli.com.gr. Τιμή: από € 90.

Ιππολύτη

contemporary chic

Για όσους προτιμούν τις ανέσεις ενός πιο κλασικού ξενοδοχείου χωρίς τους περιορισμούς των παραδοσιακών ξενώνων, το ξενοδοχείο Ιππολύτη, το νέο αδελφάκι του κλασικού Ναυσιμέδωνα, είναι μια καλή πρόταση. Τα 19 δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος, είναι πάντως ως επί το πλείστον ευρύχωρα με βαριά επίπλωση σε μοντέρνο ύφος, με το σκούρο ξύλο να κυριαρχεί. Ορισμένα έχουν θέα στην παραλία. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο κι ένα cafι -τα πολύ όμορφα σερβίτσια κάνουν τη διαφορά.

INFO Αριστείδου & Ηλία Μηνιάτη 9, 27520/96088, www.ippoliti.gr. Τιμή: από € 120.

Amymone Pension

καμαρούλα μια σταλιά

Κουκλίστικος ξενώνας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Αν και σχετικά μικρά, τα έξι δωμάτια είναι διακοσμημένα με γούστο και ρομαντική διάθεση. Θα το προτιμήσουν νεαρά ερωτευμένα ζευγάρια που προτιμούν κάτι πιο cosy, οικονομικό και φιλικό χωρίς να στερηθούν σε ρομαντική ατμόσφαιρα. Ξεχωρίζουν οι δύο σουίτες, η «Ελιά» και η «Μυρτιά», που διαθέτουν τζάκι και σαλονάκι με Η/Υ. Οι κοινόχρηστοι χώροι περιορίζονται στο λιλιπούτειο σαλονάκι-cafι όπου σερβίρεται το σπιτικό πρωινό με το φρέσκο βούτυρο και το ζυμωτό ψωμί από τον ξυλόφουρνο. Πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα από τους νέους ιδιοκτήτες.

INFO Όθωνος 39, Ναύπλιο, 27520/99477, 697284554, 6972029437, www.amymone.gr. Τιμή: από € 70.

Ξενών Ανθέμιον

θαλπωρή και θέα

Καινούργιος ατμοσφαιρικός ξενώνας σε ένα τρίπατο σπίτι σε παραδοσιακό στυλ σε μια ήσυχη περιοχή, 500 μόλις μέτρα από την πόλη του Ναυπλίου και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Καραθώνας. Έντονα χρώματα στους τοίχους, ρομαντικές πινελιές στη διακόσμηση, άνετος εξοπλισμός. Αποτελείται από εννέα δωμάτια, τέσσερα από τα οποία είναι δίχωρα και διαθέτουν τζάκι. Ωραία θέα από τα μπαλκόνια.

INFO Περιοχή Καραθώνα, Παλαμήδι, Ναύπλιο, 27520/22912, 6944611492, www.anthemion.gr. Τιμή: από € 60.

Και ακόμη...

Εννέα ατμοσφαιρικά νέα δωμάτια, τρία εκ των οποίων είναι μεζονέτες, πρόσθεσε στο δυναμικό του ο φιλόξενος παραδοσιακός ξενώνας Πανσιόν Μαριάννα, χτισμένος σε ένα προνομιακό σημείο σύρριζα στα τείχη της Ακροναυπλίας. Είναι όλα θολωτά, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν. (Ποταμιάνου 9, 27520/24256, www.pensionmarianna.gr. Τιμή: από € 70). Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.