ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η εποχή προσφέρεται για αυτοκινητάδες στη νότια Πελοπόννησο, που και εύκολη πρόσβαση έχει και ο ήπιος καιρός της μας επιτρέπει ακόμη ένα τελευταίο μπάνιο. Σας προτείνουμε μια εναλλακτική εκδρομή στην όχι και τόσο γνωστή στους πολλούς χερσόνησο της Νεάπολης με επίκεντρο τα «νησιώτικα» Βελανίδια.

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

με νησιώτικο χρώμα

Η εποχή προσφέρεται για αυτοκινητάδες στη νότια Πελοπόννησο, που και εύκολη πρόσβαση έχει και ο ήπιος καιρός της μας επιτρέπει ακόμη ένα τελευταίο μπάνιο. Σας προτείνουμε μια εναλλακτική εκδρομή στην όχι και τόσο γνωστή στους πολλούς χερσόνησο της Νεάπολης με επίκεντρο τα «νησιώτικα» Βελανίδια.

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - εικόνα 1

Πώς πάμε; Ακολουθούμε την εθνική για Μονεμβασιά-Νεάπολη. Μετά τη Νεάπολη θα δείτε ταμπέλες για Λάχι και μετά για Βελανίδια. Η διαδρομή από τη Νεάπολη μέχρι το χωριό Βελανίδια περνάει πρώτα από το Λάχι, χωριό καπεταναίων με άσπρα σπίτια και στενά δρομάκια. Εδώ βρίσκεται και το οινοποιείο του Βάτιστα, από τους πιο αξιόλογους μικρούς παραγωγούς της περιοχής.

Η διαδρομή, ανεβαίνοντας το βουνό στην αρχή και στη συνέχεια στην άκρη του βράχου, με τον αέρα να σε χτυπάει και την κυματισμένη θάλασσα στο βάθος, δεν σε προϊδεάζει για το «νησιώτικο» χωριό με τα ασβεστωμένα σπιτάκια και τα γεράνια στις αυλές που σου αποκαλύπτεται έπειτα από μια απότομη στροφή, εκεί όπου έχεις αρχίσει να αμφιβάλλεις αν είσαι στο σωστό δρόμο. Το χειμώνα μένουν δεν μένουν εδώ 100 άτομα, όμως το παλιό καφενείο «Μόντε Κάρλο» είναι ανοιχτό και η κυρία Μαρούλα θα σας τηγανίσει τσαΐτια (πίτες με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά) για να κόψετε την πείνα σας. Μια εύκολη και όμορφη βόλτα είναι μέχρι το ξωκλήσι του Αϊ-Γιάννη, με υπέροχη θέα. Γυρίζοντας προς τα πίσω, φροντίστε να μη σας πιάσει η νύχτα - το ηλιοβασίλεμα από το ξύλινο περίπτερο μετά το Λάχι με τον ήλιο να δύει πάνω από την Ελαφόνησο είναι υπέροχο.

Πού μένουμε; Στο Limira Mare (27340/22236), ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο κλασικού τύπου μέσα στη Νεάπολη - η περιοχή δεν έχει άλλωστε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη υποδομή. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, γνώστες της περιοχής, μπορούν να μας κατευθύνουν στις εκδρομές μας. Πού τρώμε; Στο Λάχι στον Οινοπηλό, μια καλοστημένη ταβερνούλα σε στυλ παραδοσιακού καφενείου -must οι σπιτικές πίτες-, και στα Βελανίδια στο cult καφενείο Μόντε Κάρλο - τηλεφωνήστε από πριν για κόκορα με μακαρόνια (27340/51288). Εναλλακτικές δραστηριότητες Οι φαν της πεζοπορίας αξίζει να διεισδύσετε πιο βαθιά στην άγρια ομορφιά του Κάβο Μαλιά επισκεπτόμενοι το φάρο στην άκρη του και τα μοναστήρια της περιοχής που αποκαλείται και «μικρό Άγιο Όρος». Το δίκτυο μονοπατιών που διαμορφώθηκε από το Δήμο Βοιών καλύπτει όλη την περιοχή, ενώ ιδιαίτερα λεπτομερής είναι και ο πεζοπορικός χάρτης της Ατραπού. Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr
Τεύχος 229, 30/9/2004

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.