Πετάξαμε με το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο

Ο Βαλσάμης Δουκάκης βρέθηκε στην εορταστική one-off πτήση Ντουμπάι-Αθήνα­ με την οποία η Emirates εξέφρασε τη δέσμευσή της για εποικοδομητική συνέχιση της 16χρονης παρουσίας της στην ελληνική αγορά και σας μεταφέρει την εμπειρία του Α380.

Πετάξαμε με το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο

Ο Βαλσάμης Δουκάκης βρέθηκε στην εορταστική one-off πτήση Ντουμπάι-Αθήνα­ με την οποία η Emirates εξέφρασε τη δέσμευσή της για εποικοδομητική συνέχιση της 16χρονης παρουσίας της στην ελληνική αγορά και σας μεταφέρει την εμπειρία του Α380.

Πετάξαμε με το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο - εικόνα 1

Καθώς το ειδικό ασανσέρ μάς κατεβάζει στην είσοδο της φυσούνας για τον επάνω όροφο του πολυτελούς αεροσκάφους (που εξυπηρετεί τις θέσεις first class και business class), οι ευγενέστατες αεροσυνοδοί της Emirates μας κατευθύνουν προς τη δεξιά πλευρά, εκεί όπου βρίσκονται τα καθίσματα της business class. Σε αντίθεση με την οικονομική θέση, η οποία –πέρα από μια σειρά «κρυμμένες» ανέσεις (βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας ICE με επιλογές για περισσότερες από χίλιες ταινίες­, εκατοντάδες ολόκληρα μουσικά άλμπουμ και games, χώρο για τα πόδια των επιβατών που φτάνει μέχρι τα 84 εκ.)– τουλάχιστον εμφανισιακά δεν ξεφεύγει από την εικόνα ενός κλασικού αεροσκάφους, ο εντελώς sleek χώρος της business με εντυπωσίασε. Κάθε σειρά απαρτίζεται από τέσσερα καθίσματα, όλα με πρόσβαση στο διάδρομο, ενώ μια ημικυκλική στήλη που περιλαμβάνει μίνι μπαρ κι ένα βολικό τραπεζάκι παρέχει την απαραίτητη απομόνωση, μετατρέποντας έτσι τη θέση σε ένα τρόπον τινά σεπαρέ εξοπλισμένο με φοβερές λεπτομέρειες.

Πετάξαμε με το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο - εικόνα 2

Καθισμένος στο αναπαυτικό κάθισμα τελευταίας τεχνολογίας, άρχισα την εξερεύνηση. Τοποθέτησα τη ζακέτα μου στον πλαϊνό φοριαμό, τα παπούτσια μου στο ειδικό ντουλαπάκι, σερβίρισα χυμό από ολόκληρο μάνγκο σε γυάλινο ποτήρι από το μίνι μπαρ και το έριξα στην τεχνολογία. Πάτησα άπειρα κουμπιά που ανεβοκατεβάζουν τα διπλά σκιάδια τριών παραθύρων, φέρνουν το κάθισμα μεταξύ άλλων σε εντελώς οριζόντια θέση, ενεργοποιούν μασάζ τεσσάρων διαφορετικών ειδών… Εκτός από τη μεγάλη touch οθόνη με το σύστημα ICE, η θέση εφοδιάζεται με θύρα USB, πρίζα για laptop και τηλεχειριστήριο του οποίου η πίσω όψη είναι ένα πλήρως λειτουργικό τηλέφωνο. Εντελώς... ζαλισμένος από τόση τεχνολογία, αποφάσισα να εξερευνήσω και την άλλη εξτραβαγκάντσα του Α380, το μπαρ που υπάρχει στο πίσω μέρος­. ­Γιατί έχει άλλη χάρη να τσιμπολογάς fingerfood από ασημένιους δίσκους ακουμπώντας σε μια μπάρα στους αιθέρες και να αράζεις σε δερμάτινα καναπεδάκια ανταλλάσσοντας εντυπώσεις. Εν τω μεταξύ, είχε ήδη ήδη ξεκινήσει να σερβίρεται το 2-course breakfast που περιλάμβανε μέχρι και mixed grill.


Πετάξαμε με το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο - εικόνα 3

Κάπου εκεί αισθάνθηκα την κούραση να με νικάει, οπότε μετέτρεψα το κάθισμά μου σε κανονικό κρεβάτι, αξιοποιώντας το έξτρα ανατομικό στρωματάκι, σκεπάστηκα με την κουβέρτα και απομονώθηκα πλήρως από τον κόσμο ακούγοντας μουσική από τα ηχομονωτικά ακουστικά. Λίγο μετά την προσγείωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που συνοδεύτηκε από το καθιερωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις βάπτισμα από υδροφόρες, ξεναγηθήκαμε και στους χώρους της first class. Ακόμη πιο private η κατάσταση εκεί, με μικρές σουίτες που κλείνουν με πόρτες, φαρδιά δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό τους και δύο μεγάλα shower spas με στήλες υδρομασάζ, νιπτήρες και δίσκους γεμάτους προϊόντα περιποίησης. Με δυο λόγια, πρόκειται για μια μοναδική τετράωρη ταξιδιωτική εμπειρία.

Α380 INFO

Από την πρώτη δοκιμαστική πτήση το 2005 μέχρι και σήμερα το Α380 της Airbus παραμένει το μεγαλύτερο επιβατηγό αεροσκάφος του κόσμου. Με 26 διώροφα A380, τα περισσότερα από κάθε άλλη, η εταιρεία συνδέει τη βάση της στο Ντουμπάι με Άμστερνταμ, Όκλαντ, Μπανγκόκ, Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Τζέντα, ­Γιοχάνεσμπουργκ, Κουάλα Λουμπούρ, Λονδίνο, Μάν­τσεστερ, Μελβούρνη, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Σεούλ, Σανγκάη, Σίντνεϊ, Τορόντο και Τ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.