Νέα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς

Σε μια από κάθε άποψη μουδιασμένη σεζόν οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικές. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε τρεις που ταιριάζουν γάντι με τη γενικότερη διάθεση όλων μας «να πάρουμε τα βουνά».

Νέα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς

Σε μια από κάθε άποψη μουδιασμένη σεζόν οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικές. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε τρεις που ταιριάζουν γάντι με τη γενικότερη διάθεση όλων μας «να πάρουμε τα βουνά».

«Arcadia Resort», Βυτίνα

Νέα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς - εικόνα 1

hotel id
«Αδερφάκι» της δημοφιλούς ταβέρνας «Τα Κόκκινα Πιθάρια», βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο λίγο πριν από τη Βυτίνα, με το Μαίναλο στην πλάτη. Τα 14 δωμάτια και σουίτες αναπτύσσονται σε δύο ορόφους και είναι όλα άνετα, με ανατομικά στρώματα. Οι σουί­τες και οι μεζονέτες διαθέτουν και τζάκι. Το εστιατόριο του ισογείου θα σερβίρει αργότερα μέσα στη σεζόν και φαγητό, πιο γκουρμέ αποχρώσεων απ’ ό,τι η ταβέρνα. Ετοιμάζεται επίσης health club-spa με χαμάμ και σάουνα κι εξωτερική πισίνα για το καλοκαίρι.

highlights
Τα κομψά έπιπλα και υφάσματα, με το signature διακοσμητικό ύφος του Σωτήρη Μπακόπουλου (English country style με έντονη θεατρικότητα, π.χ. ριγέ ασπρόμαυρες ταπετσαρίες κι έντονα χρώματα σε κάποια μπάνια). Από τους κοινόχρηστους χώρους ξεχωρίζει το φωτεινό σαλονάκι στον επάνω όροφο με τη γυάλινη οροφή (2795022330, 2795022277, από € 70 με πρωινό).

«Kaimak Inn Spa & Resort», Καϊμακτσαλάν

Νέα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς - εικόνα 2

hotel id
Το τετράστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε καταπράσινη τοποθεσία λίγο έξω από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, τους καταρράκτες της Έδεσσας και τα Λουτρά Πόζαρ. Το στοιχείο της πέτρας κυριαρχεί τόσο εξωτερικά, όπου συνδυάζεται με μοντέρνες αρχιτεκτονικές γραμμές, όσο και στο εσωτερικό των 40 δωματίων, με έπιπλα σε ρομαντικό στιλ. Όλα διαθέτουν μπάνια με jacuzzi και οι σουίτες επιπλέον living room με τζάκι.

highlights
Το τεράστιο σκεπαστό αίθριο περιμετρικά του οποίου απλώνονται τα δωμάτια και θα φιλοξενεί μελλοντικά εικαστικά happenings και το ολοκληρωμένο... apres ski πακέτο που προσφέρει το «Kaimak Inn», με το wine restaurant «Rosa Canina», το cafe «Wild Rose», το playroom με μπιλιάρδα κι επιτραπέζια καθώς και τον οργανωμένο παιδότοπο για τους μικρούς επισκέπτες. (2381774340, από € 100 για μία νύχτα,
€ 150 για δύο, € 200 για τρεις, με πρωινό).

«Αρχοντόπετρα», Καρπενήσι

Νέα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς - εικόνα 3

hotel id
Νέα all-suite ξενοδοχειακή μονάδα στο Μεγάλο Χωριό, 10 χλμ. από το Καρπενήσι. Οι 7 σουίτες φιλοξενούν μέχρι 4 άτομα κι εξοπλίζονται με kingsize κρεβάτια, γωνιά ψυχαγωγίας με οθόνη TFT 32’’ και Internet, ενεργειακό τζάκι, χαλιά και μπάνια με υδρομασάζ. Το spa του ξενοδοχείου, που εμπνέεται από το φαράγγι του Πάντα Βρέχει, διαθέτει πισίνα με καταρράκτη και σύστημα αντίθετης ροής, σάουνα και γυμναστήριο.

highlights
Από το καλωσόρισμα με σύκα, καρύδια και γλυκό κρασί μέχρι τις ιδιαίτερες προτάσεις για περιηγήσεις στα γύρω χωριά, τα πάντα φανερώνουν την προσωπική φιλοξενία που επιφυλάσσει η «Αρχοντόπετρα». Η θέα από όλους τους χώρους της είναι μαγευτική, θα την απολαύσετε ιδιαίτερα στο μπαλκόνι του cafe, που τους χειμερινούς μήνες προστατεύεται από γυάλινη οροφή (2237041100, από € 90 με πρωινό).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.