Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου

Λίγο η αργία που πέφτει Κυριακή, λίγο τα χρήματα που δεν περισσεύουν, λίγο η πεσμένη διάθεση, το σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου θα βρει πολλούς στην πόλη. Εμείς προτείνουμε τρεις μονοήμερες που και λίγα θα σας κοστίσουν, και τη διάθεση θα σας ανεβάσουν. Το μόνο που δεν καταφέρνουν είναι να μεταφέρουν την αργία!

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου

Λίγο η αργία που πέφτει Κυριακή, λίγο τα χρήματα που δεν περισσεύουν, λίγο η πεσμένη διάθεση, το σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου θα βρει πολλούς στην πόλη. Εμείς προτείνουμε τρεις μονοήμερες που και λίγα θα σας κοστίσουν, και τη διάθεση θα σας ανεβάσουν. Το μόνο που δεν καταφέρνουν είναι να μεταφέρουν την αργία!

Για οικογένειες: Κάψια Μαντίνειας

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 1

Η εκδρομή
Ανακαλύψτε το ανερχόμενο χωριό της ορεινής Αρκαδίας πριν από τους πολλούς. Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα κάθεστε για καφέ στην όμορφη πλατεία με τα αναστυλωμένα κτίρια, θα σας ξεναγούν ανάμεσα σε εντυπωσιακούς σταλακτίτες οι άνθρωποι του Σπηλαίου Κάψιας (φωτό), το οποίο άνοιξε πρόσφατα (6951003299, τελευταία ξενάγηση Σαββάτου και Κυριακής στις 3.45 μ.μ. είσ.: € 4, παιδ. € 2), και θα δοκιμάζετε κρασιά και πίτες στο τέλος της περιήγησης στο πρώην αρχοντικό και νυν επισκέψιμο Οινοποιείο Καλόγρη (είσοδος ελεύθερη – επικοινωνήστε μαζί τους στο 2710222290).

Know How
Τα διάσημα κρεατικά της περιοχής θα τα απολαύσετε καλά ψημένα και σε σκηνικό που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία στην ταβέρνα «Ο Φάνης» (2710243512). Αν σας βρει το βράδυ κι έχετε διάθεση να μείνετε εκτός σπιτιού, μπορείτε να μείνετε στο ξεχωριστό «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» (από € 160 με πρωινό, 2710235822). Πιο οικονομικός ο ξενώνας «Άρτεμις» στο γειτονικό Λεβίδι (€ 40-50 με πρωινό, 2796022600).

Για arty: Ναύπλιο

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 2

Η εκδρομή
Ιδανική αφορμή για arty βόλτα τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου Φουγάρο (φωτό) την Κυριακή 28/10, από τις 12 μ. Οι παλιές εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός στεγάζουν πλέον βιβλιοθήκη, εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους, εργαστήρι τεχνών για μικρούς και μεγάλους, cafe και το ήδη γνωστό στους καλλιτεχνόφιλους ArtShop. Την ίδια ημέρα το Φουγάρο εγκαινιάζει και το «Craft Fair #1», μια πολυσυλλεκτική έκθεση με χρηστικά αντικείμενα 56 καλλιτεχνών που θα διαρκέσει μέχρι τις 29/12 (Ασκληπιού 98, 2752096005).

Know How
Δοκιμάστε καλά μαγειρευτά και κλείστε με φοβερό μπακλαβά στον «Βασίλη» (2752025334) επί της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη. Αν όμως επιλέξετε να μείνετε εδώ, σας έχουμε δύο αρκετά ικονομικές προτάσεις, το «Amphitriti Belvedere» (€ 60 με πρωινό, 2752096270) κάτω από το φρούριο της Ακροναυπλίας και το «Byron» (€ 50 και πρωινό € 5, 2752022351) με τη λιτή βενετσιά­νικη πρόσοψη στην Παλιά Πόλη.

Για low profile: Χωριά Ελικώνα

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 3

Η εκδρομή
Αν και στη σκιά του γειτονικού celebrity Παρνασσού, η κατοικία των 9 Μουσών έχει κάτι για τον καθέναν: από πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση με βελανιδιές μέχρι ζόρικες αυτοκινητάδες από την Αγία Άννα προς το Κυριάκι και το Ζερίκι με τα αναπαλαιωμένα πετρόκτιστα καθώς και το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας στην καρδιά της, όπου θα απλώσετε τραπεζομάντιλα για πικ­νίκ. Στο Κυριάκι, μάλιστα, υπάρχει και δρόμος που οδηγεί στη διάσημη μονή του Οσίου Λουκά (φωτό).

Know How
Δώστε οπωσδήποτε γευστικό ραντεβού σε κάποια από τις φημισμένες χασαποταβέρνες της Αγίας Άννας. Αν ξεχαστείτε και σας πιάσει το βράδυ, το «Ελικώνιο» (€ 35 με πρωινό, 2261094444) στην Αγία Άννα και ο «Δίανθος» (€ 50 με πρωινό, 2267051708) στο Κυριάκι θα φροντίσουν για τα δέοντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.