6 ξενώνες μέχρι € 50

Ακόμα και σε εποχές κρίσης, όταν τα περισσότερα ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές τους με πακέτα προσφορών, η αναζήτηση φτηνού ξενώνα παραμένει δύσκολη υπόθεση. Ακολουθούν έξι low budget προτάσεις σε χωριά που προσφέρονται για weekend για τους Αθηναίους ή για όσους μένουν στην ευρύτερη περιοχή.

6 ξενώνες μέχρι € 50

Ακόμα και σε εποχές κρίσης, όταν τα περισσότερα ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές τους με πακέτα προσφορών, η αναζήτηση φτηνού ξενώνα παραμένει δύσκολη υπόθεση. Ακολουθούν έξι low budget προτάσεις σε χωριά που προσφέρονται για weekend για τους Αθηναίους ή για όσους μένουν στην ευρύτερη περιοχή.

ΦΟΥΝΤΑΣ

6 ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 1

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Σε υψόμετρο 750 μ., στον Άγιο Ιωάννη, στις πλαγιές του Πάρνωνα. Αν και νεόχτιστος, ακολουθεί το παραδοσιακό στιλ και υπόσχεται φιλόξενη ατμόσφαιρα. Στα συν η ταβέρνα με ντόπια κρέατα και τυριά από το οικογενειακό τυροκομείο (από € 40 χωρίς πρωινό, 6972021942, www.foudas.gr ).

MUST DO
Πεταχτείτε μέχρι τη Μονή της Μαλεβής, αν όχι για τη θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά τουλάχιστον για το προστατευόμενο δάσος του δενδρόκεδρου που την περιβάλλει. Ο Πάρνωνας είναι κοντά, το ίδιο και το παράλιο Άστρος για βόλτα στην περαντζάδα.

ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ

6 ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 2

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Φουλ της πέτρας και του ξύλου στο χωριό Ευρωστίνα της ορεινής Κορινθίας. Τα πέντε παραδοσιακού ύφους δωμάτια εμπνέονται από τη μυθολογία, ενώ για το χειροποίητο πρωινό χρησιμοποιούνται υλικά από το μποστάνι των ιδιοκτητών (από € 50 με πρωινό, 6973379465, www.evrostini.com ).

MUST DO
Η πετρόχτιστη γραφική Ευρωστίνα με τη θέα στον Κορινθιακό σε προδιαθέτει για χαλάρωση, οπότε με δυσκολία σάς βλέπουμε να φτάνετε μέχρι το ναό του Αγ. Γεωργίου με τους 17 τρούλους. Η Λίμνη Δόξας πάντως είναι από τα κοντινά must.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΒΑΡΝΕΒΟ

6 ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 3

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Εντυπωσιακός πέτρινος πύργος στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Οι αντίκες του 19ου αιώνα, τα ’50s και ’60s έπιπλα και οι πολυέλαιοι με κρύσταλλα Swarovski προσθέτουν νότες πολυτέλειας στα παραδοσιακού στιλ δωμάτια (από €49 με πρωινό, 6944949575, www.varnevo.gr ).

MUST DO
Σεργιανίστε για λίγο στα... υπόλοιπα Τρίκαλα και μετά πάρτε τους δρόμους της Ζήριας. Στα SOS η Μονή Αγ. Βλασίου, με το υπέροχο δάσος στο πίσω μέρος, το Σπήλαιο του Ερμή με τους σταλακτίτες και οι λίμνες Δόξας και Δασίου.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Γραφικά καταλύματα σε ένα από τα ομορφότερα τσακώνικα χωριά, την Καστάνιτσα. Τα πέντε δωμάτια είναι απλά, σε παραδοσιακό στιλ, ενώ το εστιατόριο σερβίρει σπιτικά πιάτα από κρέατα δικής τους παραγωγής (από € 50 με πρωινό, 6979003530, www.sun-mountain-snow.gr ).

MUST DO
Πάρτε το κεντρικό σοκάκι που θα σας βγάλει στα ερείπια του βυζαντινού πύργου του Καψαμπέλη, ο οποίος βρίσκεται στο λόφο στην άκρη του χωριού, και χορτάστε θέα. Μην παραλείψετε και μια επίσκεψη στα γειτονικά Τζίτζινα.

GEORGIO’S V CHALET

6 ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 4

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Ένα χωριό σε μικρογραφία, με σπιτάκια από πέτρα και ξύλο, χτισμένο στις πλαγιές των Καλαβρύτων. Meeting point το καφέ-μπαρ με την πανοραμική θέα, ευχάριστη νότα το δικό του ράντσο με ζώα (από € 50 χωρίς πρωινό, 2692024600, www.georgiosv.gr ).

MUST DO
Αν δεν έχετε βρεθεί στο παρελθόν στα Καλάβρυτα, επισκεφτείτε το Μέγα Σπήλαιο, τη Μονή Αγίας Λαύρας με τα κειμήλια της Επανάστασης του ’21, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στο κέντρο της πόλης.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

6 ξενώνες μέχρι € 50 - εικόνα 5

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Νεόχτιστος ξενώνας στο Γαλαξίδι με λεπτομέρειες σε παραδοσιακό γαλαξιδιώτικο στιλ (ο πατέρας της ιδιοκτήτριας είναι μάστορας των παραδοσιακών σπιτιών). Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του θέμα ( διακοσμημένα σύμφωνα με το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών ), ενώ όλα είναι άνετα κι έχουν μεγάλα μπαλκόνια με θέα στον κόλπο και το δελφικό τοπίο. Στα συν το πλούσιο σπιτικό πρωινό.( € 45 με πρωινό ειδικά για τους αναγνώστες του «athinorama travel», 22650-42292 )

MUST DO

Κάντε τον υπέροχο περίπατο δίπλα στη θάλασσα από το κεντρικό λιμάνι προς τον πευκόφυτο λόφο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, επισκεφτείτε το ιδιαίτερο ναυτικό μουσείο και πιείτε ένα καφέ στο ρετρό Καφενείον Θεμιστοκλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.