ARGENTIKON

Αν είστε συλλέκτης ξενοδοχειακών εμπειριών, τότε κάντε check in στο Argentikon. Δεν πρόκειται για "ένα ακόμη" ξενοδοχείο, αλλά για ένα πολύ ιδιαίτερο κατάλυμα πολυτελείας που στεγάζεται σε αρχοντικό του 16ου αιώνα στον Κάμπο της Χίου.

ARGENTIKON

Αν είστε συλλέκτης ξενοδοχειακών εμπειριών, τότε κάντε check in στο Argentikon. Δεν πρόκειται για "ένα ακόμη" ξενοδοχείο, αλλά για ένα πολύ ιδιαίτερο κατάλυμα πολυτελείας που στεγάζεται σε αρχοντικό του 16ου αιώνα στον Κάμπο της Χίου.

ARGENTIKON - εικόνα 1

Τι εστί Argentikon: Οι λάτρες της Χίου σίγουρα ξέρουν. Το Αργέντικο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχοντικά, που ανήκε σε μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες του νησιού, τους Αργέντηδες, προύχοντες Γενοβέζους που έφτασαν στο νησί το 14ο αιώνα. Το Αργέντικο αποτελούσε την έπαυλη της οικογένειας στην περιοχή Κάμπος. Τι εστί Κάμπος: Πρόκειται για ένα μοναδικό τοπίο στο Αιγαίο, καταπράσινο, γεμάτο υπόγεια νερά και περιβόλια με οπωροφόρα, τόσο πυκονοφυτεμένα που είναι σαν να βλέπεις παρθένο δάσος. Απέχει μόλις λίγα λεπτά από την πόλη της Χίου και γνώρισε δόξες το 14ο αιώνα όταν οι Γενοβέζοι έκτιζαν εδώ τα υπέροχα αρχοντικά τους. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών αυτών, παρότι επηρεασμένη από αυτήν της Γένουας, είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός τοπικού αρχιτεκτονικού στυλ, με κύριο χαρακτηριστικό την υπέροχη θυμιανούσικη πέτρα (από το χωριό Θυμιανά), με το εντυπωσιακό γήινο κοκκινωπό χρώμα. Τα σπίτια αυτά περιβάλλονταν από μοναδικούς κήπους και περιβόλια. Ο Κάμπος είναι σπαρμένος από τέτοια αρχοντικά και οι λάτρες της αρχιτεκτονικής επιδίδονται εδώ σε φωτογραφικό "σαφάρι".

ARGENTIKON - εικόνα 2

Το Αργέντικο σήμερα: Εδώ και λίγα χρόνια το Αργέντικο έφυγε από την οικογένεια των Αργέντηδων (το λειτούργησαν κάποια χρόνια ως ξενοδοχείο) και πέρασε στον εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη. Έπειτα από μια μεγάλη ανακαίνιση, το αρχοντικό ξαναλειτουργεί από φέτος το καλοκαίρι ως ξενοδοχείο με επτά πολυτελείς σουίτες. Αλλά δεν είναι τα δωμάτια που κάνουν τη διαφορά - έτσι κι αλλιώς προσφέρουν όλες τις ανέσεις μιας πραγματικά VIP διαμονής. Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ατμόσφαιρα του σπιτιού, η διακόσμηση (με σπάνια κομμάτια-αντίκες) και οι φοβεροί κήποι -παράδεισος, στα πρότυπα της Λιγουρίας. Η διαμονή εδώ είναι εμπειρία και καμιά περιγραφή δεν μπορεί να την αποδώσει. Facilities: Επτά σουίτες (Palazzo, Castello, Venezia, Genova, Pyrgi, Pyrgousiko, Kambos). Ρεστοράν, μπαρ, μικρό spa, μεταφορά από το αεροδρόμιο, δύο φορές την ημέρα housekeeping. Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr
Έλλη Μπουμπουρή ΙNFO ARGENTIKON Κάμπος Χίου, 22710/33111, www.argentikon.gr. Τιμή: από € 1.000. Τεύχος 218, 15/7/2004

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.